SENIORIT KROATIA 

1.päivä

Lähtö Finnairin aamu tai iltapäivän lennolla Helsingistä klo 16.50 Ljubljanaan siitä kahden tunnin bussimatka hotelliin Opatijaan.
Hotelliin ja illallinen

2. päivä

Klo 08.00 aamiainen ja tutustuminen Opatijan alueeseen ja venyttelytuokia Adrianmeren rannalla.
Klo 15.00 vapaa-ehtoinen patikointi hotellilta 519m korkeudella sijaitsevaan Vebrinac kirkolle, joka on mainittu historian kirjoituksissa ensimmäisen kerran 1374. Meno ylös kestää n. 2-2,5h ja nousukorkeus 519m. HUOM! Toinen mahdollisuus on kävellä pitkin meren rantaa tai patikoida ylös puoleen väliin ja kääntyä takaisin.
Klo 18.45 Päivällinen, jonka jälkeen järjestettyä iltaohjelmaa. 

3. päivä

Aamiaisen jälkeen teemme koko päivä retken Istriassa niemimaassa. Sininen Istria, jonka sininen väri tietysti tulee merestä. Siniliput liehuvat Istriassa jopa 44 uimarannalla ja kolmessa venesatamassa. Istrian rannikon pituus on 445 km. Merivesi on kirkasta ja puhdasta. Käymme tutustumassa klo 10.30 mm. oliiviöljy valmistavaa maatilaan (Grubic). Vierailemme klo 12.00 kuuluisassa Kroatian kinkkua valmistavalla tilalla. Jos etsit alkuperäisiä tuotteita, niin Istria on se paikka. Tällä matkalla näemme myös viinitiloja. Maistamme viinejä, jotka ovat voittaneet kansainvälisiä palkintoja. Paluu hotellille klo 15.00 ja Pulahdus Adrian mereen. Sitä ennen venyttelyt meren rannalla.
Klo 18.30 päivällinen hotellilla
Klo 20.00 Iltaohjelmaa ohjaajien vetämänä

3. päivä
Retki Plitvice lake

Klo 08.00 Aamiainen
Klo 09.00 aloitamme matkan bussilla hotellilta järven yläosaan Kozjak nimiseen paikkaan. Sieltä  otamme veneet, joilla menemme toiselle puolen järveä. Kävelemme pitkin järvenrantaa n. 1.0h  verran ja vierailemme mm. vesiputouksilla.  Matkalla pysähdymme lounastamaan vanhaan ravintolaan (omakustanteinen). Kroatiassa on monia luonnonpuistoja. Jotkut niistä ovat lähellä Opatija ja ovat ihanteellisia yhden päivän vierailulle. Plitvice järvi (http://fi.wikipedia.org/wiki/Plitvice)  on yksi kauneimmista ja vanhimmista kansallispuistoista Kroatiassa. Se on Unescon suojelussa ja koostuu kuudestatoista, kaikkia järviä kytkevillä, putouksista
Paluu hotellille klo 17.00
Päivällinen klo 18.30  
Klo 20.00 Yhteinen ilta laulaen ja tanssien.

4. päivä
Retki Krk saarelle

Klo 08.00 Aamiainen
Klo 09.00 lähtö Krk saaren retkelle. Se on liitetty sillalla mantereeseen. Silta oli kerran maailman suurin sementtisilta. Vaellus saaren ympäri alkaa itse Krk  kaupungista kuljeskellen sen upeita ja kapeita katuja. Sieltä jatkamme Punat kylään, josta menemme pienellä laivalla Kosljunin saarelle. Sieltä jatkamme matkaa kävellen Vrbnik nimiseen kylään, jossa myös lounastamme. Kylä on kuuluisa mm. Zlahtin valkoviinistä. 
Klo 17.00 palaamme hotellille
klo 19.00 illallinen ja päättäjäiset

5. päivä
Postojna tippukiviluolat

Klo 07.30 aamiainen ja huoneiden luovutus
Klo 08.30 lähdemme Postojna tippukiviluolille, jossa vietämme aikaa n. 2h.  Luolaan mennään ensin pienellä junalla ja sen jälkeen jatketaan matkaa kävellen oppaan seurassa.  Videolinkki luolista

Sieltä jatkamme matkaa Ljubljanan keskustaan, jossa vietämme aikaa 2h.
Klo 19.20 Lento Helsinkiin jossa olemme perillä klo 22.55.

Matka on hyvä tehdä huhtikuussa tai toukokuun alussa tai sitten syyskuussa tai lokakuussa. 

HUOM! Ohjelmasisältöä on helppo muokata ryhmäsi toiveitten mukaan 

 

 

 

 

Yhteistyössä