Andorra Vaellus 8-13.9.2019

Tervetuloa tutustumaan Andorran maisemiin. Ohjelmassa on monelaista vaellusta, mutta teillä mahdollisuus jäädä pois joltakin vaellukselta pois ja nauttia Andorran maisemista. Andorran keskikorkeus merenpinnasta on lähes 2 000 metriä, minkä ansiosta se on korkeimmalla sijaitseva Euroopan maa. Matalin kohta on Espanjan rajalla, noin 800 metrin korkeudessa. Korkeimmat vuoret ovat noin 2 900 metrin korkuisia. Korkein kohta on Coma Pedrosa, 2 946 metriä. Matkaoppaina meillä on kaksi suomalaista opasta ja paikallinen opas. Suomalaiset oppaat ovat majoittuneet ryhmämme kanssa koko ajan samassa hotellissa. HUOM!  Vaellukset vaativat kohtalaista peruskuntoa. Teemme matkan yhteistyössa matkatoimisto Matkavekan kanssa !

LENNOT
Meno: AY1651 08.09 Helsinki-Barcelona klo  07.10 - 10.10 
Paluu: AY1654 13.09 Barcelona-Helsinki klo  11.10 - 16.00  

ALUSTAVA RUNKO-OHJELMA

Su 8.9 
Saapuminen Barcelonaan klo 10.10 Bussikuljetus ( n. 3h) Hotellimme  saavumme noin 14.00 Pysähdymme matka yhden kerran. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen n. 1,5h kävelykierros ja piipahtaminen paikallisbussilla Vellan keskustassa
Klo 19.00 Päivällinen

Ma 9.9 Canillon vaellus
Klo 07.30 aamiainen
Tämä reitti kulkee kanavan varrella, joka vie vedet Engolasters-järvelle. Kanavan vesi kulkee koko ajan maan alla aina Canillon kylään asti. Reitti sopii erittäin hyvin ensimmäiselle päivälle eli ei ole liian rankka. Voimme palata takaisin paikallisbussilla tai kävellen samaa reittiä pitkin.  
Lähtökorkeus 1250M
Korkein kohta1650 metriä
Nousukorkeutta: 400 metriä
pituus 5,5 km

Ti 10.9 Sortenyn vaellus
Klo 07.30 Aamiainen
Lähtö hotellilta Sorteny-luonnonpuistoon patikoimaan. Siellä on poikkeuksellisen monipuolinen kasvisto, eläimistö ja linnut. Reittisuunnitelma sisältää historiallisen vuoristoreitin ja on edestakainen matka, joka päättyy Rialbin (2080m) viereiseen laaksoon.
korkeusero: 735m metriä  ja korkein kohta 2493m
Kesto: 5:00 tuntia
Vaativuus: vaativa
Klo 19.00 Päivällinen       

Ke 11.9 Troutin järven vaellus tai  vuoristomaja Coma Pedrosa vallus
Klo 07.30 aamiainen 
Coma Pedrosan kansallispuisto on Andorran korkeimman vuorenhuipun kotipaikka. Kansallispuisto on täynnä upeita kukkia ja metsää, jota ympäröi korkeat vuorenhuiput. Reitti Arinsalista vuoristomajalle on melko jyrkkä. Vuoristomaja on auki kesäisin, jolloin siellä voi nauttia ruuasta sekä yöpyä.
Coma Pedrosa: Korkeusero: 692 metriä, Aika: viisi tuntia, Vaikeusaste: keskivaikea.

To 12.9 Tristaina vaellus
klo 07.30 aamiainen 
Klo 09.00 Lähtö bussilla vaelluspaikalle. Reitillä uskomattomat maisemat kolmelle järvelle sekä alppikukkia. Reitti kulkee ympyrän hyvää polkua pitkin, missä kuitenkin jonkin verran joen ylityksiä. korkeuseroja sekä jyrkkyyttä osassa matkaa. Osa porukasta voi kääntyä aikaisemmin takaisin ja mennä Vellan keskustaan viettämään vapaa-aikaa.
klo 19.00 Päivällinen hotellilla
Klo 20.00 järjestettyä ohjelmaa
Matka n. 10 km 
Kesto n 4h 
korkeusero n. 600m. HUOM! Mahdollisuus on myös lyhentää hiukan reittiä

Pe 13.9 Lähto kentälle
klo 05.00 aamiainen ja lähtö Barcelonan lentokentälle jonne matkaa n. 3h
Lento Helsinkiin klo 11.10

HINTA: 1.180€ kahden hengen huoneessa, singlelisä 110€.     

SISÄLTÄÄ
Lennot:  Helsinki – Barcelona – Helsinki
Lentokenttäkuljetukset                         
Majoitus puolihoidolla ( aamiainen + päivällinen) ja tervetuliaisjuomat                               
Eväspussi vaelluksille
Illallisella lasillinen viiniä tai jokin muu juoma
Kuljetukset paikan päällä                                                                 
1 suomalainen ohjaaja ja paikallinen opas               

HUOM! Reitit valitaan sääolosuhteiden ja porukan kunnon mukaan. Osalle porukalle vaellukset voivat olla kestoltaan lyhyempiä. 

 

HOTELLIMME
Hotellina on 3 tähden hotelli Univers. Se sijaitsee keskeisellä paikalla ajatellen myös ostosmahdollisuuksia. Useimmissa huoneissa on parvekkeet. Hotel Univers -hotelli Encamp Hotel sijaitsee tyypillisessä Andorran rakennuksessa, jossa on yli 50 vuoden historiaa.  Sen omistaa ja hallinnoi paikallinen perhe, jolla on vahvat siteet alueelle ja syvä rakkaus Andorraan, vuorille ja ihmisille. Hotellilta lähtee myös paikallisbussi Vellan keskustaan n. 15 min välein.
Sen 31 huonetta on jaettu 5 kerrokseen ja tarjoaa monenlaisia majoitusvaihtoehtoja sinkuille, pariskunnille ja perheille, joissa on yhden, kahden hengen, kolmen ja neljän hengen huoneet. Joissakin huoneissa on parveke, joissa kaikissa on taulu-tv.
Pohjakerroksessa on vastaanotto, ravintola ja baari, ja ensimmäisessä kerroksessa on viihtyisä oleskelutila ja pelihuone.
Muuta: pesulapalvelu, tallelokero (vastaanotossa), sanomalehti ja ilmainen Wi-Fi-yhteys koko hotellissa.
Kotisivu:   www.hoteluniversandorra.com

EI SISÄLLÄ
Kävelysauvoja

VAELLUKSET JA OHJELMASISÄLTÖ
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
Puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

ILMOITTAUTUMINEN
Matkatoimisto Matkavekka
Mari Airaksinen
Puh. 020-120 4253
e-mail: mari.airaksinen@matkavekka.fi

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ
Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin. Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa vastaa Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. 
HUOM! Toteutuakseen matka edellyttää minimissään 20 osallistujaa. 

Maksuehdot
Ennakkomaksu ilmoittautumien yhteydessä 200 euroa, loppumaksu 45 vrk:tta ennen matkan alkua eli 25.7.2019. Toimitusmaksu 12 euroa/sähköinen lasku, paperilaskun ja lippujen toimitus +5 euroa.


1.4.-31.5.2019             kulut 100 euroa
1.6. – 25.7.2019          kulut 200 euroa
26.7.- 19.8.2019         kulut 50% matkan hinnasta
20.8.2019->                 kulut 95% matkan hinnasta

Kehotamme huolehtimaan riittävästä vakuutusturvasta.
Kyseessä on ryhmälle räätälöity matka johon noudatamme erityisehtoja, ehdot perustuvat hotellin ja lentoyhtiön ryhmäsääntöihin sekä ryhmälle varattujen yhteisten palvelujen kuten kuljetusten ja opastusten käyttömääriin. Pidätämme oikeuden muuttaa matkan hintaa uusien viranomaismaksujen tai muiden veroluontoisten maksujen osalta. Lentoverot tarkistetaan ennen matkan alkua ja laskutetaan todellisten summien mukaisina.  Matkan toteutuminen edellyttää minimi 20 matkustajaa sovitulla hinnalla.

 

Yhteistyössä