RYHMÄLLESI SLOVENIAN VAELLUS  VUONNA 2020

Esimerkkiohjelma, jota on helppo muokata valmiin ryhmän tarpeisiin.

1. päivä
Finnairin lento Ljubljanaan

Saapuminen Ljubljanan lentokentälle, opas ryhmää vastassa saapuvien aulassa. Jatkamme matkaa bussilla kohti Blediä, jossa majoittuminen Penzion Mayer. Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena Tervetuloillallinen hotellissa. 

2. päivä

Aamiainen hotellissa noutopöydästä. Aamulla lähdemme jalkaisin tutustumaan Bledin keskiaikaiseen linnaan, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle. Linnasta avauttuvat upeat maisemat, sieltä voi ostaa myös  paikallisia tuotteitta. Vierailun jälkeen lähdemme kiertämään Bledin järveä noin puoliväliin asti ja pidämme lounastauon.
Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Vintgar rotkoon, jonne matka on noin 4 kilometria. Reitti kulkee kauniiden maisemien halki ja voidaan silloin nauttia mm. vesiputouksista ja kodikkaista pikkukylistä. Siellä laskettuna patikointtia  koko matkan pituus on n. 7 km:a (Vintgarin rotkon osuus on n. 1,6 km:a). Iltapäivän osuus on n. 3 – 4 t. Korkeusero on n. 150 metriä

3.päivä
Aamiainen hotellissa noutopöydästä.
Päivän vaellus suuntauttuu kohti Sava Dolinka jokea, jonka varrella jatkamme matkaa Radovlican historialliseen pikkukaupunkiin. Kaupungin historia ulottuu noin 1000 vuotta taaksepäin, kauniiden renesanssirakennusten näkymä on ihastuttava. Päivän vaellusosuus on n. 15 kilometriä, maastossa ei ole merkittäviä korkeuseroja.  Matkalla ihastelemme Bledin seudun kaunista jokimaisemaa. Seutu on perinteisesti tunnettu hunajan valmistuksesta. Retken aikana vierailu paikalliseen museoon. Radovlicassa lounastauko. Takaisin Blediin palaamme myöhään iltapäivällä. 

4. päivä
Aamiainen hotellissa noutopöydästä.
Vaelluspäivä Triglavin kansallispuistossa, Bohijnin alueella.
Ehdottomasti yksi kauneimmista Bledin ympäristön alueista on Triglavin kansallispuisto Bohijnin alueella. Heti aamupäivällä aloitamme matkan vierailulla Savican vesiputouksissa, joiden korkeus on n. 80 metriä, tämän jälkeen palaamme Bohinjin järven rannalle ja sieltä pääsemme Vogelin huipulle hissille noin viidessä minuutissa ja taitamme korkeuseron noin 950 m:ä.Tästä avauttuvat mahtavat maisemat sekä järveä että koko vuoristoa kohti. Matkamme jatkuu patikoinnin tahdissa alas kohti Stara Fuzina kylää, jossa nautimme juustomaistajaisista.Alkuillasta palaamme takaisin Blediin. Koko päivän retki. N. 7 km:a. Lounas päivän aikana.

5. päivä
Aamiainen hotellissa noutopöydästä.
Jätämme Bledin taaksemme ja lähdemme tutustumaan Ljubljanaan ja sen Vanhaan kaupunkiin. Ljubljana on Euroopan pienimpiä pääkaupunkejä, asukasluku vain n. 300 000. Kaupunki ja sen ympäristö on viehättävä, keskustasta löytyy vanhoja barokkirakennuksia, vanha raatihuone, Pyhän Nikolauksen katedraali, oopperatalo, lukuisia museoita, gallerioita ja  Ljubljanan linna, josta avautuvat upeat näkymät, Maailmankuulu on myös Josip Plecnikin rakentama Kolmoissilta. Kaupungin ympärillä on viehättäviä  puistoja. Lounasta nautitaan kierroksen päätteeksi. Majoittuminen City Hotelliin Ljubljanan keskustassa

City Hotel ***+

Uusittu hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla, Ljubljanan keskustassa.
Hotellissa on 202 huonetta ja 3 sviittiä. Huoneissa on suihku, WC, hiustenkuivaaja, TV, tallelokero, ilmastointi. Hotellissa on tarjolla myös 4 kokoushuonetta, ravintola ja business center. 
City Hotel
Dalmatinova ulica 15
Ljubljana
www.cityhotel.si

6. päivä
Aamiainen hotellissa noutopöydästä ja vapaata aikaa ostoksia varten. Huoneiden luovutus ja lähtö kotimatkalle. Viimeinen päivä vietetään kuitenkin tutustuen Postojnan tippukiviluoliin, retken jälkeen kuljetus lentokentälle. 
Vajaan tunnin ajomatkan päässä sijaitsevat kuuluisat Postojnan tippukiviluolat. Kierros kestää n. 1,5 tuntia, joista n. 30 min ajelemme avojunalla. Kierros luolissa on englanninkielinen, suomenkielinen oppaamme kertoo luolista jo bussimatkan aikana. Kierroksen jälkeen lounas Predjama kalliolinnan tuntumassa. Iltapäivällä palaamme Ljubljanan lentokentälle ja iltalennolla Suomeen.

Matkan hinta 1150-1250 euroa/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa  

RYHMÄJOHTAJAT
Tiedustelut:
Mari Airaksinen Matkavekka

ryhmämyynti / group sales
puh. 020 120 4253
E-mail: mari.airaksinen@matkavekka.fi

OHJELMASISÄLTÖ
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

 

 

Yhteistyössä