Ystävyys

14.04.2016, Marika A

YSTÄVYYS

Hyvä ystävä on sellainen joka puhuu hyviä asioita selkäsi takana ja kertoo negatiiviset asiat kasvotusten
Hyvä ystävä on sellainen jolla on sama maku alkoholin mutta eri maku miesten suhteen
Hyvä ystävä on sellainen joka jaksaa kuunnella älytöntä ja loputonta draamaasi yhä uudelleen ja uudelleen
Hyvä ystävä on sellainen joka on paikalla silloinkin kun olisi mieluummin missä tahansa muualla.

Tunnen olevani erityisen onnekas sekä onnellinen sen suhteen, että ystävyys ja ystävät eivät ole minulle mikään kompromissi. Olen löytänyt vierelleni sellaisia ihmisiä joihin pidän yhteyttä ja joiden kanssa olen tekemisissä koska haluan olla juuri heidän kanssaan, en siksi, että ympärillä vain pitäisi olla ihmisiä joita kutsua ystäviksi.
Kun kerran kohtaa ihmisen joka samaistuu tunteisiin ja kokemuksiin ei ystävyys katso etäisyyttä, ulkonäköä tai ikää. Tapasin parhaan ystäväni internetissä ollessani 15-vuotias ja hänen ollessaan 11 vuotta. Juttelimme "mesessä" jonka jälkeen sovimme yökylätreffeistä Sipooseen. Meitä yhdisti yhteinen harrastus ja eläinrakkaus mutta muuten olemme olleet toisaalta hyvin erilaisia: Janika olisi aina mieluummin ihmisten keskellä kun taas minä viihdyn paljon yksikseni. Janika rakastaa vaatteita (mitä ei ylemmästä kuvasta tosin arvaisi) ja naisellisia juttuja ja minä verkkareita. Janika on maailman paras kokki ja minä olen lahjakas lähinnä syömisessä. Minä rakastan liikuntaa ja Janika lähtee mielellään seuraksi jumppaan, ratsastamaan, rullaluistelemaan tai vaikka sulkapalloa pelaamaan mutta siihen en häntä kovin mielelläni mukaan huoli koska hän on melko paska pelaaja... Mutta muuten Janika on aivan super persoona, maailman luotettavin ystävä ja upea nainen jonka rohkeutta, ajatusmaailmaa, arvoja ja käyttäytymistä ihailen ja arvostan maailman tappiin asti.

Minulle ystävyydessä tärkeintä on se, ettei tuomitse toista vaan nimenomaan rohkaisee olemaan oma itsensä ja tekemään omannäköisiä valintoja. Ystävyyden pilaa negatiivisuus, epärehellisyys ja jonkun muun esittäminen mitä oikeasti on. Se, että antaa itsestään toiselle vain hyviä ja sliipattuja puolia tekee mistä tahansa suhteesta pinnallisen ja helposti särkyvän. Parhaimmillaan ystävyys on henkistä alastomuutta toisen edessä, se on helposti haavoittuvaa, lujaa luottamusta vaativaa mutta myös niin paljon antavaa ja elämää rikastuttavaa ettei sellaista iloa mikään muu ihmissuhde tuota.

Pitää olla joku, joka on niin lähellä,että voi heti löytää kun tarve tulee,
mutta kuitenkin niin kaukana,että pelkää menettävänsä ellei vaali tätä yhteyttä."

MARIKA

- Marika Airaksinen on yksi Liikuntamatkojen nuorten ohjaajistamme Italiassa. Marika kirjoittaa omaa blogia (http://marikamikaela.blogspot.fi ), josta teksti on napattu. Marikalle kuin meille kaikille muillekin ohjaajille, ystävyys on yksi nuolenkärki leireillämme. Reagoimme välittömästi, jos näemme jonkun nuoren jäävän ryhmän ulkopuolelle.

Matkan varrella näet monenlaisia kirjoituksiamme mm. elämästä, ystävyydestä, matkailusta, peloista, leireistä.... Ole mukanamme !

 

Yhteistyössä