7. päivä

21.05.2016, Leirikoulu

Luokan viimeinen päivä Italiassa alkoi varhaisella bussimatkalla kohti Venetsiaa. Kuuntelimme yhdessä musiikkia ja tytöt tekivät lettejä toisillensa. Hyvässä seurassa aika vierähti nopeasti ja aurinkoinen Venetsia avautui eteemme.


 
 

Onneksemme saimme Jouni Parkkalin matkanjohtajaksi. Kuvassa Jouni johtamassa porukkaa kohti kuuluisaa Huokausten siltaa.

 

Lotilan opettajat ja takana Huokausten silta. Sillan kerrotaan johtavan kohti vankityrmiä ja se on saanut nimensä tarinasta, jonka mukaan siltaa ylittäessään vangit huokaisivat nähdessään auringon viimeistä kertaa. 

Venetsiassa matkustaminen tapahtuu kävellen tai vesiliikenteen kautta. 

Tytöt ihastelemassa entisaikoja Ca' d'oro palatsin pohjakerroksessa.

 

Pojat sen sijaan bongattiin Venetsian sydämestä eli pyhän Markuksen historialliselta torilta. Toria alettiin rakentaa jo 800-luvulla ja se on kaupungin keskus ja kuuluisa kokoontumispaikka. Täällä myös meidän ryhmämme kokoontui päivän päätteeksi. 
 


 


Pitkä ihastuttava päivä päättyi Venetsian osalta ilman suurempia eksymisiä ja kaikki saapuivat paikalle kujien kätköistä. Tästä reissaajat jatkoivat matkaa lentokentälle ja kohti Suomea. Upea värikäs Italian leirikoulu on tullut päätökseensä.
Gratzie tutti, on ollut ilo matkata kanssanne.

Yhteistyössä