Palloiluleirit ja leirikoulut Karpacz, Puola

Liikuntamatkat, yhteistyössä Arthur Travelin kanssa, järjestävät kaikenlaista toimintaa Puolassa. Tässä yksi esimerkki Karpacz nimisestä paikasta. Infoa: https://en.wikipedia.org/wiki/Karpacz

Karpaczin kuvaus

Karpacz on tyypillinen vuoristokohde, joka sijaitsee Łomnica- joen ja sen sivuhaarojen alueella, Śnieżkan – Karkonosze vuoriston korkeimman huipun juurella. Tämä alue on Sudeettien vuoriston kauneimpia ja luonteikkaimpia kohteita. Kaupunki sijaitsee Łomnica- laakson jyrkällä rinteellä, joten sen korkeus merenrajasta mitattuna vaihtelee 480 metristä 885 metriin.

Karpaczin kaupunki on tunnistettu 1300-luvun lopulla. Ensimmäiset kaupungin asukkaat viehättyivät kaupungin antimista, kullasta, hopeasta ja raudasta. Ensimmäisistä kirjoituksista liittyen kaupunkiin selviää myös, että suuri osa kaupunkiin asettuneista oli metsureita, jotka tekivät paikan asuttamisen mahdolliseksi.

Turismi ja talviurheilulajit kehittyivät 1800-luvulla. Ennen toista maailmansotaa Karpacz oli matkailukohde, joka oli tehty Tirolin ja Sveitsin tyylillä junaratayhteyksin, kelkkaratoineen ja mäkihyppytorneineen. Sodan jälkeen Karpaczista tuli Karkonosze vuoriston suuri lomakohde. Täydellisen maaperän ja ilmaston ansiosta Karpacz on useiden turistireittien lähtöpaikka sekä täydellinen talviurheilukeskus niille, jotka kaipaavat aktiivista lomaa.

AKTIVITEETIT KARPACZISSA

MONIPUOLINEN URHEILUHALLI

Moneen tarkoitukseen tehty urheiluhalli sopii erinomaisesti urheilukilpailuihin, harjoitusten vetämiseen sekä muuhun liikuntaan. Halli on 44m pitkä, 24m leveä, 8m korkea ja siellä on erittäin hyvät mahdollisuudet harjoitella ja pelata käsipalloa, lentopalloa sekä koripalloa.

Hallin voi jakaa verholla kahteen osaan, jonka molemmin puolin löytyy täysikokoinen lentopallo- ja koripallokenttä. Kentän lattia on valmistettu niin, että se joustaa ja on näin harmiton nivelille. Lattian päällimmäinen kerros on Tarkett Sports Linosport mattoa. Hallin vieressä on polyuretaani kenttä lentopalloilua ja koripalloilua varten.

KEILAUS
LUISTELU
KÖYSIPUISTO
ALPPIKELKKAILU

 

VESIPUISTO TROPICANA  KARPACZISSA

Hotelli Gołębiewskin yhteydessä oleva vesipuisto Tropicana Karpaczissa tarjoaa:

Uima-altaat:

Keäisin: kilpa-allas, vesiputous, leikkiallas, aurinkoterassi vuoristonäköalalla ja beachvolley- kenttä.

Kahdeksan lämminvesiallasta:

 

PAIKALLISET TURISTIKIERROKSET

ŚNIEŻKA
KARKONOSZE VUORISTON KORKEIN HUIPPU

Śnieżka (1603 m) on Karkonosze vuoriston, Sudeettien ja Tšekin korkein vuori. Se on Karpaczin symboli ja siellä vierailleiden turistien mielestä hyvin taianomainen paikka. Vuoren päällä on barokkiaikainen St. Wawrzyniecin, oppaiden suojelijapyhimyksen, kappeli. Pieni kukkula Śnieżka- vuoren huipulla on koko Sudeettien paras maisemapiste. Huipulta löytää myös ravintolan, hostelli sekä meteorologisen tarkkailupisteen. Huippu koostuu muuntuneesta kovasta kiviaineksesta ja se rönsyilee Alppi- ja polaarista kasvillisuutta. Laskettelurinteiden alue on täysin puuton. Śnieżka- vuoren huipulle on helpointa kiivetä Karpaczista. Sieltä useat polut johtavat huipulle, joista yksi johtaa myös viereiselle Kopa-vuoren huipulle, jonne pääsee tuolihissillä.

 

ADRSPACH-TEPLICE ROCKS

Adrspach-Teplice Rocks on vuorirykelmä Sudeettien keskellä Tšekkejen puolella ja on osa Table- vuoristoa, jotka sijaitsevat lähellä Teplicen ja Metujín kaupunkeja sekä Adrspachin kylää. Nämä uniikit hiekkakivi järkäleet muodostuivat, niin kuin muutkin Table- vuoriston osat, kivien eriasteisen säänkestävyyden, veden, jään ja tuulen yhteisvaikutuksista.

Useilla järkäleillä on omat nimet, kuten Lovers, Mayor and His Wife, Tooth… Koko vuoriston alue on suojeltu sen geologisen merkittävyyden sekä vaihtelevan kasvillisuuden ja eläimistön vuoksi. Aluetta kiertää leveä polku, jonka varrella on maisemapaikkoja. Kävelyreittejä on kaksi, joista ensimmäinen on 4km pitkä kiertelevä reitti, jonka kävelemiseen menee noin kaksi tuntia. Toinen, lyhyempi reitti on 1,5km pitkä ja sen kiertämiseen menee aikaa noin 40-50 minuuttia.

 

PRAHA

Tämä taianomainen kaupunki siltoineen, katedraaleineen, kullattuine torninhuippuineen ja kirkonkupuineen on peilautunut Vltava- joen vedestä jo yli kymmenen vuosisadan ajan. Prahan keskusta on pysynyt lähes muuttumattomana keskiajalta asti. Sen mukulakivikadut, aidatut sisäpihat ja katedraalit jäävät kuitenkin kaikki 800-luvulla tehdyn linnan varjoon auringon laskiessa. Näyttää kuin aurinko laskisi suoraan linnan taakse.

Praha on ulkomuodostaan huolimatta hyvin nykyaikainen ja eläväinen kaupunki täynnä energiaa, musiikkia, kulttuuria, hyvää ruokaa ja tapahtumia ja vastaa näin matkailijoiden seikkailunhaluun.

 

ESIMERKKIHOTELLEJA KARPACZISSA

3 *** MERCURE HOTEL KARPACZ

3 *** Mercure Hotel sijaitsee Karpaczissa kuusietsän ympäröimällä alueella. Hotelli on erinomainen paikka rauhoittumiseen ja hyvällä sijainnilla, mikäli haluaa tutustua vuoristoalueen kauneimpiin kohteisiin. Hotelli tarjoaa asiakkailleen uima-altaan, virkistyskeskuksen, matkamuistomyymälän ja lehtikioskin, kampaajan, leikkikentän ja leikkialueen lapsille. Huoneissa on satelliitti TV:t, maksukanavat, radio, puhelin, internetyhteys ja parveke. Hotellin ravintola tarjoaa perinteistä Puolalaista ja kansainvälistä ruokaa. Hotellista löytyy myös kokoustilat ja hyvinvointikeskus. Urheiluhalli sijaitsee 1800m päässä hotellilta.

3 *** SANDRA SPA

3 *** SANDRA SPA kompleksi sijaitsee Karpaczin sydämessä ja on täydellinen lomanviettopaikka perhelomailijoille, kuntoutuslomille, rentoutus- ja kylpylälomille sekä konferensseille. Sandra span yhteydessä on vesipuisto, kuntosali ja saunatilat. Urheiluhalli sijaitsee 1600m:n päässä hotellilta.

APOLLO RESIDENCE

Apollo Residenceä ympäröi kuusi ja lehtikuusimetsä ja sen ympäristö on rauhallinen ja vehreä. Hotelli sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Karpaczin keskustasta. Lähistöltä lähtee turistikierrosten reittejä, jotka vievät kaupungin kauneimpiin kohteisiin. Hotellin asukkaat voivat käyttää langatonta internet yhteyttä ilmaiseksi. Urheiluhalli sijaitsee vain 100 metrin päässä hotellista.

Yhteistyössä