Palloiluleirit ja leirikoulut Krakova, Puola

HUOM! Matka järjestetään valmiille yli 20 hengen ryhmälle

KRAKOVAN KUVAUS

Krakova on maailmalla Puolan tunnetuin brändi, missä vierailee noin kahdeksan miljoonaa turistia vuosittain. Vierailijat pääsevät nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä historiallisesti Puolan merkittävimmistä alueista. Krakovassa on yli 6000 vertaansa vailla olevaa arkkitehtuurista rakennusta sekä monenlaisia arvostettuja kulttuuritapahtumia, mitkä tekevät kaupungista maailmanlaajuisesti merkittävän.
Krakovassa asuu lähes 800 000 henkilöä ja arviolta 210 000 opiskelijaa saa opetusta kaupungin 32:ssa yliopistossa. Krakovan maantieteellinen sijainti Euroopan keskellä teki siitä tärkeän kulkureitin idän ja lännen välillä jo keskiajalla, jolloin Krakovan päätori oli Euroopan suurin.

Krakova ympäristöineen tarjoaa turisteilleen rajattomia mahdollisuuksia tutustua esimerkiksi vanhan kaupungin aarteisiin, Jewish Kazimierzin kaupunginosan historiallisiin monumentteihin, Zwierzyniecin viehätysvoimaan sekä Nowa Hutan sosialistisen realismin tunnelmaan. Vain muutaman kilometrin päässä keskustasta voi nauttia Benedictine Abbeyn tornistosta, jotka sijaitsevat Vistulan matalikon rauhallisella alueella. Hieman pidemmällä, edelleen lähellä Krakovaa, pääsee nauttimaan Niepotomicen metsän, Ojcówin kansallispuiston sekä Wieliczkan suolakaivosten maanalaisten kammioiden kuvankauniista nähtävyyksistä.

Krakova on tunnettu kävelymatkan päässä olevista nähtävyyksistä, joten se takaa mielenkiintoisten nähtävyyksien näkemisen vain kaupunkia kävellen kiertämällä. Samalla voi huomata kuinka runsaasti kaupungissa on vaihtoehtoja kahviloiden ja ravintoloiden suhteen, mitkä ovat täynnä elämää lähes vuoden jokaisena päivänä ja tuntina.

HOTELLI JA URHEILUKESKUS KOLNA, KRAKOVA

HOTELLI KOLNA, KRAKOVA

Kolna on kolmen tähden hotelli, mikä sijaitsee lähellä Benedictine Abbeyta Tyniecissä, Vistula- joen varrella Krakovassa, arviolta 11 km päätorilta ja yhdeksän kilometrin päässä Krakova Balicen lentokentältä. Hotelli on osa Kolnan urheilukeskusta, minkä alueella on urheiluhalli, uima-allas, kuntosali, kajakkikoulu, koskenlaskua, kylpylä ja hyvinvointi alue, majoitukset, kokoushuoneet sekä lämmitetty vesialue, missä voi harjoitella kajakilla ympäri vuoden. Lähin kauppa sijaitsee kolmen kilometrin päässä hotellista.

KOLNAN URHEILUHALLI

-Halli on 44m pitkä, 28m leveä ja 10,2m korkea
-Hallissa on pistetaulu
-Istumapaikkoja on 420 kahdessa tasossa
-Keskimääräinen valomäärä: LX 1240
-Kaksi suihkuhuonetta, kaksi pukuhuonetta (ei suihkuja). Pukuhuoneisiin mahtuu yhteensä n.96 henkeä
 

KRAKOVAN KIERROKSEN KOHTEITA

WIELICZKAN SUOLAKAIVOKSET – tavallinen kierros

Historialliset Wieliczkan suolakaivokset ovat ainoat, joissa kaivaukset ovat jatkuneet keskiajalta tähän päivään. Kaivokset ovat yhdeksässä kerroksessa ja kaikkine kammioineen ne ovat 300 kilometriä pitkät ja yltävät 327 metrin syvyyteen. Tällaisenaan ne edustavat myös kaivausteknologian kehitystä ajan kuluessa. Turistikierroksella ryhmä saa mahdollisuuden tutustua 20 kammioon, jotka ovat kaikki yhteydessä toisiinsa kahden kilometrin matkalla. Lisäksi kierroksella laskeudutaan kaivoksen ensimmäiseen kerrokseen, 64 metrin syvyyteen, portaikkoa pitkin jossa on 380 askelmaa. Palaamme pinnalle hissillä, jonka kuilu yltää 135 metrin syvyyteen. Kierros kestää kokonaisuudessaan noin 2-2,5 tuntia.

WIELICZKAN SUOLAKAIVOKSET – kaivostyöläisen kierros

Puettuna työvaatteisiin ja varustettuna kaivaustyövälineillä kierroksella oleva turisti tuntee itsensä aivan joksikin muuksi kuin vierailijaksi, kun hän laskeutuu pimeään, vanhimpaan olemassa olevaan kaivoskuiluun Regisiin. Jokainen ryhmän jäsen saa jonkin kaivosammatin sekä työtehtävät, jotka nokkamiehenä oleva opas jokaiselle jakaa. Tässä vaiheessa vierailijat valmistuvat aloitteleviksi kaivostyöläisiksi (Slepry) ja alkavat oppia tämän haastavan työn saloja kaivoslamppujen valaisemalla reitillä.

Reitti on kaukana kiireisestä turistireitistä, jonka vuoksi se antaa vierailijoille mahdollisuuden tutkia kaivoksen sisempiä kaivauksia. Vierailijat saavat itsenäisesti mitata metaanipitoisuuksia, kaivaa ja kuljettaa suolaa, valita reitin ja tutkia muita kammioita. Samalla vierailijat pääsevät tutustumaan jokapäiväiseen maanalaiseen rutiiniin sekä kaivausperinteisiin ja rituaaleihin, joiden perusteella he saavat erityisen aidon kokemuksen kaivostyömiehen työstä.

KRAKOVAN VANHAKAUPUNKI

Vanhankaupungin kierroksen aikana ryhmä saa mahdollisuuden kokea vähän tiedossa olevia historiallisia faktoja ja tarinoita kaupungilla kiertelyn lomassa. Kierrosohjelma, jossa mukana on ammattiopas, sisältää kaupungin tärkeimmät monumentit sekä paikat, jotka ovat Krakovan historian kannalta tärkeitä ja ovat osa sen kehitystä. Reitti kulkee vanhankaupungin katuja pitkin, läpi pääaukion, ohi Pyhä Marican kirkon ja Cloth Hall:n, Jagiellonian yliopiston historiallisten rakennusten sekä Plantyn puiston läpi ja johtaa ylös Wawel Hilliin, jonka linnan ja katedraalin lomassa näemme myös kunninkaan haudan ja kuninkaallisen Sigismundin kellon.

DUNAJEC-JOEN LASKU

Tässä on eittämättä yksi Puolan parhaimmista turistikohteista, joka antaa mahdollisuuden ihailla ylänkömaiden uskomattomimpia maisemia. Matka pitkin kiemurtelevaa Dunajec- jokea tarjoaa henkeä salpaavia näköaloja jotka ympäröivät veden muovaamaa kalkkikiveä ja alkuperäiskasvillisuutta, jota suojelee maailman toiseksi vanhin kansallispuisto. Onnekkaimmat pääsevät koskenlaskun lomassa näkemään joitakin harvinaisia lintulajeja, kuten mustahaikara. Koskenlasku kestää arviolta kolme tuntia, riippuen joen tasosta. Laskun lähtöpaikka sijaitsee noin 100km, eli noin kahden tunnin ajomatkan päässä Krakovasta.

ZAKOPANE

Zakopane on luonnonmaisemiensa, rinteidensä, vaellusreittiensä ja rikkaan folk-kulttuurin ansiosta Puolan talvipääkaupunki. Ryhmä aloittaa alueen tutkiskelun ottamalla vuoristojunan Gubałówka- vuoren huipulle, jonka kyydissä näkee uskomattomia näköaloja yli Tatra- vuorten graniitti ja kalkkikivihuippujen. Palattuaan Zakopanen vanhimpaan osaan, ryhmä vierailee viehättävässä vanhan seurakunnan puukirkossa sekä Puolan ainutlaatuisimmalla hautausmaalla. Kierroksen päätteeksi ryhmällä on mahdollisuus vierailla valtavilla paikallisilla markkinoilla ja nauttia lounasta alueen ravintoloissa, joissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia. Kyseessä on koko päivän kestävä retki.

ENERGYLANDIA- TEEMAPUISTO ZATORISSA

Energylandia- teemapuisto sijaitsee Zatorin kuvankauniissa maisemissa noin 55km:n päässä Krakovasta. Energy-landia on teemapuisto, joka tarjoaa palveluita vaativimmillekin asiakkaille ja sopii kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Puiston 26 hehtaarin alueella on yli 30 erilaista laitetta ja kiinnostuksen kohdetta vaihdellen extremistä koko perheen kohteisiin.

KRAKOVAN AQUAPARK

Krakovan vesipuisto on Puolan suurin sisävesipuisto ja yksi suurimmista vastaavista koko Euroopassa. Puistossa on iso vapaa-ajan allas, uintiradat, merivesi allas, Lohikäärme, villit lähteet, kiipeilyseinä ja paljon muuta. Allashallin suurimpia kohteita ovat sini-oranssi salamanteri liukumäki, suuri värikäs Tornado sekä aalto-allas.

Tarkempaa infoa

Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Yhteistyössä