JÄLLEEN YHDESSÄ VUONNA 2021 ?

Liikuntamatkat järjestävät mm. senioreille, yrityksille ja valmiille ryhmille, hyvinvointimatkoja Keski-Eurooppa vuoristomaisemiin. Kohteina ovat muun muassa Itävalta, Sveitsi, Kroatia, Andorra, Toscana ja Etelä-Tiroli. Matkakohteet vaihtelevat Itävallan ja Sveitsin vuoristomaisemista Italian tasaiseen Toscanaan. 

Päivittäiset vaellukset ovat kestoltaan 2-5 tuntia osanottajien kunnosta ja toiveista riippuen. Mukana on aina omat suomalaiset ohjaajat. Kiirettä ei tarvitse kenenkään pitää, vaan jokainen voi liikkua omalla tahdillaan ohjaajien kanssa.
Jos patikointi ei tunnu joka päivä omalta jutulta, voit vuokrata sähköpolkupyörän ja lähteä ajelemaan pyöräreiteille. Voimme helposti lyhentää reittejä ja eriyttää ryhmän kahteen kuntoluokkiin. Suomessa 1h tunnin kävely on monelle pitkä matka, mutta ulkomailla tuo aika ei tunnu lainkaan yhtä pitkälle. Jonain päivänä voit myös nousta kabiinilla ylös ja nauttia lounaan vuoristoravintolassa ja jättää patikoinnin vähemmälle.

Liikuntamatkoilla on mukana niin fyysinen kuin myös sosiaalinen puoli.   Sekoitamme aina ryhmän reissun alkuvaiheessa siten, että toisilleen ennestään tuntemattomat matkalaiset muodostavat erikokoisia ryhmiä, jotka kisailevat kahtena iltana leikkimielisissä tietovisaissa. Tällä tavalla on syntynyt monia ystävyyssuhteita, jotka ovat kestäneet loppuelämän. 

ELÄMYKSIÄ
Näillä matkoilla on mahdollista kokea uusia elämyksiä, joita ei aina löydä kotipihalta. Syksyllä 2019 järjestin Sveitsiin vaellus- ja tanssimatkan. Asiakkailla oli mahdollisuus opetella ohjaajamme kanssa tanssiaskeleita vaelluksen lisäksi. Matkan osanottajista 80 prosenttia otti osaa tanssitunneille. Voimme myös tutustua paikalliseen viinitilaan tai alueen ruokakulttuuriin.
Liikuntamatkoilla ei edellytä kovakuntoisuutta, mutta polvien, nilkkojen ja alaselän olisi hyvä olla kunnossa, jos aikomuksesi on patikoida joka päivä. Patikoinnin ohessa ohjaajat antavat vinkkejä myös venyttelyyn.
Toivomme olevamme yksi aktivoiva palanen, jolloin liikuntaharrastuksesi jatkuisi tai alkaisi tehokkaammin kotimaassa.

LAPPIIN VAI DOLOMIITEILLE?
Vaikka moni matkaaja on patikoinut vuosikausia ihanassa Lapissa, saattaa keskieurooppalainen patikointikokemus ja matkan tuottama elämys, yllättää positiivisesti. On muistettava, että vaellus ja patikointi on nautiskelua ei kilpailua muiden kanssa.
Moni on käynyt pitkään patikoimassa Lapissa rinkka selässä. Eräs tällainen matkaaja, jolla oli kokemusta yli 30 vuotta Lapissa vaeltamisesta, totesi Itävallassa illallisen jälkeen, ettei ota enää koskaan rinkkaa selkään. Kun patikoinnin jälkeen pääsee suomalaisen saunan lauteille ja altaille, syö hyvän illallisen, ei muuta tarvita unen tuloon. Porukka on yleensä sängyssä jo puoli kymmeneltä illalla.
Liikuntamatkojen vaellusmatkojen hinnat vaihtelevat (puolihoidolla) 1.170-1.330 euron välillä. Tähän hintaa kuuluvat lennot, kuljetukset perillä, ohjaukset ja puolihoito (aamiainen ja päivällinen). On myös huomioitava, että suomalaiset ohjaajamme majoittuvat koko reissun ajan samassa hotellissa asiakkaiden kanssa. Tämä taas mahdollistaa sen, että asiakkaan ei tarvitse osata vierasta kieltä

KERÄÄ OMA RYHMÄSI
Jos sinua kiinnosta järjestää ryhmällesi matka, ole rohkeasti yhteydessä allekirjoittaneeseen, niin räätälöidään
toiveidenne mukainen matka.

LISÄINFOA
Jouni Parkkali
puh. 0400-409837
E-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

YHTEISTYÖSSÄ
Matkatoimisto Matkapojat

 

Yhteistyössä