Esimerkkiohjelma Laivaristeily Kroatiassa (valmiille ryhmälle)

(SPLIT – MAKARSKA – MLJET – DUBROVNIK – TRSTENIK – KORČULA – HVAR)

Adrianmeren rannalla sijaitsee kaunis Kroatia joka jakautuu kolmeen alueeseen: saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon. Mereltä katsottuna karu vuoristo peittyy metsien Rannikko on kuuluisa puhtaista, kristallinkirkkaista vesistään ja tuhansista kauniista saaristaan. Rannikon herkullinen ravintolat merenantimineen ja muine herkkuineen tarjoaa upeita ruokanautintoja. 

KIINNOSTAISIKO sinua nämä upeat maisemat?  
Mukaan tarvitset ainakin uima-asun, ranta- ja suihkupyyhkeen, rennon pukeutumisen ja aurinkorasvaa. Iltaisin tutustumme yhdessä Kroatian ravintoloiden herkkuihin ja keksimme muut mukaa ohjelmaa. Mukana on koko matkan ajan on paikallinen ja  suomalainen opas. Suunniteltu matkareitti 
  
ALUASTAVA  ohjelma valmiille ryhmälle, jossa on mukana vähintään 20 henkilö)

SPLIT – MAKARSKA

Saapuminen Splitiin klo 08.30 ja pääsy laivaan klo 11.00 mennessä. Lähtö Splitin satamasta kohti Makarskaiaa klo 13.00. Risteily pitkin Dalmatian rannikkoa ja samalla nautimme laivalla lounasta. Iltapäivällä käymme uimassa upealla rannalla turkoosin värisessä merivedessä.  Mahdollisuus  liittyä koskenlaskua retkelle Cetina joelle ( erillinen hinta). Yöpyminen Makarskan satamassa, jossa kiertelemme pitkin katuja, ehkä shoppailen. Nautimme päivällisen jossakin upeassa rantaravintolassa. 

 MAKARSKA - Mljet
Varhain aamulla kohti Mljet kaupunkia ja pysähdymme Pelješacin niemimaalla uimaan.  Iltapäivällä vierailu ( 15€/hlö) suolajärvellä Mljet luonnonpuistossa nauttia auringosta, merestä ja rauhasta. Saaren keskellä on suuri järvi ja luonnonpuisto. Ja vierailemme mm. luostarissa ja Pyhän Marian kirkossa Yöpyminen laivalla  Polaca / Pomena satamassa.

Mljet - Dubrovnik
Aamiaisen jälkeen lähdemme Dubrovnikiin, joka varmasti tulee olemaan risteilymme kohokohta. Kuten kuuluisa kirjailija George Bernard Shaw sanoi tästä kaupungista ”Heaven on earth”   Saavumme Dubrovnikiin iltapäivällä, kun voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai liittyä opastettuun kaupunkikierrokseen. Opastettu kierros ( 15€/hlö))vie sinut köysiradalla Srdj vuoren huipulle josta on upeat näkymät vanhaan kaupunkiin.  Illalla etsimme paikallisen ravintolan päivällistä varten. Yöpyminen laivalla tämän maagisen kaupungin satamassa

Dubrovnik - Sipan / Trstenik
Aamulla on jokaisella omaa vapaa-aikaa vierailla Dubrovnikin kaupungissa. Ehkä aamudrinkit paikallisessa kahvilassa nauttien ja ihailen monista muistomerkeistä, kirkoista kaduista … Iltapäivällä jätämme tämän upean kaupungin ja jatkamme risteilyä kohti Sipan saarta tai pysähdymme Trstenik  pikkukaupungissa Pelješacin niemimaalla. Matkalla. nautimme auringosta, uimisesta ja vietämme yön satamassa. Päivällinen, iltajuttelut ja sitten punkkaan pitkille yöunille.

Sipan / Trstenik – Korčula
Aamiaisen jälkeen lähtö Korčulan saarelle, kuuluisan tutkimusmatkailija Marco Polo syntymäpaikalle. Lounas aluksella matkalla Korcula kaupunkiin. Iltapäivällä saavumme satamaan, jossa myös yövymme tulevan yön. Kaupunkia ympäröivät vanhat muurit ja linnakkeet. Kaupunki on hyvin säilynyt ja rakennuksia löytyy jo 1300 vuosisadalta. Kaupunkilla kävelyä ja ehkä viinin ja paikallisten alkupaloja maistelua ennen ruokailua jossakin upeassa merenrannan ravintolassa. 

Korcula - HVAR
Aikainen lähtö kohti Paklenin saarta, jossa myös lounastamme. Iltapäivällä pulahdamme upeaan mereen ja lähdemme sitten laivalla eteenpäin pitkin Hvarin rannikkoa, joka on Adrianmerellä pisin saari ( 80km). 
Täällä löydämme renessanssiaikaisen katedraalin ja sen alkuperäisen tornin sekä Euroopan vanhimman teatterin joka perustettiin 1612. Hvar tarjoaa runsaasti viihdettä, mm. erinomaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita, jotka ovat avoinna pitkälle yöhön. Päivällisen syömme jossakin Hvarin rantaravintoloissa ja yövymme myös Hvarin satamassa.

HVAR (Bol) - Split
Seuraava pysäkki on Brač saari. Uinti on suunniteltu tehtäväksi Dalmatian upeimmalla rannalla, Zlatni Ratissa, lähellä Bolia 
Bol on tyypillinen kalastajakylä ja suosittu matkailukohde. Lounaan jälkeen alkaa matkamme takaisin Splitiin jossa vietämme viimeinen yön. Matkalla pysähdymme jossakin upeassa poukamassa uimaa. Nautimme Splitin rannikon upeista näkymistä ja teillä on myös mahdollisuus liittyä opastettuun Splitin kaupunkikierrokseen tai viettää vapaa-aikaa katsomallanne tavalla. Splitin kaupunki on Unescon maailmanperintökohde Kaupungissa näkyy runsaasti Roman arkkitehtuuria – erityisesti kiinnostusta herättää Diocletianuksen palatsi.

SPLIT
Varhainen aamiainen, jonka jälkeen on aika sanoa hyvästit miehistölle ja suunnistaa lentokentälle. Lento Helsinkiin lähtee klo 09.15 ja saapuminen perille klo 13.10


LISÄINFOA
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
Puh. 0400-409 837
e-mail:jouni.parkkali@liikuntamatka.fi

 
 


 

Yhteistyössä