Esimerkkiohjelma 1 Laivaristeily Kroatiassa 

SPLIT – MAKARSKA – MLJET – DUBROVNIK – TRSTENIK – KORČULA – HVAR

SPLIT – MAKARSKA

Saapuminen Splitiin klo 08.30 ja pääsy laivaan klo 11.00 mennessä. Lähtö Splitin satamasta kohti Makarskaiaa klo 13.00. Risteily pitkin Dalmatian rannikkoa ja samalla nautimme laivalla lounasta. Iltapäivällä käymme uimassa upealla rannalla turkoosin värisessä merivedessä. Mahdollisuus liittyä koskenlaskua retkelle
Cetina joelle (erillinen hinta). Yöpyminen Makarskan satamassa, jossa kiertelemme pitkin katuja, ehkä shoppailen. Nautimme päivällisen jossakin upeassa rantaravintolassa. 

 MAKARSKA - Mljet
Varhain aamulla kohti Mljet kaupunkia ja pysähdymme Pelješacin niemimaalla uimaan.  Iltapäivällä vierailu ( 15€/hlö) suolajärvellä Mljet luonnonpuistossa nauttia auringosta, merestä ja rauhasta. Saaren keskellä on suuri järvi ja luonnonpuisto. Ja vierailemme mm. luostarissa ja Pyhän Marian kirkossa Yöpyminen laivalla  Polaca / Pomena satamassa.

Mljet - Dubrovnik
Aamiaisen jälkeen lähdemme Dubrovnikiin, joka varmasti tulee olemaan risteilymme kohokohta. Kuten kuuluisa kirjailija George Bernard Shaw sanoi tästä kaupungista ”Heaven on earth”   Saavumme Dubrovnikiin iltapäivällä, kun voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai liittyä opastettuun kaupunkikierrokseen. Opastettu kierros ( 15€/hlö))vie sinut köysiradalla Srdj vuoren huipulle josta on upeat näkymät vanhaan kaupunkiin.  Illalla etsimme paikallisen ravintolan päivällistä varten. Yöpyminen laivalla tämän maagisen kaupungin satamassa

Dubrovnik - Sipan / Trstenik
Aamulla on jokaisella omaa vapaa-aikaa vierailla Dubrovnikin kaupungissa. Ehkä aamudrinkit paikallisessa kahvilassa nauttien ja ihailen monista muistomerkeistä, kirkoista kaduista … Iltapäivällä jätämme tämän upean kaupungin ja jatkamme risteilyä kohti Sipan saarta tai pysähdymme Trstenik  pikkukaupungissa Pelješacin niemimaalla. Matkalla. nautimme auringosta, uimisesta ja vietämme yön satamassa. Päivällinen, iltajuttelut ja sitten punkkaan pitkille yöunille.

Sipan / Trstenik – Korčula
Aamiaisen jälkeen lähtö Korčulan saarelle, kuuluisan tutkimusmatkailija Marco Polo syntymäpaikalle. Lounas aluksella matkalla Korcula kaupunkiin. Iltapäivällä saavumme satamaan, jossa myös yövymme tulevan yön. Kaupunkia ympäröivät vanhat muurit ja linnakkeet. Kaupunki on hyvin säilynyt ja rakennuksia löytyy jo 1300 vuosisadalta. Kaupunkilla kävelyä ja ehkä viinin ja paikallisten alkupaloja maistelua ennen ruokailua jossakin upeassa merenrannan ravintolassa. 

Korcula - HVAR
Aikainen lähtö kohti Paklenin saarta, jossa myös lounastamme. Iltapäivällä pulahdamme upeaan mereen ja lähdemme sitten laivalla eteenpäin pitkin Hvarin rannikkoa, joka on Adrianmerellä pisin saari ( 80km). 
Täällä löydämme renessanssiaikaisen katedraalin ja sen alkuperäisen tornin sekä Euroopan vanhimman teatterin joka perustettiin 1612. Hvar tarjoaa runsaasti viihdettä, mm. erinomaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita, jotka ovat avoinna pitkälle yöhön. Päivällisen syömme jossakin Hvarin rantaravintoloissa ja yövymme myös Hvarin satamassa.

HVAR (Bol) - Split
Seuraava pysäkki on Brač saari. Uinti on suunniteltu tehtäväksi Dalmatian upeimmalla rannalla, Zlatni Ratissa, lähellä Bolia 
Bol on tyypillinen kalastajakylä ja suosittu matkailukohde. Lounaan jälkeen alkaa matkamme takaisin Splitiin jossa vietämme viimeinen yön. Matkalla pysähdymme jossakin upeassa poukamassa uimaa. Nautimme Splitin rannikon upeista näkymistä ja teillä on myös mahdollisuus liittyä opastettuun Splitin kaupunkikierrokseen tai viettää vapaa-aikaa katsomallanne tavalla. Splitin kaupunki on Unescon maailmanperintökohde Kaupungissa näkyy runsaasti Roman arkkitehtuuria – erityisesti kiinnostusta herättää Diocletianuksen palatsi.

ESIMERKKIOHJELMA 2 PATIKOINTIA JA HYVINVOINTIA SPLITISSÄ

Majoittuminen puolihoidolla Splitissä. Majoitus koko matkan ajan samassa hotellissa 

1. Päivä
Lento Ljubljanaan joko aamu- tai iltakoneella. Ensimmäisennä päivänä tutustuminen lähialueeseen ja yhteinen illainen

2. Päivä Tutustuminen Opatijaan
Klo 08.00 aamiainen
Klo 09.30  Tutustuminen Opatijaan ja patikointia pitkin rantakatuja (matka 1,5-4 km)
Opatijan rikas historia ja viehättävässä ympäristössä oleskelu, on huikea matka mm. renessanssi- Gootilaiselle ja barokkiajalle. Lukuisat muistomerkit kertovat Opatijan menneisyydestä;  Angiolinan linna, Pyhän Jaakobin kirkko, ulkoilmateatteri, Helios ja Selenan suihkulähteet sekä Kroatian Walk of Fame (kävelykatu), ovat vain muutamia maamerkkejä menneisyydestä. Mahdollinen lounas paikallisessa rantaravintolassa ihaillen valtavan kirkasta Adrian merta.
HUOM! Klo 15.00 Vapaaehtoinen patikointi lähialueella, jonka kesto n. 2h ja nousukorkeus 300m. 
Klo 18.30 Päivällinen, jonka jälkeen järjestettyä iltaohjelmaa.

3. Päivä Upea Istrian nimemimaa
Aamiaisen jälkeen teemme koko päivä retken Istriassa niemimaassa. Sininen Istria, jonka sininen väri tietysti tulee merestä. Siniliput liehuvat Istriassa jopa 44 uimarannalla ja kolmessa venesatamassa. Istrian rannikon pituus on 445 km. Merivesi on kirkasta ja puhdasta. Käymme tutustumassa mm. oliiviöljy valmistavaa maatilaan (Grubic) Jos etsit alkuperäisiä tuotteita, niin Istria on se paikka. Tällä matkalla näemme myös viinitiloja.Paluu hotellille klo 15.00 ja Pulahdus Adrian mereen. Sitä ennen venyttelyt meren rannalla.
Klo 18.30 päivällinen  ja vapaata ohjelmaa

4. Päivä - Retki Plitvice putouksille
Klo 08.00 Aamiainen
Klo 09.00 aloitamme matkan bussilla ( 3h) hotellilta ja perillä menemme järven yläosaan Kozjak nimiseen paikkaan. Sieltä otamme veneet, joilla menemme toiselle puolen järveä. Kävelemme pitkin järvenrantaa n. 1.0h verran ja vierailemme mm. vesiputouksilla. Kotimatkalla pysähdymme lounastamaan vanhaan ravintolaan (omakustanteinen). Kroatiassa on monia luonnonpuistoja. Jotkut niistä ovat lähellä Opatija ja ovat ihanteellisia yhden päivän vierailulle. Plitvice järvi on yksi kauneimmista ja vanhimmista kansallispuistoista Kroatiassa. Se on Unescon suojelussa ja koostuu kuudestatoista, kaikkia järviä kytkevillä, putouksista
Paluu hotellille klo 17.00
Päivällinen klo 18.30 katsomassamme ravintolassa
HUOM! Tämä retki on vapaaehtoinen ja hinta 45€

5. Päivä Kansallispuisto Ucka
Klo 08.00 Aamiainen
Lähtö bussilla Ucka vuoren vaellukselle. Bussimatka n 1 h ja vaelluksen metsän keskellä Uckan huipulle. Meno n. 2h ja alastulon parkkipaikalle voimme tehdä vaihtoehtoisesti tietä pitkin. Huipulta näemme upean Kvarner lahden turkoosin meren ja lähisaaret.
Paluu hotellille klo 15.00
Klo 19.00 illallinen

6.Kotimatka ja Postojnan tippukiviluolat
Klo 07.30 aamiainen ja huoneiden luovutus
Klo 08.30 lähdemme Postojna tippukiviluolille, jossa vietämme aikaa n. 2h. Luolaan mennään ensin pienellä junalla ja sen jälkeen jatketaan matkaa kävellen oppaan seurassa. Videolinkki luolista. Vierailu kestää n tunnin ja sen jälkeen jatkamme matkaa Ljubljanan keskustaan, jossa vietämme aikaa 2h.
Klo 19.20 Lento Helsinkiin jossa olemme perillä klo 22.55.


LISÄINFOA
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
Puh. 0400-409 837
e-mail:jouni.parkkali@liikuntamatka.fi

 
 


 

Yhteistyössä