SENIORIT SEIKKAILEVAT JA NAUTTIVAT TOSCANASSA

1. päivä

Lento Bolognaan josta matkamme jatkuu yksityisbussilla perille hotelliin ( n.2h). Ohjaaja kertoo seudusta, ohjelmasta sekä vastaa kysymyksiin. Majoittuminen Sant Agata Feltrian kauniissa vuoristokylässä ja sen kolmen tähden ”Hotel Falconissa” www.falconhotel.it. Hotellissa on mm. kuntosali, ulko-uima-allasalue ja vuoristonäkymä on upea. Tervetuloillallinen klo 21.00 ja buona notte.

2. päivä Tutustuminen lähialueeseen 

Opastettu kävelyretki St. Agatan yli tuhatvuotiseen kylään ja sen nähtävyyksiin Virpi-oppaan johdolla. Vierailemme mm. Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa (1600-luvulta), Rocca Fregoso 1000-vuotisen linnan juurella. Perillä meitä odottaa pieni yllätys Virpin järjestämänä.  Omakustanteinen lounas vapaavalinteinen kylän keskustan ravintoloissa. Iltapäivä vapaata aikaa rentoutua hotellilla tai kierrellä kylää. Klo 17.00 Virpi pitää Italian kielen puhekielen pikakurssin halukkaille rennosti ulkoilmassa aperitiivin ohessa 
klo 19.00 maukas perinteinen illallinen hotellilla 

3. päivä Patikointia ja paikallista ruokaa 
Lähtö hotellilta klo 10.00 tilausbussilla (kesto n.30 min.) Reitti paikallisen autorisoidun GAE* -eräoppaan kanssa : Sola eli Passo Cantoniera-Sasso Simone e Simoncello-luonnonpuisto-Ca´Barboni  Reitin pituus n. 10 km, maisema osin kuin ”Kuun pinnalla”, kävellen osin Euroopan laajimman tammilehdon.

Lounas n. klo 13.30 kotiravintola Sasso Simone e Simoncellossa. Odotettavissa luomua ja lähiruokaa monine kattauksineen ja tiietenkin toscanalaisine viineineen. Näköala apenniineille on upea ja palvelu ystävällistä.
Paluumatkalla pysähdymme ulkoilmakioski/grillille tervehtimään sen omistaja Maria-Rosaa, joka tarjoaa meille paikallisen aperitiivin. Tutustumme viereiseen 1000 luvun kirkkoon, missä on 1200-luvun Giotton koulukunnan puinen alttariristi ja voimmme jaloitella kauniissa laaksomaisemassa.  Ilta vapaata aikaa ja omakustanteinen illallinen hotellilla tai kylän lähiravintoloissa. 

4. päivä Patikointia San Leo-Maiolo. Pennabilli ja aito italialainen pizza-illallinen Villa Amarcordissa. Reitin pituus n. 10 km 
Lähtö hotellilta n. klo 12.30 paikallisen, autorisoidun GAE* -eräoppaan kanssa kävellen, keskivaikea reitti kukkula- ja vuoristomaisemassa. Hotellilta saamme omat picnic-eväät mukaan! Tilausbussikuljetus Pennabillin etruskiaikaiseen kylään. Upea Pizzailallinen Villa Amarcord-pizzeriassa; ”giropizza” eli erityyppisiä pizzoja jokaisen makuun omistaja Sandron leipomana. Illallisen jälkeen bussikuljetus hotellille ja buona notte, hyvää yötä. 

5. päivä Viinitilavierailu Umbriassa sekä Toscanan sightseeing -kokopäiväretki
Viinien maistelu ja brunssi viinitilalla sekä patikointia viinitilan ympäristössä paikallisoppaan johdolla (hinta 30€/hlö maksetaan perillä)  Aamupäivällä patikointia viinitilan upeissa maisemissa ja tutustumme viinitilan kellariin sekä kuulemme infoa viininviljelyksestä. Maistelemme tilan viittä laatuviintä ja sommelier kertoo niistä sekä pieniä tarinoita viinien viljeyksestä ja pullojen etiketeistä.
Iltapäivällä kaupunkikierros San Sepolcrossa, Toscanassa; halukkaille tutustuminen kauniiseen Apteekkimuseoon. San Sepolcrossa syntyi kuuluisa taidemaalari Piero della Francesca. Kylässä harrastetaan myös pitsinnypläystä ja kirkkoja tässä pienessä 10 tuhannen asukkaan kaupungissa on n. 30 kpl. Jatkamme Toscanaan illalliselle satumaisen kauniille sypressien reunustamalle historialliselle viinitilalle, jossa opimme, miten Vin Santoa, pyhää viintä tehdään. Tutustumme viinikellariin ja syömme tilan omistajan kera mahtavan illallisen aidoin toscalaisin mauin. Paluu hotellille n. klo 22.00. 

6. päivä San Marinon matka 

Aamulla nautinnollista rentoutumista kukin haluamallaan tavalla esim. hotellin altaalla tai kylällä vieraillen. 
Klo 11.00 lähdemme yksityisbussilla San Marinoon lounaalle ja shoppailemaan, San Marinossa on uusi outlet-tehtaanmyymälä ja sen uusi filatelia-ja numismatiikkamuseo on käymisen arvoinen. ( 25€/hlö) 
Tähän matkaan voidaan yhdistää (extramaksu)  San Leon pikakierros ja siellä lounas. Corte Berengario on aivan superhyvä ravintola ja menu noin 35 eur ja korkealaatuinen ja viinit, jälkkäri jne. kuuluvat hintaan. Pyhä Leo ja Marino tulivat yhdessä Kroatiasta ja levittivät kristinuskoa ensimmäisinä tänne laaksoon.  Toinen sai Marinon kukkulan lahjaksi, toinen Leon kukkulan. 
Paluu hotellille n. klo 19.00. Jäähyväisillallinen hotellilla ja italialainen musiikki soi taustalla.... 

7. päivä Lähtö aamuvarhaisella Bolognan lentokentälle

 

 

Virpi Virta oppaamme!

Yhteistyössä