MATKAPOIKIEN SVEITSIN VAELLUSMATKA 1-7.9.2023

Lähde mukaan Sveitsin kiehtoviin maisemiin. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja kokeneet oppaamme ovat mukana koko matkan ajan.  Kaikki suunnitellut patikkareitit lähtevät hotellin lähialueelta.  Matka soveltuu kaiken ikäisille, hyvän peruskunnon omaaville henkilölle. HUOM! 80% reiteistä vaatii kovapohjaisia vaelluskenkiä.
Kohteemme on Samnaun kylä aivan Itävallan rajan tuntumassa. Samnaun laakso on Sveitsin ns. verovapaa alue, jossa mm. elektroniikka ja alkoholi ovat edullisempia kuin muualla Sveitsissä. Alueelta löytyy useita helppoja ja vaativia vaellusreittejä. Noin 500m päästä hotellilta lähtee iso kabiinihissi (kuuluu matkan hintaan), jolla mahdollisuus nousta 2300m korkeuteen vaikkapa iltapäiväkahville tai jatkaa hisseillä Itävallan puolelle. 

ALUSTAVA OHJELMA

1.9 Helsinki - Zürich - Samnaun
Finnairin aamulento Zürichiin, opas ja bussi ovat vastassa Zürichin lentoasemalla. Lentoasemalta lähdemme suoraan kohti Samnaun kylää, jonne ajomatkaa on noin 3 tuntia. Majoittuminen ja hetki vapaata aikaa. Iltapäivällä lähdemme  yhdessä tutustumaan lähialueeseen mm. Spa-kylpylän sijaintiin ja lähialueeseen kävellen. Samalla kuulemme tarkemmin viikon ohjelmasta. Yhteinen illallinen. 

2.9 Dorf Ravaisch - Chè d‘Mot
Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle patikalle. 
Lähtö klo 09.00 hotellilta nousten loivasti koko ajan aina Ché d`Mot asti, jossa nautimme eväät käsittämättönän hienossa maisemissa.  Kesto n. 3h suhteellisen helppo reitti. Nousukorkeutta reitillä on 300m. HUOM! Mahdollisuus lyhentää reittiä, kävelemällä suoraan Ché d´Motista hotelliin menemättä Samnaun keskustaan, tällöin kesto n. 2,5h. Sauna ja illallinen hotellissa

3.9 Alptrider
Aamiainen hotellissa. 
Lähtö klo 9.30 kabiinilla yläasemalle Alptrider. Sieltä 1,5 h patikointi leveää hiekkatietä Viderjochiin Itävallan ja Sveitsin rajalle. Reittiä voi jatkaa vielä helpohkoa reittiä pitkin 2872m korkeuteen Greitspitziin. Paluu joko patikoiden helppoa reittiä pitkin Alptrideriin (lähtöpaikalle) tai kahdella hissillä Alptrideriin. Halutessaan voi jatkaa hissillä Itävallan puolelle nauttimaan kahvit ja Apfelstrudelin (omenaleivos).  Nousukorkeutta 450m helppo reitti
Sauna ja illallinen hotellissa

4.9 Bei den Seen järvivaellus
Aamiainen hotellissa tai sään salliessa ulkoilma-aamiainen vuoren rinteellä hotellin yläpuolella (lähellä hotellia). 
Lähtö klo 12.00 kabiinilla ylös Alptrideriin  
Patikointi Alp Trida Sattel – Bei den Seen kolmen järven ympäri. Paluu aluksi kävellen kivikkoista polkua Alpbellaa ravintolaa kohti. Mahdollisuus palata pääasemalle kävellen tai jatkaa hiukan matkaa ja laskeutua hisseillä Alpriderin kabiiniasemalle (40 min).
Paluu hissillä Samnaun - Ravaischiin. 
Nousukorkeus 350 - 500 m, kesto 2.5-3,5h. Reitti on keskivaikea ja osittain kivikkoinen
Sauna ja illallinen hotellissa

5.9 historiaa tai lepoa
Aamiainen hotellissa.
Mahdollisuus lisämaksulliseen retkeen (20€/hlö) Altfinstermünziin.
Bussimatka Altfinstermünziin kestää 45 min, paikallinen opas kertoo alueen historiasta aina Rooman vallan ajoista, vierailu kestää 1,5 h. Jatkamme matkaan Sentin kylään, josta teemme helpon 2,5 h vaelluksen. Paluu hotellille klo 16 mennessä.
Voit luonnollisesti jäädä Samnauhun viettämään vapaapäivää tai piipahtaa hisseillä vaikka itävallan puolella
Fondue-illallinen hotellilla.

6.9 Samnaun-Courchiglias-Ravais -patikka
Aamiainen hotellilla.
Lähtö hotellilta kävellen (20min) Samnauhun Dorfiin. Sieltä patikoimme n. 1,5 h leveää loivasti nousevaa hiekkatietä Val Maisas asti (nousukorkeus 300 m). Siitä jatkamme parin tunnin suhteellisen tasaisen patikoinnin vuoren harjanteella 2100-2250 metrin korkeudessa. Reitillä voi ihailla koko Samnaun alueen upeita maisemia. Patikointi päättyy pitkään laskeutumiseen hiekkatietä pitkin kylän ainoalle ruokakaupalle.  
Reitti on keskivaikea ja nousukorkeus n 500 m. 
Pituutta reitillä on 12 km, kesto 4,5 h. 
Sauna ja Illallinen hotellissa.

7.9 Samnaun - Zürich - Helsinki
Aamuyöllä huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle kohti Zürichiä. Aamiaisen saamme hotellista eväspaketteina mukaan bussiin. Finnairin aamulento, Helsinkiin saavutaan iltapäivällä. 

HUOM! Pidätämme oikeuden patikkareitti muutoksiin mm. sääolosuhteiden vuoksi.

LENNOT  
Meno  Helsinki-Zurich klo 07.55- 09.55
Paluu  Zurich-Helsinki klo 10.50-14.35

HOTELLI SOLDANELLA-SONECK
Hotelli sijaitsee yli 1800 metrin korkeudessa vuoristomaisemissa. Puolen kilometrin päästä hotellista lähtee valtava kabiinihissi, jolla voimme vierailla vaikka Itävallan puolella Ischglin hiihtokeskuksessa. Alueen suosituimmat patikkareitit lähtevät hotellin välittömästä läheisyydestä. 
Hotellissa on baari, ravintola ja 2 pientä saunaa. Samnaun Spa Alpenquell -keskukseen on matkaa alle kolme kilometriä ja se on käytössämme maksutta. Spa-keskukseen pääset hotellin edestä lähtevällä bussilla (veloitukseton). Soldanella-Sonneckissa nautit aitoa vieraanvaraisuutta ja paikallisia herkkuja.
Kahden hengen huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Yhden hengen huoneissa on yksi vuode. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, tv ja tallelokero.

HINTA

1.360€ kahden hengenhuoneessa ja singlelisä 215€

Hintaan sisältyy: 

• Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla • Matkatavarat lennoilla
• Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
• Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl) • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista) 
• Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
• Eväspussit neljälle vaellukselle
• Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta) • Tanssin opetus
• Kabiinimaksut vaelluksilla
• Iltasauna hotellissa
• Sveitsin turistivero 3€/vrk/hlö
• Vapaa pääsy Alpenquell Spa uimalaan (n. 2,7 km hotellilta) 

Lisämaksusta: 

• yhden hengen huone 215€
• Sveitsin turistivero 3€/vrk/hlö (maksetaan hotellin vastaanottoon) 

KATSO TARKEMPI INFO: KLIKKAA

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  
Matkatoimisto Matkapojat Oy

Varaukset ja maksut:
Matkatoimisto Matkapojat Oy
myyntipalvelu puh. 010 2323200
e-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista
Jouni Parkkali,
puh. 0400 409 837,
jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

 

Yhteistyössä