SENIORIMATKA ITÄVALTA KITZBÜEL 12-18.10 
Tanssin taikaa ja upeita maisemia patikoiden

Tervetuloa mukaan matkalle kaikki liikunnallisesta matkasta vuorien keskelle kiinnostuneet eläkeläiset. Matkamme suuntautuu Itävaltaan, kuuluisan laskettelukeskuksen Kitzbühelin lähelle. Kaikki neljä ohjattua patikointia ovat helpohkoja ja sopivat perusaktiivisille ihmisille. Patikoinnin lisäksi ohjelmaamme kuluu myös tanssi. Mukanamme seuraa tanssiopettaja, joka antaa vinkkejä mm. vakiotanssin pyörteisiin. Hotellin oma tanssisali on käytössämme koko matkan ajan. Tanssinopettaja ja suomalainen vaellusopas asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa.
Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla eläkeläisille. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!

12.10 Helsinki - München - Oberndorf
Finnairin aamulento Müncheniin. Opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Lentokentältä jatkamme kohti hotelliamme Oberndorfissa, matkan aikana pidämme tauon (ajoaika n. 3 h). Majoittuminen ja hetki vapaata aikaa. Iltapäivällä tutustumme yhdessä lähialueeseen kävellen. Palattuamme hotellille lyhyt info viikon ohjelmasta sekä halukkaille venyttelytuokio ennen saunaa. Yhteinen illallinen hotellissa.

13.10 Schwartsee vaellus
Aamiaisen jälkeen lähdemme vaellukselle hotellilta kävellen ”Bichland” -suojelualueen kautta Kitzbühelin suuntaan. Patikoimme "Kleine Rettenberg" -kylän sivuitse Schwarzsee-järvelle. Seuraamme polkua Steuerbergiin ja sieltä Gieringer Weiherin kautta ja takaisin hotellille. Matkalla pysähdymme ravintolassa pienelle tauolle. Reitillä näemme erilaisia vuoristomaisemia. Kokonaisaika n. 4,5 tuntia, nousukorkeutta 300m ja vaikeusaste helpohko. Matkan pituus on 14km ja reittimme korkein kohta 835m. Illallinen läheisessä ravintolassa (kävelyä n. 700m).

14.10 Kitzbühelin sarvi 
Aamiaisen jälkeen kävelemme hotellilta lyhyen matkan Oberndorfin kirkolle, josta aloitamme patikoinnin kauniille vihreälle vuorelle ”Kitzbüheler Horniin“. Täältä avautuvat upeat näköalat koko laaksoon. Vaelluksen vaikeusaste on keskivaikea, kokonaisaika on n. 5 tuntia, matkan pituus 13,5km, nousukorkeutta 692m ja saman verran myös laskua. Reitin korkein kohta on 1363m. Huom! 7km vaelluksen jälkeen alas pääsee myös hissillä (omakustanteinen). Alkuillasta tanssitunti hotellilla yhteinen illallinen läheisessä ravintolassa (kävelyä n. 700m).

15.10 Niderkaiser vuori
Aamiaisen jälkeen lähtö kävellen hotellilta linja-autoasemalle (n. 10 minuutin matka), josta jatkamme matkaa paikallisbussilla St. Johannin kylään (noin 4 km). Aloitamme patikoinnin Niederkaiser Ridge -vuoren juurella olevien niittyjen ja metsän läpi Einsiedelei-kappeliin. Patikoimme koko ajan ylöspäin Gmail-kappeliin ja sieltä jyrkästi kohti Niederkaiseria. Kun olemme saavuttaneet harjanteen, meillä on upeat näkymät Kitzbüheler Horn -vuorelle ja St. Johanin kylään. 

Eväät nautittuamme jatkamme matkaa Niederkaiseriin. Laskeudumme alas Grander-niitylle ja sieltä matka jatkuu helppoa reittiä pitkin takaisin bussipysäkille St. Johanniin. HUOM! Muutamissa kohdissa polku on varustettu vaijeriköysillä. Matkan kesto on 5 tuntia ja pituus 11km. Reitin korkein kohta on 1733m, nousukorkeutta 620m ja vaikeusaste keskivaikea. Yhteinen illallinen läheisessä ravintolassa (kävelyä n. 700m).

16.10  vapaapäivä ja tanssin opetusta
Aamiainen hotellissa. Tämän päivän omistamme vapaa-ajalle. Aamiaisen jälkeen on hyvää aikaa tehdä tuliaisostoksia Kitztbühelin keskustassa. Halukkaat saavat tanssiopetusta iltapäivällä hotellimme tanssisalilla. Yhteinen illallinen läheisessä ravintolassa (kävelyä n. 700m).

17.10  Kirchberg

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme yksityisbussilla 10min ajomatkan päähän Kirchbergiin. Sieltä voimme nousta Bärstatt-Almille 1776 metriin joko kävellen (1,5h) tai Gaisberg-tuolihissillä ja aloittaa patikointi vasta ylhäältä Gaisbergiin (40min). Osa voi palata hissille ja lähteä siitä kävellen alas kylään. Kovakuntoisimmat voivat jatkaa ympyrän muotoisen lenkin palaten lähtöpaikan hissiasemalle. Pitkälle reitille kokonaisaika on n. 5h. Yhteinen päätösillallinen hotellissa. 

18.10 matkapäivä, München - Helsinki
Aikainen aamiainen ja lähtö bussilla Münchenin lentokentälle. Finnairin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 11:35 ja saapuu klo 15:00.

HOTELLI
Perheomisteinen hotelli sijaitsee kuuluisan Kitzbühelin hiihtokeskuksen läheisyydessä, rinteiden ja henkeäsalpaavien maisemien syleilyssä.
Jokainen huone ja huoneisto on sisutettu omalla tyylillään. Luonnonvalossa kylpevissä huoneissa on käytetty sisustuksessa luonnonpuuta ja lattiat ovat parkettia. Puutarhan lämmitetyltä uima-altaalta voit ihailla ympäröivää maisemaa. ulkouima-allas on käytössäsi kesäisin ja sisäallas talvikaudella. Saunamaailmassa saat rentouttaa lihaksia päivän harjoitusten jälkeen niin höyrysaunan kuin perinteisen suomalaisenkin saunan lämmössä.
KOTISIVU: https://www.rosenhof-tirol.at/

LENNOT

12.10 Helsinki-Munchen klo 7.50

18.10 Munchen-Helsinki klo 11.35

HINTA
1.295€ kahden hengen huoneessa
singlelisä 150€

sisältää:
Lentomatka Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
Matkatavarat lennoilla
Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa 
Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (4 kpl)
Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
Päivittäinen iltapäivä kahvi- tai teehetki hotellissa 
Iltasauna hotellissa 
Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
Tanssinopetus
Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
Järjestettyä iltaohjelmaa

Jokainen osallistuja osallistuu Liikuntamatkojen lahjoittamaan 300€ lahjakortin arvontaan!

Extramaksu
Alueen hissimaksut max. 35€/hlö sekä alueen turistivero 2,20€/vrk/hlö eivät sisälly matkan hintaan ja ne maksetaan kohteessa paikan päällä.

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista
Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837
E-mail:, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä matkatoimisto Matkapojat

Lennämme Finnairilla
Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
Matkapojat myyntipalvelu.
Soita 010 2323200
e-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi 

Iilmoittautuminen:KLIKKAA

Yhteistyössä