MATKAPOIKIEN MATKA TOSCANAAN 14-19.5.2023

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme elämys- ja patikointimatkalle Toscanaan! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden suomenkielisten oppaiden kanssa. Tutustumme yhdessä oppaan johdolla kävellen St. Agatan kylään, vierailemme San Marinossa, Toscanassa ja Umbrian alueella. Vierailukohteina myös Toscanan apteekkimuseo ja tutustuminen viinitilaan viinejä maistellen. Molemmat patikat tehdään oppaiden johdolla (n. 10km/retki). Matkalla mukana suomenkielinen paikallisopas. Matkalla mukana suomenkielinen paikallisopas ja hintaan sisältyy puolihoito
Tämä matka on täynnä ilonpitoa, uskomattomia maisemia, italialaisia makuja, viiniä, musiikkia ja tunnelmaa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Lähde mukaan unelmien matkalle!
Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja patikoista
Virpi Virta   virpi@italianoppaasi.fi tai Whatsapp +39 3331134190

14.5. matkapäivä, Helsinki - Bologna
Finnairin iltalento Bolognaan. Paikallisopas on ryhmää vastassa saapuvien aulassa ja johdattaa oikealle autolle. Kentältä matka jatkuu kohti Sant Agata Feltriniä. Matkan aikana opas kertoo seudusta ja viikon ohjelmasta. Majoittuminen Sant Agata Feltrin  kauniissa vuoristokylässä ja sen kolmen tähden ”Hotel Falconissa”. Alue jossa hotellimme sijaitsee ei ole tyypillinen turistikohde vaan aitoa paikallista maalaismaisemaa ja sukellamme sen historiaan ja nykypäivään oppaan johdolla. Yöpalaa ja buona notte, hyvää yötä.

15.5 matkapäivä, tutustuminen lähialueeseen
Aamiainen hotellissa. Opastettu kävelyretki St. Agatan kylään tutustumaan sen nähtävyyksiin oppaan johdolla. Vierailemme mm. Italian vanhimmassa kokonaan puulavasteisessa teatterissa (1600-luvulta), Rocca Fregoso 1000-vuotisen linnan juurella. Perillä meitä odottaa pieni yllätys. Omakustanteinen lounas kylän keskustassa tai hotellilla. Iltapäivä vapaata aikaa rentoutua hotellilla tai kierrellä kylää. Klo 17.00 opas pitää Italian kielen pikakurssin halukkaille. klo 19.00 Illallinen hotellilla

16.5 matkapäivä, patikointia ja paikallista ruokaa 
Aamiainen hotellissa. Lähtö hotellilta klo 10.30 tilausbussilla (kesto n.30 min.) Patikointi eräoppaan kanssa: Sola eli Passo Cantoniera-Sasso Simone e Simoncello-luonnonpuisto-Ca´Barboni, reitin pituus n. 10 km, maisema osin kuin ”Kuun pinnalla”, matkalla kuljetaan myös Euroopan laajimman tammilehdon läpi. Lounas n. klo 13.30 kotiravintola Sasso Simone e Simoncellossa. Odotettavissa luomua ja lähiruokaa monine kattauksineen ja tietenkin toscanalaisine viineineen. Paluumatkalla tavataan omistaja Maria-Rosa, joka tarjoaa meille kesä-aperitiivin. Noin klo 17.00 saavumme hotellille. Ilta vapaata aikaa ja omakustanteinen illallinen hotellilla tai kylän lähiravintolassa.

17.5, patikointia San Leo-Maiolo Pennabilli 
Aamiainen omaan tahtiin.
Vapaa aamu ja lähtö hotellilta n. klo 12.30 paikallisen, autorisoidun GAE* -eräoppaan kanssa kävellen, keskivaikea reitti kukkula- ja vuoristomaisemassa historiallisessa Montefeltron sydämessä.  Pistäydymme kotitekoiselle jäätelölle Cinzia rouvan jäätelöbaariin (omakustainen). Täällä ei tehdä jauheista jäätelöä vaan aivan aidoista kauden hedelmistä, esim. viikunajäätelö on taivaallista. Annamme hiukan aikaa ostoksille paikallisessa kylässä.Palaamme hotellille klo 18.00. Pizza illallinen hotellilla viineineen klo 19.00. HUOM! Hotellin isäntä lupasi tarjota ruokajuomat kaikille.

18.5 viinitilavierailu sekä Toscanan kierros
Aamiainen hotellissa. Viinien maistelu ja brunssi viinitilalla Umbriassa sekä patikointia viinitilan ympäristössä. Aamupäivällä kävelemme viinitilan upeissa maisemissa ja tutustumme viinitilan kellariin samalla kuullen viininviljelyn saloista. Maistelemme tilan korkealaatuisia viinejä ja syömme hiukan suolaista istuen viinitilan näköalaterassilla. Näkymä on henkeäsalpaavan kaunis Tiber-joen laaksoon. Iltapäivällä kaupunkikierros San Sepolcrossa, Toscanassa; halukkailla mahdollisuus tutustua (lisämaksusta) kauniiseen Apteekkimuseoon. San Sepolcrossa syntyi kuuluisa taidemaalari Piero della Francesca. Kylässä harrastetaan myös pitsinnypläystä ja kirkkoja tässä pienessä 10 tuhannen asukkaan kaupungissa on miltei 30 kpl. Jäähyväisillallinen hotellilla ja kilistelemme laseja omistajan kanssa.

19.4 San Marinon retki, Bologna - Helsinki
Aamiainen omaan tahtiin hotellilla.
Aamulla nautinnollista rentoutumista kukin haluamallaan tavalla, vaikka kylällä vieraillen.  
Klo 10.30 lähdemme tutustumaan bussilla Italian sisäiseen pikkuvaltioon San Marinoon. Perillä on mahdollisuus shoppailla ja lounastaa.
San Marinosta jatkamme matkaa iltapäivällä Bolognan lentokentälle. 
Finnairin iltalento Helsinkiin. 

HUOM! Ohjelmamuutokset mahdollisia esim. sääolosuhteiden vuoksi

MAJOITUS
Hotelli Falcon
Falcon Hotel sijaitsee upeissa maisemissa muutaman askeleen päässä Sant'Agata Feltrian historiallisesta keskustasta. Kastanjametsät, puhdas ilma ja hyvä ruoka antavat sinulle miellyttäviä ja rentouttavia hetkiä.
Yleiset tilat: Hotellissa on ilmainen wifi, uima-allas, ravintola ja baari.

KATSO TARKEMPI INFO: KLIKKAA

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ
Matkatoimisto Matkapojat OY

Varaukset ja maksut:  
Matkatoimisto Matkapojat OY
myyntipalvelu puh. 010 2323200 
E-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi

LENNÄMME FINNAIRILLA

Tämäkin matka lennetään Finnairin reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä. 
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

HINTA: 1.498€ 

Hintaan sisältyy

Lentomatka Helsinki-Bologna-Helsinki Finnairin reittilennoilla
Matkatavarat lennoilla
Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan 
Ateriat: yöpala, 3 illallista, 2 lounasta
Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa
Italiankielen pikakurssi
Kuljetukset kohteessa
Viinitilavierailu tarjoiluineen
San Marinon retki
Ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsyt
Patikointiretket (reitin pituus n. 10km) 
Turistivero maksetaan kohteessa, n. 2,5 euroa/hlö/vrk.

 

 

 

 

 

Yhteistyössä