SVEITSIN TANSSI- JA VAELLUSMATKA 16-22.9

Tanssi- ja patikkamatka Sveitsiin
Lähde mukaan Sveitsin kiehtoviin maisemiin. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja kokeneet oppaamme ovat mukana koko matkan ajan. Hintaan sisältyvät kabiinimaksut mahdollistavat jopa piipahduksen Itävallan puolella. Kaikki suunnitellut patikkareitit lähtevät hotellin lähialueelta. Mukana matkalla on myös tanssinopettaja ja matkalaisten toiveita opetukseen kuunnellaan. Uusia tanssiaskelia pääsemme testaamaan mm. hotellin upealla ulkoterassilla.  Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!
Kohteemme on Samnaun kylä aivan Itävallan rajan tuntumassa. Samnaun laakso on Sveitsin ns. verovapaa alue, jossa mm. elektroniikka ja alkoholi ovat edullisempia kuin muualla Sveitsissä. Alueelta löytyy useita helppoja ja vaativiakin vaellusreittejä. Oppaittemme johdolla ja merkityillä reiteillä jokainen voi edetä omaa tahtiaan, jolloin sydämen syke säilyy terveysliikunnan kannalta ihanteellisena. Noin 500m päästä hotellilta lähtee iso kabiinihissi (kuuluu matkan hintaan), jolla mahdollisuus nousta 2300m korkeuteen vaikkapa iltapäiväkahville tai piipahtaa Itävallan puolella. 

ALUSTAVA OHJELMA
16.9  Helsinki - Zürich - Samnaun
Finnairin aamulento Zürichiin, jonne saapuminen noin klo 10:00 aikaan. Opas ja bussi ovat vastassa Zürichin lentoasemalla. Lentoasemalta lähdemme suoraan kohti Sveitsiä ja Samnaun kylää, jonne ajomatkaa on noin 3h. Majoittuminen ja hetki vapaata aikaa. Iltapäivällä tutustumme yhdessä lähialueeseen kävellen ja kuulemme tarkemmin viikon ohjelmasta. Yhteinen illallinen ja lyhyt iltaohjelma.

17.9 Dorf Ravaisch - Chè d‘Mot
Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle patikalle. Reittinä on Samnaun Laret - Muttauna -  Salatsch - Chè d’Mot  - Ravaisch - Mot Grond - Samnaun-Dorf. Päiväpatikan kesto on noin 2,5h ja reitti on suhteellisen helppo. Nousukorkeus 280m. Puolen päivän jälkeen lähdemme isolla kabiinilla omakustanteiselle lounaalle 2400m korkeudessa sijaitsevaan ravintolaan. Paluu hotellille iltapäivällä ja ennen päivällistä halukkailla on vielä mahdollisuus pistäytyä oppaan kanssa kylän Spa-keskuksessa tai saunoa hotellilla. Yhteinen illallinen. 

18.9 Bei den Seen järvipatikka
Aamiaisen jälkeen lähdemme hissillä ylös 2400 metriin, josta aloitamme kahden alppijärven vaelluksen. Vaelluksen kesto on noin 4h ja vaikeusasteeltaan keskivaikea ja nousukorkeus 300m. Reittiä on mahdollista myös lyhentää toisen oppaamme johdolla. Pitemmällä reitillä on  raskas laskeutuminen (600m). Myöhään iltapäivällä tanssitunti hotellilla. Yhteinen illallinen ja mahdollisuus saunaan.

19.9  Altfinstermünzin linnake - Sent
Aamiaisen jälkeen aloitamme retkipäivän kohti mielenkiintoista Altfinstermünzin linnaketta. 
Bussimatkaa kestää 45 min ja perillä paikallinen opas kertoo alueesta monta mielenkiintoista faktaa aina Rooman ajasta lähtien. Vierailu linnakkeella kestää reilun tunnin. Täältä jatkamme Sent nimiseen kylään, josta teemme helpon 2,5 h vaelluksen. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä ja pidämme yhteisen ohjatun venyttelytuokion. Yhteinen illallinen sekä iltaohjelmaa. 

20.9 Samnaun patikka
Aamiaisen jälkeen lähdemme Samnaun pääkylään, josta aloitamme vaelluksen. Vaellus on pitkäkestoinen, mutta ei vaikea. Ylhäältä näemme alueen kylät sekä hotellimme. Paluumatkan alastulo on helppo, mutta suhteellisen pitkä. Patikan kesto on noin 5-6h, reitti on keskivaikea. Nousukorkeutta 300m ja pituus 12 km. Yhteinen illallinen ja tanssin opetusta hotellilla.

21.9, Alp Trida Sattel - Ravaischer Salaas patikka
Aamiaisen jälkeen suuntaamme aluksi ala-asemalta kabiinilla 2250m. Sieltä menemme reitille Trider Sattel – Viderjoch. Koitamme nousta myös  Greitspitz vuorelle( 2871m). Ylhäältä laskeutuminen  Ravaischer Salaas. Kesto noin 4h, pituus 11km ja nousukorkeus 728m. Yhteinen illallinen ja päättäjäistanssit. 

22.9  Samnaun - Zürich - Helsinki
Aamuyöllä huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle kohti Zürichiä. Aamiaisen saamme hotellista eväspaketteina mukaan bussiin. Finnairin lento lähtee klo 10:50 ja saapuu Helsinkiin klo 14:35. 

HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa vaellusreittejä mm. sään takia.

LENNOT FINAIRILLA

Helsinki-Zurich-Helsinki
Meno 16.9 klo 07.55.09.55
Paluu 22.9 klo 10.50-14.35

HOTELLI
Hotelli sijaitsee yli 1800 metrin korkeudessa vuoristomaisemissa. Puolen kilometrin päästä hotellista lähtee valtava kabiinihissi jolla voit vierailla vaikka Itävallan puolella Ischglin hiihtokeskuksessa. Alueen suosituimmat patikkareitit lähtevät hotellin välittömästä läheisyydestä. 
Hotellissa on baari, ravintola ja 2 pientä saunaa. Samnaun Spa Alpenquell -keskukseen on matkaa alle kolme kilometriä ja se on käytössäsi maksutta. Spa keskukseen pääset hotellin edestä lähtevällä bussilla (veloitukseton). Soldanella-Sonneckissa nautit aitoa vieraanvaraisuutta ja paikallisia herkkuja.
Hotellin kotisivut
Kahden hengen huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Yhden hengen huoneissa on yksi vuode. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, tv ja tallelokero.

HINTA

1.349€ kahden hengenhuoneessa ja singlelisä 150€

Hintaan sisältyy: 

• Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla • Matkatavarat lennoilla
• Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
• Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl) • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista) 
• Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
• Eväspussit neljälle vaellukselle
• Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta) • Tanssin opetus
• Kabiinimaksut vaelluksilla
• Iltasauna hotellissa
• Sveitsin turistivero 3€/vrk/hlö
• Vapaa pääsy Alpenquell Spa uimalaan (n. 2,7 km hotellilta) 

Lisämaksusta: 

• yhden hengen huone 150€
• Sveitsin turistivero 3€/vrk/hlö (maksetaan hotellin vastaanottoon) 

VASTUULLINEN MATKAJÄRJESTÄJA MATKAPOJAT OY

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? 
Myyntipalveluumme puh. 010 2323200 tai E-Mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi
Kotisivut klikkaa

VAELLUKSET JA OHJELMASISÄLTÖ
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

KUVAGALLERIA

ETUSETELI LENTOPARKKI

Yhteistyössä