Elämyksiä ja patikointia Kroatiassa 2.-8.5.2020

Lähde tutustumaan Kroatian upeisiin kohteisiin. Ohjelmassa sisältää kolme patikointia, joissa nousukorkeutta on n. 500m. Päivän voi aloittaa pulahtamalla kirkkaaseen Adrian mereen. Hotellimme sijaitsee rannalla.
Arvokas Opatija on Kvarnerin tunnetuin ja vanhin lomakohde. Opatijan matkailuperinne alkoi Villa Angiolinasta, joka rakennettiin vuonna 1844.  Varhaisimmista lomailijoista  tunnetuin lienee vuonna 1891 vieraillut Stephanie o.s. Koburg, kruununperijä Rudolf Habsburgin leski. 

LENNOT
AY1201   2.5.2020        Helsinki-Ljubljana 17.00 -18.40  
AY1202   8.5.2020        Ljubljana-Helsinki 19.10-  22.45  

Ohjelma:
Lauantai 2.5. lento Ljubljanaan  

Lento Helsinki-Ljubljana klo 17.00 -18.40.  Bussikuljetus Opatijaan. Saapumisjankohdasta riippuen joko illallinen tai iltapala hotellissa.   

Sunnuntai 3.5. tutustumista alueeseen
Aamiainen 
Klo 09.00 Yhteinen palaveri viikko-ohjelmasta
Klo 09.30 Kävelyä rantabulevardilla sekä Jounin lihaskuntovinkit
Iltapäivällä lähdemme lyhyelle vaellukselle ( 2h) läheltä Opatijaa. Helppo reitti lähtee Kastavan kylästä, nousukorkeutta vain 120m. Patikoinnin jälkeen Ohjattu venyttely. Illallinen hotellissa.

Maanantain 4.5. Veprinac patikointi ( 2,5h)

Aamiainen
Noin klo 9.30 lähdemme patikoimaan Opatijan keskustasta ylös Veprinacin kylään, joka sijaitsee noin 500 m Opatija kaupungin yläpuolella. Kylästä on upeat näköalat Kvarnerlahdelle. Palata voidaan samaa reittiä tai paikallisbussilla. Iltapäivällä vapaata aikaa. Illallinen hotellissa. 

Tiistai 5.5. Plitvice putoukset (koko päivä retki)
Varhainen aamiainen.
Klo 08.00 bussi odottaa meitä hotellin edessä ja aloitamme paikallisen oppaamme kanssa 3h matkan Plitvice järville. Plitvice järvi (http://fi.wikipedia.org/wiki/Plitvice) on yksi kauneimmista ja vanhimmista kansallispuistoista Kroatiassa. Se on Unescon suojelukohde  ja koostuu kaikkiaan kuudestatoista järviä yhdistävistä putouksista. Paluumatkalla mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen tunnelmallisessa ravintolassa.
Illallinen hotellissa.

Keskiviikko 6.5. Ucka kansallispuisto
Aamiainen. 
Klo 09.30  lähtö bussilla Uçka vuoren vaellukselle. Bussimatka kestää n. 45min ja vaelluksen kesto on 3,5-4h. Suhteellisen vaativa alastulo kestää pari tuntia paikoittain kivikkoisen maaston vuoksi. Reitin päätöspisteessä voimme nauttia lisämaksullisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Nousukorkeus n. 500m.  Paluu bussilla hotellille klo 16.30 ja venyttelyt rannalla.
HUOM! Uckan patikoinnin sijaan mahdollista jäädä Opatijaan ja osallistua esim parin tunnin risteilylle (lisämaksusta). 
Illallinen hotellissa. 

Torstai 7.5.  Viinitilavierailu 
Aamiainen.
Klo 10.00 lähtö bussilla Krk saarelle, joka on liitetty aikoinaan maailman suurimmalla sementtisillalla mantereeseen. Vieraillemme Nada nimisessä viinivalmistamossa ja maistelemme paikallista viiniä ja kinkkua. Tila on kuuluisa mm. Zlahtin valkoviinistä. Näemme myös lyhyen videoesityksen paikan historiasta. Paluumatkalla parin tunnin pysähdys joko Rijekassa tai Krk:ssa, paluu hotellille n. klo 17.30.  
Illallinen hotellissa.

Perjantai 8.5. Postojna tippukiviluolat
Aamiainen ja huoneiden luovutus.
Klo 09.30 lähdemme Postojna tippukiviluolille, jossa vietämme aikaa n. 2h.  Luolaan mennään ensin pienellä junalla ja sen jälkeen jatketaan matkaa kävellen oppaan johdolla.  Paluumatka junalla. 
Videolinkki luolista
Noin klo 13.30 jatkamme matkaa Ljubljanan keskustaan, jossa pari tuntia vapaa-aikaa. Siirtyminen lentokentälle n. klo 17, lento Helsinkiin klo 19.10. Saapuminen Helsinkiin klo 22.45

HOTELLI
Smart Selection Hotel Istra*** 
Meren rannalla aivan kivipäällysteisen ranta-alueen äärellä sijaitsevassa Smart Selection Istra -hotellissa on oma ravintola ja lämmitetyllä merivedellä täytetty sisäuima-allas. Tämä Opatijan keskustasta vain 10 minuutin kävelymatkan päässä sijaitseva hotelli tarjoaa buffetaamiaisen ja illallisen sekä veloituksetta wifin. 
Kaikissa huoneissa on ilmastointi, kaapeli-tv, työpöytä ja kylpyhuone, jossa on suihku. Osassa huoneista on myös parveke. Voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja lisämaksusta. 
Smart Selection Hotel Istran ilmastoidussa ravintolassa tarjoillaan kroatialaisia ja kansainvälisiä herkkuja. Ravintolan myyntiautomaateista saa illallisaikaan veloituksetta  juomia. Kansallisruokia sisältävä illallinen, jota säestää elävä musiikki, on tarjolla kerran viikossa.
Opatija, Ul. Maršala Tita 143, 51410, 

Matkan hinta 1195 euroa/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa 

Hintaan sisältyy:
-ohjelmassa mainitut Finnairin reittilennot Helsinki-Ljubljana
-lentoverot (tarkistetaan ennen lipunkirjoitusta ja laskutetaan todellisten kulujen mukaisina) 
-lentokenttäkuljetukset
-majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
-puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen) 
-1-2 suomalaista ohjaajaa ja paikallisopas osalla retkistä
-järjestettyä iltaohjelmaa
-ohjemassa mainitut retket

Huom! Turistivero 2€/vrk, jonka asiakas maksaa paikan päällä hotelliin

Lisämaksusta:

-lounaat  
-mahdolliset paikallisbussikuljetukset 
-mahdollinen risteily 
-huone yhden hengen käyttöön +100 euroa
-merinäköalallinen huone +170 euroa 
-liittymälennot kotimaassa 150 euroa 

Maksu- ja peruutusehdot:

Ennakkomaksu vahvistuksen yhteydessä 200 euroa/hlö, loppumaksu 45 vrk:tta ennen matkan alkua. 
Lentolippujen kirjoitus 7 vrk:tta ennen matkan alkua ja dokumenttien toimitus sähköpostilla. Nimenmuutokset ennen lippujen kirjoitusta veloituksetta ja kirjoituksen jälkeen maksamalla 120 euron kulut. 

Matka vaatii toteutuakseen minimi 18 osallistujaa. Matkalla tarvitaan passi tai EU-henkilökortti. Kehotamme huolehtimaan riittävästä vakuutusturvasta.

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ

Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin. Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa vastaa Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. 
HUOM! Toteutuakseen matka edellyttää minimissään 20 osallistujaa. 

Ilmoittautuminen
Matkavekka

Erkki Karjalainen 
puh. 020-120 4821
e-mail: erkki.karjalainen@matkavekka.fi

Vaellusten ohjaus ja lisäinfoa

Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Yhteistyössä