SVEITSI PATIKKKAMATKA 27.8-2.9.2022 (loppuun myyty)

Lähde mukaan Sveitsin kiehtoviin maisemiin. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja kokeneet oppaamme jotka ovat kanssanne samassa hotelllissa. Kaikki suunnitellut patikkareitit lähtevät hotellin lähialueelta.  Matka soveltuu kaiken ikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!
Kohteemme on Samnaun kylä (1830m) aivan Itävallan rajan tuntumassa. Samnaun laakso on Sveitsin ns. verovapaa alue, jossa mm. elektroniikka ja alkoholi ovat edullisempia kuin muualla Sveitsissä. Alueelta löytyy monentasoisia vaellusreittejä.  Noin 500m päästä hotellilta lähtee kabiini (kuuluu matkan hintaan), jolla mahdollisuus nousta 2300m korkeuteen vaikkapa iltapäiväkahville tai piipahtaa Itävallan puolella. 

ALUSTAVA OHJELMA
27.8  Helsinki - Zürich - Samnaun
Finnairin aamulento Zürichiin, jonne saapuminen noin klo 10:00 aikaan. Opas ja bussi ovat vastassa Zürichin lentoasemalla. Lentoasemalta lähdemme suoraan kohti  Samnaun kylää, jonne ajomatkaa on noin 3h. Majoittuminen ja hetki vapaata aikaa. Iltapäivällä tutustumme yhdessä lähialueeseen kävellen ja kuulemme tarkemmin viikon ohjelmasta. Yhteinen illallinen ja lyhyt iltaohjelma.

28.8 Dorf Ravaisch - Chè d‘Mot
Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle patikalle. Reittinä on Samnaun Laret - Muttauna -  Salatsch - Chè d’Mot  - Ravaisch - Mot Grond - Samnaun-Dorf. Päiväpatikan kesto on noin 2,5h ja reitti on suhteellisen helppo. Nousukorkeus 280m. Puolen päivän jälkeen lähdemme isolla kabiinilla omakustanteiselle lounaalle 2400m korkeudessa sijaitsevaan ravintolaan. Paluu hotellille iltapäivällä ja ennen päivällistä halukkailla on vielä mahdollisuus pistäytyä oppaan kanssa kylän Spa-keskuksessa tai saunoa hotellilla. Yhteinen illallinen. 

29.8 Bei den Seen järvipatikka
Aamiaisen jälkeen lähdemme hissillä ylös 2400 metriin, josta aloitamme kahden alppijärven vaelluksen. Vaelluksen kesto on noin 4h ja vaikeusasteeltaan keskivaikea ja nousukorkeus 300m. Reittiä on mahdollista myös lyhentää toisen oppaamme johdolla. Pitemmällä reitillä on raskas laskeutuminen (600m).
Sauna ja illallinen  

30.9  Altfinstermünzin linnake - Sent
Aamiaisen jälkeen aloitamme retkipäivän kohti mielenkiintoista Altfinstermünzin linnaketta. 
Bussimatkaa kestää 45 min ja perillä paikallinen opas kertoo alueesta monta mielenkiintoista faktaa aina Rooman ajasta lähtien. Vierailu linnakkeella kestää reilun tunnin. Täältä jatkamme Sent nimiseen kylään, josta teemme helpon 2 h patikoinnin. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä ja pidämme yhteisen ohjatun venyttelytuokion.
sauna ja illallinen

31.8 Samnaun patikka
Aamiaisen jälkeen lähdemme Samnaun pääkylään, josta aloitamme patikoinnin. Ylhäältä näemme alueen kylät sekä hotellimme. Paluumatkan alastulo on helppo, mutta suhteellisen pitkä. Patikan kesto on noin 5-6h, reitti on keskivaikea. Nousukorkeutta 300m ja pituus 12 km. Yhteinen illallinen  

1.9 Alp Trida Sattel - Ravaischer Salaas patikka
Aamiaisen jälkeen suuntaamme aluksi ala-asemalta kabiinilla 2250m. Sieltä menemme reitille Trider Sattel – Viderjoch. Koitamme nousta myös  Greitspitz vuorelle( 2871m). Ylhäältä laskeutuminen  Ravaischer Salaas. Kesto noin 4h, pituus 11km ja nousukorkeus 728m.
Päättäjäisillallinen.

2.9  Samnaun - Zürich - Helsinki
Aamiainen ja huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle kohti Zürichiä. Finnairin lento lähtee klo 10:50 ja saapuu Helsinkiin klo 14:35. 

HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa vaellusreittejä mm. sään takia. Tarjoamme myös mahdollisuuden lyhentää reittiä niille haluaville.

LENNOT FINNAIRILLA

Helsinki-Zurich-Helsinki
Meno 27.8 klo 07.55.09.55
Paluu 02.9 klo 10.50-14.35

HOTELLI SOLDANELLA
Perhehotelli sijaitsee yli 1800 metrin korkeudessa vuoristomaisemissa. Puolen kilometrin päästä hotellista lähtee ylös iso kabiinihissi jolla voit vierailla vaikka Itävallan puolella Ischglin hiihtokeskuksessa. Alueen suosituimmat patikkareitit lähtevät hotellin välittömästä läheisyydestä. 
Hotellissa on baari, ravintola ja 2 pientä saunaa. Samnaun Spa Alpenquell -keskukseen on matkaa alle kolme kilometriä ja se on käytössäsi maksutta. Spa keskukseen pääset hotellin edestä lähtevällä bussilla (veloitukseton). Soldanella-Sonneckissa nautit aitoa vieraanvaraisuutta ja paikallisia herkkuja.
Hotellin kotisivut
Kahden hengen huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Yhden hengen huoneissa on yksi vuode. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, tv ja tallelokero. Kaikissa varaamissa huoneissamme on parvekkeet.

HINTA

1.360€ kahden hengenhuoneessa ja singlelisä 180€

Hintaan sisältyy: 

• Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla • Matkatavarat lennoilla
• Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
• Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl) • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista) 
• Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
• Eväspussit neljälle vaellukselle
• Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta) 
• Kabiinimaksut vaelluksilla
• Iltasauna hotellissa
• Vapaa pääsy Alpenquell Spa uimalaan (n. 2,7 km hotellilta) 

Lisämaksusta: 

• yhden hengen huone 150€
• Sveitsin turistivero 3€/vrk/hlö (maksetaan hotellin vastaanottoon) 

VASTUULLINEN MATKAJÄRJESTÄJA MATKAPOJAT OY

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? 
Varaukset ja tietustelutl: mari.airaksinen@matkapojat.fi
 

VAELLUKSET JA OHJELMASISÄLTÖ
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

KUVAGALLERIA

 

Yhteistyössä