PATIKKAMATKAT ETELÄ-TIROLIIN 4-10.6.2022

Tällä matkalla tutustut Etelä-Tirolin huikeisiin Alppimaisemiin. Patikoimme mm. Anterselvan sekä Lago di Braies-järven upeissa maisemissa, jota kutsutaan myös Italian Alppien eli Dolomiittien ja jopa koko Italian kauneimmaksi järveksi. Patikoimme pitkin Adolf Munkel -reittiä, joka kulkee hetkittäin aivan Odle/Geisler -vuorten vieressä. Vierailemme myös Bruneckin sympaattisessa pikkukaupungissa sekä Etelä-Tirolin maakunnan pääkaupungissa Bolzanossa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja oppaamme ovat mukana koko matkan ajan. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan

Etelä-Tiroli, Italia
Etelä-Tiroli on Italian pohjoisin maakunta ja osa Trentino-Etelä-Tirolin aluetta. Se on vastakohtaisuuksien alue, jolta löytyy niin lumihuippuisia vuoria kuin välimerellisiä maisemiakin. Etelä-Tiroli sijaitsee huikaisevissa maisemissa Alpeilla ja se oli aikanaan osa Itävalta-Unkaria. Maakunnassa vallitsee vahva paikallinen kulttuuri, joka juontaa juurensa historiaan ja läheisiin siteisiin saksalaiseen ja itävaltalaiseen kulttuurialueisiin. 

Sigmondo
Sigmondo pieni sijaitsee Pustertalin laakson sydämessä 784 metriä merenpinnan yläpuolella Rienz-joen varrella, joka virtaa laaksoa pitkin.  Kylä toimii matkamme tukikohtana, sillä sieltä on hyvät kulkuyhteydet patikkareiteille sekä alueen muihin osiin. 

Alustava ohjelmaruno

4.6 Helsinki - München - Kiens
Finnairin aamulento klo 09.15 Müncheniin. Opas ja bussi ovat vastassa Münchenin lentoasemalla. Lentoasemalta jatkamme bussilla kohti Italiaa Brenneron kautta kohti majoituspaikkaamme. Majoittuminen hotelliin, pieni lepohetki, jonka jälkeen tutustumme lähialueeseen patikoiden noin 1,5 tunnin ajan. Illalla sauna, yhteinen illallinen hotellissa sekä tutustuminen tulevan viikon ohjelmaan. Päivän ajomatka noin 280 km ( ajoaika 4h yhdellä pysähdyksellä).

5.6 Lago di Braies tai Drei Zinnen
Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla kauniille Braies-järvelle, jota kutsutaan myös Italian Alppien eli Dolomiittien ja jopa koko Italian kauneimmaksi järveksi. Kirkas, valon mukaan väriään muuttava vesi, taustalla kohoavat jylhät vuoret sekä ihana ympäristö lumoavat kulkijat. Näissä upeissa maisemissa teemme noin 2,5 tunnin patikoinnin. 
HUOM! Lumitilanteen salliessa voimme muuttaa päiväohjelman menemälle upealle Drei Zinnen vuorille tekemään patikoinnin kolmen 3000 metriin kohoavan Dolomiittivuoren ympäri. Paluumatkalla kävisimme katsomassa upeaa Braisejärveä. Sauna ja illlinen.

6.6 Antholz - Anterselva 
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti tämän päivän kohdettamme, Anterselvaa, jossa saamme viettää päivän nauttien Dolomiittien huikaisevista maisemista. Aloitamme patikan Antholzin kylästä ja noin kahden tunnin jälkeen saavutamme upean Anterselvan järven. Palaamme kävellen lähtöpaikalle, tai halutessaan paluumatkan voi tehdä myös paikallisbussilla. Nousukorkeutta reitillä on noin 500 metriä (1 270-1 702 m) ja kokonaispituus reitillä on noin 14 kilometriä. Reitti on helposti käveltävää. Hotelliin palaamme iltapäivällä. Illalla sauna ja illallinen sekä järjestettyä iltaohjelmaa.

7.6 Bolzano, maapyramidit ja Ötzi jäämies
Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla noin tunnin matkan verran Bolzanoon (saksaksi Bozen), joka on Etelä-Tirolin alueen pääkaupunki. Bolzanosta nousemme kaapelihissillä (lisämaksusta, max 25 EUR/hlö) ylös 1150 metrin korkeuteen, Rittenin (Renon) kauniiseen kylään, josta jatkamme edelleen kohti maapyramideja. Alkumatkan, vajaa puolituntia matkaamme paikallisjunalla ja loppumatkan maapyramideille taitamme kävellen. Ylhäällä on mahdollisuus nauttia lisämaksullinen lounas. Palaamme rinnehissillä tai bussilla takaisin Bolzanon sympaattiseen kaupunkiin shoppailemaan. Halukkailla on mahdollisuus käydä katsomassa kuuluisaa jäämies Ötziä keskustassa sijaitsevassa Etelä-Tirolin arkeologisessa museossa (pääsymaksu 9€). Panssarilasin takana hämärässä lojuva muumio on kiehtonut eri alojen tieteilijöitä siitä lähtien, kun saksalainen, Alpeilla lomaileva pariskunta löysi sen Italian ja Itävallan rajalta vuonna 1991. Paluu hotelliin illansuussa, jossa nautimme illallisen.

8.6 Adolf Munkel -reitti
aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Villnössertaliin, joka sijaitsee vajaan tunnin bussimatkan päässä Kiensistä. Villnösserin laakso (Villnösser Tal) on yksi viimeisimmistä koskemattomista ja luonnollisista laaksoista Etelä-Tirolissa ja henkeäsalpaavien maisemiensa vuoksi se on yksi alueen suosituimmista vaelluskohteista. Adolf Munkel -patikkareitti on varmasti yksi Dolomiittien upeimmista ja se kulkee hetkittäin aivan Odle/Geisler -vuorten vieressä. Reitin pituus on noin 9 kilometriä ja se on suhteellisen helppokulkuinen. Nousukorkeutta on noin 450 metriä. Palaamme hotelliin noin klo 17.00. Sauna ja illallinen.

9.6 Astjoch-vuori (2194 m)
Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Zumisin näköalapaikalle (1 702 m), josta aloitamme tämän päivän vaelluksen. Reitti nousee rauhallisesti koko ajan ja alkumatka sopii kaikille erinomaisesti. Pidämme pitemmän tauon noin 6 kilometrin jälkeen ravintola Ratterhüttessa. Sen jälkeen jatkamme matkaa vielä 2 kilometriä ja aloitamme noin 200 metrin loppunousun Astjoch-vuoren huipulle. Halukkaat voivat lyhentää reittiä oman kunnon mukaan. Paluu hotellille noin klo 17:00 aikaan. Sauna ja illallinen 

10.6 Kiens- Innsbruck - München - Helsinki
Varhaisaamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus ja bussimatka Munchenin lentokentälle. Finnairin aamupäivälento Münchenistä Helsinkiin.

HINTA 
Kahden hengen huone 1.329€ ja yhden hengen huone alk. 180€ extra
Hintaan sisältyy: 
• Lentomatka Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla • matkatavarat lennoilla
• hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
• Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (6 kpl) 
• Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
• Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
• Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)

Lisämaksusta: 
• Bolzanon matka 7.6 (25€/hlö) 
Italian turistivero 3€/vrk/hlö ei sisälly matkan hintaan, ja se maksetaan hotellin vastaanottoon. 

FINNAIRIN LENNOT
Helsinki-Munchen klo 09.15
Munchen-Helsinki klo 11.55

HOTELLI SIGMUNDERHOF
Hotelli Sigmunderhof on perheomisteinen hotelli Dolomiittien sydämessä, San Sigismondossa, Kiensin läheisyydessä.
Tämä lomaparatiisi sijaitsee Etelä-Tirolissa, Plan de Corones vuoren juurella. 
Hotellissa on myös baari, spa- ja saunaosastot. Mukava puutarha on asiakkaiden käytössä.

 

VASTUULLINEN MATKAJÄRJESTÄJA MATKAPOJAT OY
Varaukset: KLIKKAA
puh. 010 2323200
E-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi 

VAELLUKSET JA OHJELMASISÄLTÖ
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Yhteistyössä