VAL DI FIEMMEN HYVINVOINTI JA VAELLUSMATKA 4-10.7.2020

Tervetuloa nauttimaan huimista maisemista Val di Fiemmen alueelle Dolomiittien juurelle. Val di Fiemme on tullut tunnetuksi hiihtokeskuksena, jossa järjestettiin hiihdon maailmanmestaruuskilpailut 1991, 2003 ja 2013. Tuleva Olympiakylä vuonna 2026 ja sen ympäristö on ihanteellinen vaellus- ja pyöräilyalu

VAELLUKSET
Teemme matkalla vaelluksia, joiden kesto on 2,5-5h. Nousukorkeudet ovat 250m-800m ja polut aika ajoin kivikkoisiakin (ei kaikki) Pitkissä alastulossa tarvitaan usein miten terveitä jalkoja, mutta reittejä on helppo lyhentää oman kunnon mukaan. Meitä seuraa kaksi suomalaista ohjaaja koko matkan ajan. He myös asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa. Käytössämme on vapaa pääsy hisseihin, joilla voimme myös piipahtaa ihailemassa upeita vuoristomaisemia. Lisäksi polkupyörillä pääsee mukavasti naapurikyliin Moenaan, josta kuuluisa Marcialonga hiihtotapahtuma alkaa

OHJELMARUNKO
Tässä suunniteltu ohjelmarunko ja pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden takia

La 4.7
Klo 16.10 lento Helsingistä Venetsiaan, jonne saavumme klo 18.30. Bussimatka Predazzoon kestää n. 3,5h yhdellä pysähdyksellä. Majoittuminen ja klo 15.30 lyhyt patikointi Predazzon hyppyrimäki alueelle.
klo 19.00 päivällinen ja infoa viikon ohjelmasta

Su 5.7
Aamiainen
Klo 09.10 Lähtö paikallisbussilla vaelluspaikalle. Vaellusreitti on helppo, ainoastaan 100m nousukorkeutta. Nousemme kabiinilla 1500 metristä aina 1970m (CERVO) ja sieltä aloitamme n. 2h vaelluksen Bocche nimiseen paikkaan. Perillä on ravintola, jossa voimme nauttia eväitä ja ihailla upeita maisemia. Paluu hotelli samaa reittiä tai kävellen alahissiasemalle ( 45 min) Vaelluksen kesto 3h ja nousukorkeus 130m. Omakustanteinen lounas.
klo 15.00 tutustuminen lähialueeseen ja patikointi Predazzon mäkihyppyreenalle
Sauna
Klo 19.00 Päivällinen ja infoa viikon ohjelmasta

Ma 6.7 Torre di Pisa vaellus
Aamiainen
Aamiaisen jälkeen lähtö "Latemar hissiasemalle. Sieltä noustaan yhdellä köysiradalla ja yhdellä tuolihissillä Passo Feudolle (2175 m). Kyseessä on reissumme vaativin reitti, jos tee koko vaellusreitin. HUOM! Voit valita myös helpomman ja lyhemmän Panorama reitin (3h) 
Passo Feudosta lähdemme polku ylös, joka on paikka paikoin jyrkkä ja saavumme Torre di Pisaan 2671 metrin korkeuteen (1,5h). Ylhäällä voimme nähdä vasemmalle valtava kallion, joka muistuttaa Pisan kaltevaa tornia. Pidämme n. 30 min lepotauon ravintolassa.
Jatkamme matkaa kallioiden välistä Forcella dei Camosciin (2590 m).  Täällä teemme sivuliikkeen vasemmalle reitti nro 18, joka johtaa Oberholz-tuolihissiin.  Sieltä jatkamme yhden ravintolan kautta lähtöpaikkaamme Passo Feudoon. Kesto alusta lähtien n. 6 h ja lyhyempi reitti 3h.
Vaikeusaste: vaativa jos tekee koko reit
Klo 19.00 Päivälline

Ti 7.7
Aamiainen klo 07.30 Viinimaistelut Caldaro järvellä
Tämän päivän ohjelmassa on bussimatka Caldaro järvelle, jonne on matkaa n. 1h. Siellä teemme n. 2,5 h Caldaro järven ympäri vaelluksen . Koska toisessä päässä järveä oli polku suljettu, käännyimme siitä takaisin lähtöpaikalle. Klo 12.30 meillä on viinin maistelut paikallisella viinikellarissa. Bussimatka ja viinin maistelut maksaa yhteensä 20€/hlö. Halutessaan, osa porukasta voi jäädä Predazzoon
Klo 19.00 Päivällinen

Ke 8.7 Bompasel järven vaellus
Aamiaisen jälkeen lähtö Predazzosta paikallisbussilla Cavaleseen (35 minuuttia). Sieltä menemme kahdella kabiinilla ja yhdellä tuolihissillä ylös korkealle Paion del Cermisiin (2229 m). Aloitamme kävelymme Bombasel-järvelle (2268 m) ihaillen upeita vuoristomaisemia Siellä meillä on lepotauko ja jatkamme sitten Forcella del Macacoalle (20 min.) Sieltä osa voi lähteä samaa reittiä takaisin Paion del Cermisiin hissiasemalle. Osa porukasta jatkaa järveltä harjannereitin (nousua 200m) kautta Paion del Cermisin yläasemalle. Harjanteelta on 360 asteen panoraamanäkymät. Paluu hotellille tapahtuu paikallisbussilla Cavalesen kylästä.
Sauna
Klo 19.00 Päivällinen ja järjestettyä ohjelmaa

To 9.7 Val Venegian vaellus
Aamiainen
Päätämme viikkomme ehkä koko matkan kauniimpaan reittiin. Bussimatka lähtöpaikalle 30 min ja sieltä jatkamme rauhallista nousua 1,5h aivan Dolomiittien juurelle. Sieltä aloitamme jyrkemmän nousun Segatini ravintolalle (2200m). Matkalla on peräti kolme vuoristoravintolaa ja maisemat ovat todella huikeat. Reitin pituus 12 km, kesto 4,5h ja nousukorkeutta 450m. 
Vaikeusaste: helppo
klo 19.00 Päivällinen ja lyhyet päättäjäiset

Pe 10.7
klo 05.30 Aamiainen ja lähtö bussilla Venetsian Marco Polon lentokentälle
klo 10.00 Lento Helsinkiin jonne saavumme klo 13.50

LENNOT 
AY1781 04.07 Helsinki-Venetsia 16.30 - 18.30 
AY1782 10.07 Venetsia-Helsinki 10.00 - 13.50 

HOTELLI
Sass Maor Predazzon keskustassa. Hotellissa yöpyvät talven aikaan monet hiihtolajien huippu-urheilijat (hiihtäjät + mäkihyppääjät). Alppityyliset huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä. Varustettu parvekkeella, josta on näköala Dolomiiteille. Wellness-keskuksemme on sauna; biosauna; Turkkilainen sauna ja pieni uima-allas
Monipuolinen buffetaamiainen ja upea illallinen. Kahden hengen huoneissa on parveke, 30-kanavainen LCD-väritelevisio, ilmainen langaton internetyhteys, puhelin ja oma kylpyhuone, josta löydät myös hiustenkuivaajan. Tuplahuoneessa voi olla myös ylimääräinen sänky

HINTA
kahden hengen huoneessa: 1.245€ ja singlelisä 135€

HINTA SISÄLTÄÄ
Lennot Helsinki - Venetsia - Helsinki
Puolihoidon (aamiainen ja illallinen)
Ohjaukset vaelluksilla
Lentokenttä- ja paikallisetkuljetuksen  
Kabiinimaksut Val di Fiemmen alueella
2 suomalaista opasta  
sauna joka ilta
kävelysauvat

EXTRAMAKSU: 
turistivero hotellin 2€/vrk/hlö
kabiinimaksut, jos vaellus tapahtuu kauempana Predazzosta
Caldaro järven matka 20€
Mahdollinen pyörän vuokraus

ILMOITTAUTUMINEN
Matkatoimisto Matkavekka
Erkki Karjalainen
Puh. 020-120 4821
e-mail: erkki.karjalainen@matkavekka.fi

VAELLUKSET JA OHJELMASISÄLTÖ
Liikuntamatkat  
Jouni Parkkali
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi
puh. 0400-409 837

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ
Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin. Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa vastaa Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. 

Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. 
Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua.  
Toteutuakseen matka edellyttää minimissään 16 osallistujaa.
Lentokenttäverojen osuus tarkistetaan lipunkirjoituksen yhteydessä ja verojen mahdollisesti muuttuessa, veloitamme lipunkirjoitushetkellä voimassa olevat verot.
Ennakkomaksu 200,- /hlö viikon kuluttua varauksesta ja loppusuoritus 6 viikkoa ennen lähtöä.

 

 

 

Yhteistyössä