Patikointia ja rentoa menoa Kroatiassa 5-10.5.2024 ja 20-25.5.2024

Lähde mukaan tutustumaan Kroatian upeisiin kansallispuistoihin. Matkatoimisto Matkapojat järjestävät upean matkan Etelä Kroatiaan. Menomatkalla ennen majoittumista hetki vapaa-aikaa Splitin vanhassa kaupungissa vaikkapa lounastaen. Majoitumme upealle paikalle Omišin pikkukylään (30 min Splitistä), kaikki peruspalvelut ovat käden ulottuvilla. Huikea sijainti rinteessä, meren ja Cetina-joen välissä – maisema, jossa mieli lepää. Suomalaiset patikkaoppaat asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville matkalaisille. Varmista paikkasi tälle upealle maisemamatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan. 

1. Päivä Menopäivä
Norwegianin aamulento klo 10.20 Splitiin. Paikallinen opas on vastassa kentällä josta kuljetus Splitin keskustaan. Vapaa-aikaa 1,5 tuntia Splitin vanhassa kaupungissa. Sen jälkeen jatkamme bussilla hotellille Omišiin, majoittuminen hotelli Villa Dvoriin. Yhteinen iltakävely Omišin vanhaan kaupunkiin. Tutustuminen toisiimme, hotellin johtajaan ja infoa viikon ohjelmasisällöstä.
Ilallinen

2. Päivä Krkan kansallispuisto
Aamiainen hotellissa.
Tilausajokuljetus Krkan kansallispuiston, jonne matka kestää n. 1,5 tuntia. Perillä meitä odottaa paikalisopas, joka tutustuttaa meitä neljän tunnin ajan alueeseen. Helpohkon patikoinnin jälkeen (3-4h) meillä on mahdollisuus lounaaseen jo puistossa tai matkalla hotellille (omakustanteinen).
Illallinen hotellilla. 
Krkan kansallispuisto sijaitsee noin 10 km sisämaassa Sibenikistä, Dalmatiassa. Krka-joen mukaan nimetty puisto kattaa hieman yli 142 neliökilometrin alueen ja kattaa kaksi kolmasosaa joesta. Puiston tärkein nähtävyys ovat sen upeat vesiputoukset, mukaan lukien kuuluisat Skradinski Buk -putoukset, jotka ovat yksi Kroatian kuuluisimmista nähtävyyksistä. Puistossa on runsas kasvisto ja eläimistö, tunnistettuja kasvilajeja on yli 800. Tunnistettuja lintulajeja on yli 200 ja lepakkolajejakin 18. 

3. Päivä veneretki ja vapaata
Aamiainen hotellissa.
Aamupäivällä veneretki Cetina-joelle. Matkalla meillä on jälleen mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Retken kesto noin 2,5 tuntia.
Seuraavana on ohjelmassa Merenranta-patikointi, jota paikalliset kutsuvat Elinvoimareitiksi. Vaikka patikointi puistoissa ja vuorilla onkin mukavaa, meren läheisyys herättää erilaisia positiivisia tunteita, jotka rauhoittavat ja lataavat akkuja.Kuljemme merenrantakatua pitkin Jakirusasta Berulijaan, noin 7 km. Osa ryhmästä voi jatkaa jopa Makarskan keskustaan saakka, vielä noin 8 km eteenpäin. Nousukorkeutta on hyvin vähän ja reitti sopii kaikille. Kuljetukset Berulijasta ja/tai Makarskasta takaisin hotellille.
Klo 19.00 Päivällinen

4. Päivä Biokovon luonnonpuisto
Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla luonnonpuisto Biokovoon. Bussimatka perille kestää noin 1,5 tuntia. Ensimmäinen pysähdys on Biokovo Skywalk, puiston uusin nähtävyys. Näköalatasanko on kooltaan 23 x 3 metriä, ja sieltä on upeat näkymät merelle ja saarille. Aurinkoisina ja tuulisina päivinä on mahdollista nähdä aina Italiaan asti. Kävelyllä kirkasta lasia pitkin kallion reunan yli tarjoaa lintuperspektiivin Biokovo-vuoren kallioiden reunalle. Skywalk-käynnin jälkeen meillä on noin kolmen tunnin ohjattu patikka. Sen jälkeen on meillä mahdollisuus lounastaa (omakustanteinen) paikan päällä tai matkalla hotellille. Patikan päätteeksi jälleen mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen puistossa tai paluumatkalla.
Paluu hotellille ennen kuutta. Illallinen hotellilla.
Biokovon luonnonpuisto on Etelä-Dalmatian rannikon hallitsevin luontopuisto. Tämä vuonna 1981 luonnonpuistoksi julistettu vuorivalli kohoaa runsaan 1 500 metrin korkeuteen Makarskan Rivieran ylle. Alue tarjoaa poikkeukselliset upeat näkymät merelle ja läheisille saarille. Se on yksi Kroatian suosituimmista retkeilijöiden kohteista. Siellä on lukemattomia polkuja, jotka kiemurtelevat oliivi-, viini- ja mäntymetsien ohitse kukkuloille. Biokovon vuoristo, joka ulottuu 36 kilometriä pitkin rannikkoa ja yhdeksän kilometriä sisämaahan

5. Päivä Omišin patikkaomis
Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta kävellen lähialueelle patikoimaan paikallisoppaan johdattamana. Patikointi kestää kolmisen tuntia. Patikoinnin jälkeen lähdemme Adriameren kirkkaaseen veteen uiskentelemaan ja ottamaan aurinkoa.
Illallinen ja iltaohjelmaa hotellilla.

&.Päivä Omiš – Split -Helsinki
Varhainen aamiainen hotellissa ja lähtö Splitin lentokentälle.  Lento Suomeen klo 09.15 Norwegianin koneella..

Hotelli Villa Dvor
Villa Dvor sijaitsee Omišissa Cetina-joen kanjonin oikealla puolella, ja sen on rakentanut vuonna 1937 Poljica Stjepan Juriši?in kauppias. Vuonna 2002 Curlin perhe korjasi Villa Dvorin täysin boutique-hotelliksi, säilyttäen alkuperäisen arkkitehtuurin. Sen ainutlaatuinen sijainti meren yllä, mahdollistaa näkymän muinaiseen Omišin kaupunkiin ja Adrianmerelle etelässä sekä Cetina-joen kanjonille, Mosor-vuoren huipuille ja muinaiselle Poljican tasavallalle pohjoisessa sekä Mirabelan linnoitukseen ja Bracin saarelle sekä ympäröiville Imber- ja Dinara-vuorille.

ILMOITTAUTUMINEN JA TARKEMPI INFO: KLIKKAA

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  
Matkatoimisto Matkapojat Oy

Varaukset ja maksut:
Matkatoimisto Matkapojat Oy
myyntipalvelu puh. 010 2323200
e-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali,
puh. 0400 409 837,
jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Yhteistyössä