Elämyksiä ja patikointia Kroatiassa 7-13.10

Lähde tutustumaan Kroatian upeaan Opatijan kaupunkiin. Ohjelmassa sisältää kolme patikointia, joissa nousukorkeutta on n. 200-500m. Menomatkalla 7.10 tutustumme käsittömättömään  Postonja tippukiviluolaan. Ohjelmassa on myös Plitvicen putoukset ja kuuluisan Zlatin viinin maistelu Krk saarella. Opatija on Kvarnerin tunnetuin ja vanhin lomakohde. Opatijan matkailuperinne alkoi Villa Angiolinasta, joka rakennettiin vuonna 1844.  Varhaisimmista lomailijoista  tunnetuin lienee vuonna 1891 vieraillut Stephanie o.s. Koburg, kruununperijä Rudolf Habsburgin leski. 

LENNOT

Ke 07.10. Helsinki-Split 07:05-09:05
Ti 13.10. Ljubljana-Helsinki klo 11:10-14:50

Hotelli Remisens Premium Grand Hotel Palace​
Vuonna 2016 uusittu hotellimme sijaitsee ihan Opatijan ydinkeskustassa Andrian meren rannalla. Se on tyyllikäs, jossa on upea sisustus, korkeat katot ja hieno näköala Adrianmerelle. Vuodesta 2016 alkaen Remisens Premium Grand Hotel Palacesta tuli Remisens-tuotemerkin lippulaiva Opatijan Rivieralla. Hotellin hienossa wellness- ja spa-keskuksessa on suuri sisäuima-allas, jossa on lämmitetty merivesi. Hotellissa on Suomalainen ja Turkkilainen sauna sekä kuntokeskusta ovat päivittäin meidän käytössä. Huoneissa, joiden koko on 15-20 neliömetriä, on Wi-Fi, minibar ja tallelokero. Hotellin lähellä sijaitsevat shoppailukaupat ja pari elintarvikekauppaa.

ALUSTAVA RUNKO-OHJELMA


Ke 7.10 päivä lento Ljubljanaan  
Lento Helsinki-Ljubljana klo 07:05 ja saapuminen Ljubljanaan klo 09.30. Ljubljanasta matka jatkuu suoraan Postojna tippukiviluolille (1h).  Tippukiviluolaan mennään ensin ajellen maanalaisella pienellä junalla. Alhaalla, kävellessämme, saamme infoa paikasta. Saavumme n. 1,5 h jälkeen junan lähtöpaikalle. Klo 13.30 jatkamme matkaa kohti Opatijaa. Majoittuminen ja pienet päiväunet ja sitten yhdessä tutustuminen kävellen lähialueeseen.
Illallinen, tutustuminen toisiin ja infoa viikko-ohjelmasta.

To 8.10 Kastav vaellus
Aamiainen 
Klo 10.00 Lähdemme vaellukselle hotellilta bussilla. Helppo reitti lähtee Kastavan kylästä, jonne on bussimatkaa hotellilta 20 min. Reitti on suhteellisen helppo ja nousukorkeutta on n. 200m ja kesto noin 3,5-4h. Paluu hotellille ja vapaa aikaa.
Illallinen hotellissa

Pe 9.10 Veprinac patikointi 
Aamiainen
Klo 10.00 lähdemme patikoimaan Opatijan keskustasta ylös Veprinacin pieneen kylään, joka sijaitsee noin 500m Opatija kaupungin yläpuolella. Nousu ylös kestää n. 1,5-2h. . Palata voidaan samaa reittiä alas tai hypätä paikallisbussiiin. Omakustanteinen lounas ja vapaa aikaa Opatijassa.
Illallinen hotellissa.

La 10.10 Plitvice putoukset (koko päivä retki)
Varhainen aamiainen.
Klo 08.00 bussi odottaa meitä hotellin edessä ja aloitamme paikallisen oppaamme kanssa 3h ajomatkan Plitvice järville. Plitvice järvi (http://fi.wikipedia.org/wiki/Plitvice) on yksi kauneimmista ja vanhimmista kansallispuistoista Kroatiassa. Se on Unescon suojelukohde  ja koostuu kaikkiaan kuudestatoista järviä yhdistävistä putouksista. Matkalla  kuulemme paikallisoppaalta infoa Kroatian maasta. Paluumatkalla mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen tunnelmallisessa ravintolassa.
Illallinen hotellissa.

Su 11.10 Ucka kansallispuisto
Aamiainen. 
Klo 09.30  lähtö bussilla Uçka vuoren vaelluksen lähtöpaikalle. Bussimatka kestää n. 45min ja vaelluksen kesto on 3,5-4h. Vaelluksen kesto n. 2 h joka on suhteellisen vaativa kivikkoisuuden takia. Alastulo samaa reittiä tai helpompaa reitti tietä pitkin. Ennen Opatijaan menoa, voimme nauttia lisämaksullisen lounaan paikallisessa ravintolassa aivan bussin parkkipaikan vieressä. Nousukorkeutta reitillä on n. 500m.  
Illallinen hotellissa. 

Ma 12.10  Viinitilavierailu 
Aamiainen.
Klo 10.00 lähtö bussilla Krk saarelle, joka on liitetty aikoinaan maailman suurimmalla sementtisillalla mantereeseen. Vieraillemme Nada nimisessä viinivalmistamossa ja maistelemme paikallista viiniä ja kinkkua. Tila on kuuluisa mm. Zlahtin valkoviinistä. Näemme myös lyhyen videoesityksen paikan historiasta. Paluumatkalla parin tunnin pysähdys joko Rijekassa tai Krk:ssa, paluu hotellille n. klo 17.30.  
Illallinen hotellissa.

Ti 13.10
Klo 06.00 Aamiainen tai eväspussit mukaan ja lähtö Ljubljanan lentokentälle.
Lento Helsinkiin lähtee klo 11.11

Matkan hinta 1195 euroa/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Singlehuone 1295€

Hintaan sisältyy:
-ohjelmassa mainitut Finnairin reittilennot Helsinki-Ljubljana
-lentoverot (tarkistetaan ennen lipunkirjoitusta ja laskutetaan todellisten kulujen mukaisina) 
-lentokenttäkuljetukset
-majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
-puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen) 
-1-2 suomalaista ohjaajaa ja paikallisopas osalla retkistä
-ohjemassa mainitut retket

Huom! Turistivero 2€/vrk, jonka asiakas maksaa paikan päällä hotelliin

Maksuehdot
Varausmaksu 200 EUR/hlö maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.
Loppumaksu erääntyy 45 vrk ennen lähtöä.
Toimitusmaksu 12 EUR/sähköinen lasku.
Paperilaskun ja lippujen toimitus postitse 5 EUR/varaus.

Peruutusehdot

Peruutus viimeistään
21.8.2020 mennessä kulut 100 €/hlö
45-22 päivää ennen lähtöä kulut 50 % matkan hinnasta
21-0 päivää ennen lähtöä kulut 95% matkan hinnasta

Kehotamme huolehtimaan riittävästä vakuutusturvasta. Kyseessä on ryhmälle räätälöity matka, johon sovellamme erityisehtoja, jotka ehdot perustuvat hotellin ja lentoyhtiön ryhmäsääntöihin sekä ryhmälle varattujen yhteisten palvelujen kuten kuljetusten ja opastusten käyttömääriin. Pidätämme oikeuden muuttaa matkan hintaa uusien viranomaismaksujen tai muiden veroluontoisten maksujen osalta. Lentoverot tarkistetaan ennen matkan alkua ja laskutetaan todellisten summien mukaisina.

Matka vaatii toteutuakseen minimi 18 osallistujaa. Matkalla tarvitaan passi tai EU-henkilökortti. Kehotamme huolehtimaan riittävästä vakuutusturvasta.

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ

Matkavekan järjestämien matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on emoyhtiö TravelCo Nordic, joka on rekisteröitynyt Tanskaan ja asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin. Matkavekan matkojen myynnistä Suomessa vastaa Primera Holidays Oy. Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja sekä matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehtoja. Reittilentopohjaisissa matkoissa maksu- ja peruutusehdot ilmoitetaan matkakohtaisesti. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden peruuttaa matkan tai matkasarjan vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua. 
KLIKKAA MATKATOIMISTO MATKAVEKAN SIVUILLE

Ilmoittautuminen !!!
Matkavekka

Erkki Karjalainen 
puh. 020-120 4821
e-mail: erkki.karjalainen@matkavekka.fi

Ohjelmasisältö ja lisäinfoa

Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

Yhteistyössä