Vaellus- ja valokuvaus matka Kroatiassa 7.-13.10.2020

Matkatoimisto Matkavekka ja Liikuntamatkat liikuttavat yhdessä !!!

Vaellukset ovat suhteellisen helpot ja sopivat normaali peruskunnon omaaville henkilöille. Porukalla nähdään ikimuistoisia maisemia ja valloitetaan uusia paikkoja hyvässä seurassa. Koska ohjaajamme asuvat kanssasi samassa hotellissa, kaikki asiat hoituvat kätevästi koko matkan ajan. 
Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu mukaan sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Tällä vaelluksella sinulla on mahdollisuus valokuvata ja opetella valokuvaamaan vaeltamisen lomassa. Miten onnistuisit ottamaan sellaisia kuvia, että ne välittävät juuri niitä tunnelmia, joita olet kokenut matkalla? Tai kuinka saisit kuvat näyttämään maisemat ja yksityiskohdat sellaisina kuin sinä olet ne matkalla nähnyt?

Valokuvakouluttaja Tiina Puputin käytännönläheiset vinkit eri aiheista auttavat ottamaan kivoja kuvia myöhemmin katsottavaksi tai jaettavaksi jo heti paikan päältä. Saat vinkkejä mm. maisemakuvauksesta, yksityiskohtien kuvaamisesta, hetkien tallentamisesta, luonnon valosta ja erilaisten sommittelu– ja muiden kuvailmaisun keinojen käyttämisestä kuvissa.

OHJELMARUNKO 7-13.10.2020

Ke 7.10.20 Tapaamme aamuvarhain Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Splitiin lähtee klo 7.20. Lento kestää noin 2 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Triljiä. Bussimatkan pituus on noin 50 km ja se kestää noin tunnin. Trilj on kunta Dalmatian sydämessä, Cetina-joen varressa, huikaisevissa maisemissa. Hotellimme Sv Mihovil sijaitsee aivan Triljin pienessä, viehättävässä keskustassa. Hotelliin saavutaan aamupäivällä. Majoittumisen jälkeen pieni lepohetki ja sen jälkeen omakustanteinen lounas. Iltapäivällä tutustutaan lähiympäristöön ja paikalliseen oppaaseemme. Illallinen hotellissa.  

Päivä 2 Retki Kamesnica-vuorelle (1 340 m)

To 8.10.20 Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta noin puolen tunnin matkan päähän, vaelluksen aloituspaikalle Vostanen kylään. Vostane sijaitsee jo noin 950 metriä merenpinnan yläpuolella. Kylä tunnetaan erinomaisesta ilmakuivatusta kinkustaan, prociuttosta. Kinkku keitetään, jonka jälkeen se saa rauhassa kuivua puhtaassa, raikkaassa vuoristoilmassa. Kylässä nautimme myös kroatialaisen välipalan -papuja ja makkaraa. Kamesnica on osa dinaarisia alppeja ja se sijaitsee Kroatian ja Bosnia Hertsegovinan rajalla. Kamešnica-vuorella kasvaa lukuisia kasvillisuuslajeja, joilla on äärimmäisen parantavia ja puhdistavia ominaisuuksia. Silmäiloa tuovat erikoiset luonnonilmiöt, kuten karsto-altaat, luolat ja suoseudut. 

Paluu takaisin hotellille bussilla. Matkalla pysähdymme Grabin kylään ja näemme mm. 600 vuotta vanhat myllyt. Patikointi kestää noin 4-5 tuntia, vaikeustasoltaan keskiverto, kiipeämistä on noin 350 m ja laskeutumista noin 400 m. Illallinen hotellissa.

Päivä 3 Retki Cetinan kanjoniin

Pe 9.10.20. Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kostanjen kylään, josta aloitamme vaelluksen. Kuljemme vilkkaiden kylien kautta, saamme hyvän käsityksen paikallisten ihmisten elämästä ja kulttuurista. Maaseudun kotitalouksissa ruokaa tuotetaan edelleen luonnonmukaisesti. Vaellus viinitarhojen, oliivitarhojen ja kanjonin ylittävien aitojen kylien läpi edustaa erityistä kokemusta, samoin kuin alaspäin itse kanjonissa kävely, puhtaan Cetina-joen varrella. Pistäydymme myös Omisen kaupungissa, matkalla on uintimahdollisuus. Bussilla paluu takaisin hotellille iltapäivällä. Patikoinnin osuus noin 4-5 tuntia, helppo vaikeustaso, kiipeämistä noin 250 m, laskeutumista noin 450 m. Illallinen hotellissa.

Päivä 4 Svilajan vuori (1 509m)

La 10.10.20 Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Svilajan vuorijonoa, bussimatka lähtöpisteeseen kestää vajaan tunnin. Vaelluksen lähtökohta kohti Svilajan korkeinta huippua (1 509 m) on vuoristomökki Orlove Stine (1 050 m). Vaellusmatka vuoristomökistä huipulle ja kestää noin 4,5 tuntia. Puolet polusta kulkee metsän läpi ja nousee sitten karulle karstimaalle. Ylhäältä on huikean kaunis näkymä Dalmatian saarille Visiin, Braciin, Hvariin ja Kornatiin. Patikointi kestää noin 4-5 tuntia, keskiverto vaikeustaso, kiipeämistä noin 450 m, laskeutumista noin 450 m. Kokopäiväretki, hotelliin palataan illaksi. Paluumatkalla on mahdollisuus lisämaksulliseen lounaaseen tunnelmallisessa ravintolassa. Illallinen hotellissa.

Päivä 5 Vapaapäivä

Su 11.10.20 Vapaapäivän ohjelmaksi on lukuisia vaihtoehtoja. Vieraile Splitissä, Kroatian toiseksi suurimmassa kaupungissa, jossa voit tutustua vaikka upeaan vanhaan kaupunkiin, joka sai alkunsa jo roomalaisaikana vanhasta palatsista, eikä jätä ketään kylmäksi. Splitin satamassa käy jatkuva vilske, ja kahviloiden terassit houkuttelevat istahtamaan ja katselemaan kaupungin vilinää. Basaarialue kuhisee kauppiaita, paikallisia ja uteliaita turisteja. Splitissä yhdistyvät aito kroatialainen elämänmeno ja Välimeren alueen rento tunnelma. Triljistä matkaa Splitiin on noin 40 km, paikallisbussilla noin tunnin verran. Illallinen hotellissa. Voit myös loikoilla meren rannalla ja ottaa aurinkoa

Päivä 6 Triljin vihreät kukkulat

Ma 12.10.20 Aamiaisen jälkeen lähdemme   patikoimaan hotellilta polkua pitkin, joka nousee Gola Brdalle. Kuljemme läpi vihreiden kukkuloiden ja viinitarhojen Bravićin kylään, jossa voi nauttia paikallisten yksinkertaisesta ja luonnollisesta elämäntyylistä. Meillä on mahdollisuus nauttia balkanilaiseen tapaan yksinkertaista välipalaa luonnossa – kotitekoista leipää ja juustoa. Sitten laskeudumme Triljin riippusillalle, ylitämme sen ja patikoimme Gardunin mäen päälle. Matka jatkuu edelleen Tilurijin, muinaisen seitsemännen roomalaisen legioonan armeijan leiripaikalle. Lyhyen välipalan ja levon jälkeen laskeudumme hitaasti Triljin kylään Aja pistäydymme etnografisessa museossa. Tämän jälkeen jatkamme matkaa vielä Galopin kahdenkymmenen hevosen talliin Iltapäivällä aikaa rentoutua hotellilla ja kylässä. Patikointi kestää noin 4 tuntia, helppo vaikeustaso, kiipeämistä noin 250m ja laskeutumista noin 250m. Illallinen hotellissa.

Päivä 7 Kotia lähtö

Ti 13.10.20 Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus klo 11.00. Lähtö lentokentälle on vasta illansuussa noin klo 17.30, joten lisämaksusta on mahdollisuus osallistua järjestettävälle retkelle. Retken sisältö ilmoitetaan myöhemmin. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 20.50. Lento kestää noin 2 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lento saapuu Helsinkiin klo 00.40 (ke 14.10.).

MAJOITUS JA LENTOAIKATAULU

Hotel Sv. Mihovil*** sijaitsee Triljin kylän keskustassa, Cetina-joen varrella. Matkaa Splitiin on noin 40 km. Pienessä perhehotellissa on yhteensä 25 kahden hengen huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, kylpyhuone. Talossa on hissi ja langaton internet sekä tallelokero vastaanotossa. Hotellissa on myös 50-vuotias kuuluisa ja suosittu ravintola, Čaporice, jonka upealta terassilta on näkymä joelle. Čaporice tarjoaa Cetinan alueen erikoisuuksia, kuten sammakoita, rapuja, taimenia, arambašićia (täytetyt kaalinlehdet), koštradinaa (kuivattu lampaanlihaa ja paljon muuta. Hotellin kotisivut: www.svmihovil.com

Lentoaikataulu

Ke 07.10.2020     Helsinki - Split klo 07.20 – 09.20 AY 1842
Ti  13.10.2020     Split - Helsinki klo 20.50 – 00.40 AY 1844

Lentoaikataulu sitoumuksetta.
Kotimaan liittymälennot lisämaksusta saatavuuden mukaan. 

Matkan hinta 1.275 EUR / hlö jaetussa 2h huoneessa ja 1h huoneessa 1.405 EUR / hlö.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki-Split-Helsinki turistiluokassa
 • 1 kpl/23 kg kirjattua matkatavaraa, 1 kpl/8 kg käsimatkatavaraa
 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus (6 yötä) jaetussa kahden hengen huoneessa
 • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen), kaksi välipalaa (päivät 2 ja 6)
 • matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, pääsymaksut, opastukset
 • paikallisen ja suomalaisen oppaan palvelut

Lisämaksusta:

 • mahdolliset paikallisbussimaksut
 • ylimääräinen retki kotiinpaluupäivänä
 • liittymälennot kotimaassa
 • Splitin matka 10€/hlö
 • pyörävuokraus

HYVÄ TIETÄÄ

Vastuullinen matkanjärjestäjä ja matkaehdot

Kyseessä on matkapaketti; vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkavekka – TravelCo Nordic A/S. Matkaan sovelletaan yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matkavekan lisä- ja erityisehtoja sekä lisäksi matkan erityisluonteen vuoksi tässä mainittuja muutos- ja peruutusehtoja. 
HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä mm. sääolosuhteiden takia.

Tutustu matkaehtoihin

Lisätietoja vaellus- ja valokuvausmatkan ohjelmasisällöstä
Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi
Tiina Puputti, puh. 044-520 7220, tiina@tiinapuputti.com

Matkan varaaminen, lisätietoja varaamisesta
Saat lomakkeen lähettämisen jälkeen vahvistuksen ja ennakkolaskun matkastasi sähköpostiisi heti, kun tilaus on käsitelty. Lisätietoa matkasta ja varaamisesta:
Erkki Karjalainen, puh.020 120 4821, erkki.karjalainen@matkavekka.fi (ma-pe klo 9-17)

Maksuehdot
Varausmaksu 200 EUR/hlö maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.
Loppumaksu erääntyy 45 vrk ennen lähtöä (21.8.2020). 
Toimitusmaksu 12 EUR/sähköinen lasku. 
Paperilaskun ja lippujen toimitus postitse 5 EUR/varaus.

Peruutusehdot
Peruutus viimeistään
15.6.2020       kulut 100 EUR/hlö
21.8.2020       kulut 50% matkan hinnasta
14.9.2020       kulut 95% matkan hinnasta

Kehotamme huolehtimaan riittävästä vakuutusturvasta. Kyseessä on ryhmälle räätälöity matka, johon sovellamme erityisehtoja, jotka ehdot perustuvat hotellin ja lentoyhtiön ryhmäsääntöihin sekä ryhmälle varattujen yhteisten palvelujen kuten kuljetusten ja opastusten käyttömääriin. Pidätämme oikeuden muuttaa matkan hintaa uusien viranomaismaksujen tai muiden veroluontoisten maksujen osalta. Lentoverot tarkistetaan ennen matkan alkua ja laskutetaan todellisten summien mukaisina. 

Nimenmuutokset ja -korjaukset
Nimenmuutokset lipunkirjoituksen jälkeen 100 EUR / muutos.
Nimenkorjaus 60 EUR / korjaus.
Lentoliput kirjoitetaan viimeistään 10 vrk ennen lähtöä.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tiedot voidaan luovuttaa myös ohjelman tilaajan käyttöön. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita. Lisätietoja: www.matkavekka.fi/yleista/tietosuoja/

Matkaliput
Lopullinen matkaohjelma ja lentodokumentit lähetetään matkan varaajan sähköpostiin noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. 

Matkustusasiakirjat
Suomen kansalaiset tarvitsevat matkalla voimassa olevan passin tai kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Muiden maiden kansalaisten tulee itse tarkistaa dokumenttien tarpeellisuus kohdemaan viranomaisilta. 

Matkavakuutus
Kehotamme ottamaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ajoissa. 

Matkavaluutta
Kroatian rahayksikko on Kuna.  1€ on n. seitsemän (7) Kunaa

Erikoisruokavaliot ja allergiat
Erikoisruokavaliot, kuten gluteeniton ja laktoositon ruokavalio eivät ole välttämättä muualla niin tunnettuja kuin meillä Suomessa ja erikoisruokavaliotuotteiden saanti voi olla rajoitettua. Allergioista tai ruokavaliosta johtuvia erikoisaterioita emme valitettavasti pysty takaamaan. Erikoisruokavaliotoiveesta kannattaa kuitenkin ilmoittaa ennen matkaa.

Matkaohjelma sitoumuksetta
Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin tarvittaessa. Vaellusten reittivalinnat voivat mahdollisesti muuttua sääolosuhteiden takia. 

Matkan toteutuminen
Vähimmäisosallistujamäärä 18 matkustajaa.

 

 
 

Yhteistyössä