PATIKKAMATKA VAL DI FIEMME 8-14.6.2021

Tällä matkalla tutustut Italian Alppien Dolomiittien huikeisiin maisemiin. Patikoimme reittejä, joiden kesto on 2,5-5 tuntia. Nousukorkeudet ovat 250m-800m ja osa poluista on paikoin kivikkoisia. Pitkissä alastuloissa tarvitaan terveitä jalkoja, mutta reittejä on helppo lyhentää oman kunnon mukaan. Mukana sinua seuraa kaksi suomalaista ohjaaja koko matkan ajan. He myös asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa. Käytössämme on vapaa pääsy hisseihin, joilla voimme myös piipahtaa ihailemassa upeita vuoristomaisemia. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!
Val di Fiemme (saks. Fleimstal) on laakso Trentino-Etelä-Tirolin alueella Pohjois-Italiassa Dolomiittien vuoristossa. Val di Fiemme on tullut tunnetuksi hiihtokeskuksena, jossa järjestettiin hiihdon maailmanmestaruuskilpailut 1991, 2003 ja 2013. Predazzon kylä, jossa majoitumme, on vuoden 2026 talviolympialaisten yksi näyttämö.

ALUSTAVA OHJELMA

8.6 Helsinki - Milano - Predazzo
Finnairin aamulento Milanoon, jonne saapuminen noin klo 10:00 aikaan. Opas ja bussi ovat vastassa Milanon lentoasemalla. Lentoasemalta jatkamme bussilla kohti Predazzon kylää ja Sass Maor -hotellia. Bussimatka kestää noin 3 tuntia ja matkalla pidämme pienen tauon. Hotelliin majoittumisen ja pienen lepohetken jälkeen tutustumme yhdessä Predazzon kylään. Illalla sauna, yhteinen illallinen ja tutustuminen viikon ohjelmaan.

9.6 Bocchen patikkareitti
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme paikallisbussilla kohti matkan ensimmäistä patikkareittiä. Patikkareitti Bocche on helppo, sillä reitillä on ainoastaan 100m nousukorkeutta. Nousemme kabiinilla 1500 metristä aina 1970 metriin (CERVO), mistä aloitamme noin kahden tunnin mittaisen vaelluksen Bocche nimiseen näköalapaikkaan. Perillä voimme ihailla kahta vierekkäistä vuorta, joista toinen on muodostunut jääkaudella (Dolomiitit) ja toinen tulivuoren purkauksesta. Perillä on ravintola, jossa voi nauttia omakustanteisen lounaan tai eväät ja ihailla upeita maisemia. Palaamme hotellille samaa reittiä tai kävellen alahissiasemalle (1h), Päivän patikan kesto 3h ja nousukorkeus 130m. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.

10.6,Torre di Pisa vuori
Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaiden kanssa Latemarin hissiasemalle, mistä nousemme yhdellä köysiradalla ja yhdellä tuolihissillä Passo Feudolle (2175 m). Kyseessä on reissumme vaativin reitti, jos päätät tehdä koko vaellusreitin. Voit valita toisen oppaamme kanssa myös helpomman ja lyhemmän Panorama reitin (3h)
Passo Feudosta lähdemme polkua seuraten ylöspäin. Polku on paikka paikoin jyrkkä, sitä seuraten saavumme Torre di Pisaan 2671 metrin korkeuteen (1,5h). Ylhäällä voimme nähdä vasemmalle valtava kallion, joka muistuttaa Pisan kaltevaa tornia. Perillä pidämme n. 30 min lepotauon ravintolassa ennenkuin jatkamme matkaa kallioiden välistä Forcella dei Camosciin (2590 m). Täällä teemme sivuliikkeen vasemmalle reitille nro 18, joka johtaa Oberholz-tuolihissiin. Sieltä jatkamme yhden ravintolan kautta lähtöpaikkaamme Passo Feudoon. Pidemmän patikan kesto alusta lähtien noin kuusi tuntia, ja lyhyemmän patikan kesto on noin kolme tuntia. Vaikeusaste: vaativa jos tekee koko reitin. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.

11.6 Caldaro järvi ja viinimaistelut
Aamiainen hotellissa. Tämän päivän ohjelmassa on bussimatka Caldaro-järvelle, jonne on matkaa noin yksi tunti. Perillä aloitamme Caldaro-järven patikan, jonka kesto on noin 2,5 tuntia. Patikamatkaa on noin 8km ja reitti on erittäin helppo. Patikoinnin päätteeksi pääsemme maistelemaan paikallisen viinitilan viinejä. Alkuillasta on mahdollisuus lähteä oppaan kanssa paikallisbussilla (10km) läheiseen Moenan kylään. Opas kertoo tarkemmin retkestä kohteessa. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.

12.6  Bombasel-järven patikka
Aamiaisen jälkeen lähdemme Predazzosta paikallisbussilla Cavalesen pikkukylään, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Sieltä jatkamme matkaa kahdella kabiinilla ja yhdellä tuolihissillä ylös korkealle Paion del Cermisiin, joka sijaitsee 2229 metrissä. Aloitamme patikan Bombasel-järvelle (2268 m) ihaillen upeita vuoristomaisemia. Lepotauon jälkeen jatkamme Forcella del Macacoalle (20 min.) Sieltä osa voi lähteä samaa reittiä takaisin Paion del Cermisiin hissiasemalle. Osa porukasta voi halutessaan jatkaa järveltä harjannereitin (nousua 200m) kautta Paion del Cermisin yläasemalle, josta aukeavat 360 asteen panoraamanäkymät ympäröiville vuorille. Palaamme hotellille paikallisbussilla Cavalesen kylästä. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa sekä iltaohjelmaa. 

13.6  Val Venegian patikka
Aamiainen jälkeen suuntaamme paikallisbussilla (30 min) tämän päivän patikan lähtöpaikalle ja päätämme elämysrikkaan viikkomme ehkä koko matkan kauneimpaan reittiin. Patikan aluksi  jatkamme rauhallista nousua 1,5h aivan Dolomiittien juurelle ja sieltä aloitamme jyrkemmän nousun Segatini ravintolalle (2200m). Matkalla on peräti kolme vuoristoravintolaa ja maisemat ovat todella huikeat. Päivän reitin pituus 12 km, kesto 4,5h ja nousukorkeutta 450m. Vaikeusaste: helppo. Sauna ja yhteinen illallinen hotellissa.

14.6  Predazzo - Milano - Helsinki
Varhaisen aamiaisen (aamuyöllä) jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus Milanon lentoasemalle. 
Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 11:05 ja saapuu Helsinkiin klo 15:05
HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa vaellusreittejä ja päiväohjelmaa mm. sääolosuhteiden vuoksi.

LENNOT

Helsinki-Milano-Helsinki
8.6 meno klo 07.50-09.55
14.6 paluu klo 11.05-15.05

HOTELLI 
Hotelli Sass Maor sijaitsee Predazzon kylän keskustassa ja on talviaikana hiihtolajien huippu-urheilijoiden ja kesäaikaan retkeilijöiden suosima kohde. Alppityyliset huoneet ovat tilavia ja viihtyisiä. Huoneissa on parveke, josta on näköala Dolomiiteille. Wellness-keskuksessa on sauna; biosauna, Turkkilainen sauna ja pieni uima-allas. Hotellin ravintola tarjoilee Tirolilaisia ruokia. Hotelli on kokonaan savuton.
Viihtyisissä huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Yhden hengen huoneissa on yksi vuode. Huoneissa on puuhuonekalut ja puulattia sekä TV ja tallelokero. Kypyhuoneissa on kylpyamme tai suihku sekä hiustenkuivaaja. Huoneissa on parveke, josta on näköala Dolomiiteille.

HINTA 
1.329€ kahden hengen huone ja single huone extramaksu 170€

Hintaan sisältyy:
Lentomatka Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennoilla
Matkatavarat lennoilla
Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa 
Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl)
Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
Iltasauna hotellissa 
Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
Kabiinimaksut Predazzon alueella ohjelman mukaisesti 
Viininmaistajaiset paikallisella viinitilalla
Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)

EXTRAMAKSU
Italian turistivero 2€/vrk/hlö ei sisälly matkan hintaan, ja se maksetaan hotellin vastaanottoon. 
Mahdollinen kabiinimaksut, jos olemme Predazzon alueen ulkopuolella  ( max 14€)

VASTUULLINEN MATKAJÄRJESTÄJA MATKAPOJAT OY

MATKAPOIKIEN Myyntipalvelumme auttaa!  
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? 
myyntipalvelumme puh. 010 2323200 tai
e-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi 
LISÄINFOA

Etuseteli lentoparkki

Vaellukset ja ohjelmasisältö
Liikuntamatkat
Jouni Parkkali
puh. 0400-409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

 

Yhteistyössä