Patikkamatka Andorraan 9-15.5

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ohjaajamme asuu samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa. Vaellusreittien vetäminen tapahtuu paikallisen ammattiohjaan avustamana. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkan teemme yhdessä Matkatoimisto Matkapoikien kanssa !

Andorra
Andorra on pieni sisämaavaltio Espanjan ja Ranskan välissä Pyreneillä. Maa koostuu käytännössä kahdesta laaksosta ja niiden ympärillä kohoavista korkeista vuorista. Maan keskikorkeus on Euroopan korkein, lähes 2 000 metriä. Matalin kohta on Espanjan rajalla, noin 800 metrin korkeudessa. Korkeimmat vuoret ovat lähes kolmen kilometrin korkuisia, korkeimpana niistä Coma Pedrosa, 2 946 metriä. Andorrassa on asukkaita vain hieman yli 80 000, ja valtion pääkaupunki on Andorra la Vella. Andorra on saanut kulttuurivaikutteita Ranskasta, Espanjasta ja varsinkin Kataloniasta. Maa tunnetaan paitsi upeista vuoristomaisemista, myös verovapaista tuotteistaan, jotka houkuttelevat maahan lukuisia matkailijoita

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

9.5 Helsinki - Barcelona - Andorra

Tapaamme iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Barcelonaan lähtee illansuussa. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Andorraa ja Ordinon kylää ja siellä sijaitsevaa hotelli Comaa. Noin 200 kilometrin matka kulkee läpi vehreiden katalonialaismaisemien ja kestää kolmisen tuntia. Perille saavuttaessa yöpalaa ja majoittuminen hotel Comaan.  

10.5 Tristainan järvet
Aamiaisen jälkeen saamme hotellista eväät mukaan ja lähdemme valloittamaan Tristainan järviä. Vastassamme ovat uskomattomat maisemat kolmelle ainutlaatuiselle järvelle, värikkäitä alppikukkia ja luonnonrauhaa. Reitti kulkee ympyrän hyvää polkua pitkin. Matkalla on muutama joen ylitys, korkeuseroja sekä jyrkkyyttä osassa matkaa. Toinen opas voi tarvittaessa kääntyä halukkaiden kanssa aikaisemmin takaisin ja ryhmä voi jäädä viettämään Andorra la Vellan kaupunkiin vapaa-aikaa. Lähtökorkeus on 2 200 metrissä ja valittavana on kaksi reittiä, joilla on nousukorkeutta 300 m ja 500 m. 
Illallinen hotellissa ja yhteistä iltaohjelmaa. viehättävään pääkaupunkiin Andorra la Vellaan, joka sijaitsee vajaan 10 km päässä hotellistamme.
Illallinen hotellissa

11.5 Sortenyn luonnonpuisto
Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta noin 15 km päässä sijaitsevaan Sortenyn luonnonpuistoon. Tässä UNESCO:n listaamassa luonnonpuistossa on poikkeuksellisen monipuolinen kasvisto, eläimistö ja linnusto. Reittisuunnitelmamme sisältää historiallisen vuoristoreitin, joka päättyy Rialb-joen viereiseen laaksoon. Reitin varrella, selkeällä säällä näemme mm. La Serrera- ja L’Estanyó -huiput, jotka kohoavat lähes 3000 metrin korkeuteen. 
Huom! Voit valita joko lyhyemmän tai pitemmän reitin. Osa porukka voi yrittää nousta aina Serena vuoren huipulle, joka on 2913 metrin korkeudessa (vaikea). Nousukorkeutta 1100m ja pituus 12 km.
Lyhyemmän reitin pituus on 6km, kesto 4h nousukorkeutta 400m ja korkein kohta 2200m.
Illallinen hotellissa.

12.5 Pikkupatikka ja vapaapäivä 
Aamiaisen jälkeen ohjaajamme vetää noin kahden tunnin rauhallisen patikoinnin. Loppupäivä on vapaata ja jokainen voi viettää sen haluamallaan tavalla. Lisämaksusta tarjolla ostosretki viehättävään pääkaupunkiin Andorra la Vellaan, joka sijaitsee vajaan 10 km päässä hotellistamme.
Illallinen hotellissa.

13.5 Coma Pedrosa
Aamiaisen jälkeen lähtö pienen ajomatkan päässä sijaitsevaan Coma Pedrosan kansallispuistoon. Kansallispuisto on Andorran korkeimman vuorenhuipun ,2 942 metriin kohoavan Coma Pedrosan, kotipaikka. Les Valls del Comapedrosan kansallispuiston pinta-ala on lähes 16 km2. Lumoavassa vuoristomaisemassa on upeita kukkia, metsiä, pieniä järviä ja vesiputouksia. Vaellusreitti alkaa pienestä Arinsalin kylästä. Reitti Arinsalista vuoristomajalle on melko jyrkkä. Sen pituus on noin 6 km ja kesto n 5 tuntia. Matkalla on nousukorkeutta noin 692 metriä. Vaelluksen taso: keskivaikea.
Illallinen hotellissa.

14.5 Blue Lake
Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän vaellukselle. Hotellista saamme mukaan eväät.  Menemme hotellilta bussilla ( 15 min) Sorteny-pysäköintialueelle ja patikoimme pohjoiseen menevään laaksoon. Seuraamme erittäin mukavaa reittiä vuoristojoen ja puiden läpi ylöspäin lammaspaimenien mökille, joka on laakson päässä.  Näitä kivisiä paimenien mökkejä näkyy myös myöhemmin vaelluksen aikana. Aloituskorkeus kaikille on 1800m ja nousemme yhdessä 3100m korkeuteen, josta mahdollisuus palata samaa reittiä takaisin. Sieltä matka jatkuu (osalle ryhmää) kiemurrellen Ranskan rajalle asti (Port de Siguer). Tämä paikka on 2395 metrin korkeudessa. Sieltä on 15 min matka Blu Lake järvelle. Paluu takaisin samaa reittiä  
Helpompi reitti: Nousukorkeus 300m aina 2100 metriin asti. Matkan pituus 6 km.
Pitempi reitti: Nousukorkeus 640m aina 2395 metriin, jossa Blue Lake sijaitsee. Matkan pituus 8km

15.9 Kotiinpaluu Andorra - Barcelona - Helsinki
Lähtö kohti Barcelonan lentokenttää heti varhaisen aamiaisen jälkeen. Finnairin aamulento Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. 
Huom! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden vuoksi.

Hotellimme
Pieni perheomisteinen vuoristohotelli Coma on rakennettu 1932, ja sitä on remontoitu useasti kuluneiden vuosien aikana. Uudistuksista huolimatta on onnistuttu säilyttämään tyypillinen Andorralainen arkkitehtuuri ja korkea taso. Hotellin sijainti 1304 metriä merenpinnan yläpuolella rauhallisessa Ordinon kylässä tarjoaa kesäaikaan loistavat mahdollisuuden useille harrastuksille kuten patikointi, maasto- ja maantiepyöräily. Hotelli sijaitsee vain 5 minuutin päässä Massana köysiradasta, joka mahdollistaa helpon pääsyn talvisin Vallnordin lasketturinteisiin. Vieraat voivat nauttia Ordinon urheilukeskuksesta (lisämaksusta), joka sijaitsee vain 150 metrin päässä hotellista. Urheilukeskuksen palveluihin kuuluu mm. 25 metrin uima-allas, kuntosali ja uimala, jossa on poreallas ja saunoja. Läheisessä Ordinon kylässä asiakkaat voivat käydä kaupoissa, baareissa ja museoissa.  
Hotellin ravintola on pieni mutta keittiö on laajalti tunnettu laadukkaasta, aidosta sesongin mukaan vaihtuvasta Välimerellisestä tarjonnastaan, sekä kattavasta viinilistastaan. Yleiset tilat on sisustettu luonnonmukaisin materiaalein ja asiakkaat voivat nauttia lukusalin, baarin tai biljardihuoneen tunnelmasta. Vieraat voivat nauttia myös hotellin puutarhasta, uima-altaasta (kesäisin), tenniskentistä, minigolfradasta sekä grillipaikasta. Comassa on 48 huonetta kolmessa kerroksessa, kaikki huoneet avautuvat etelään. Osassa huoneista on parveke.

FINNAIRIN LENNOT
Meno 09.5 klo 17.05-20.10
Paluu 15.5 klo 10.05-17-10

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista
Jouni Parkkali,
puh. 0400 409 837
e-mail: jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

VASTUULLINEN MATKAJÄRJESTÄJA MATKAPOJAT OY
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? 
Myyntipalvelu: puh. 010 2323200 
E-Mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi

Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!

VARAUKSET: KLIKKAA

 

 
 

Yhteistyössä