Patikkamatka Andorran 22-28.9.2024

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ohjaajamme asuu samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa. Vaellusreittien vetäminen tapahtuu paikallisen ammattiohjaan avustamana. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matka toteyutetaan yhdessä Matkatoimisto Matkapoikien kanssa.

Andorra
Andorra on pieni sisämaavaltio Espanjan ja Ranskan välissä Pyreneillä. Maa koostuu käytännössä kahdesta laaksosta ja niiden ympärillä kohoavista korkeista vuorista. Maan keskikorkeus on Euroopan korkein, lähes 2 000 metriä. Matalin kohta on Espanjan rajalla, noin 800 metrin korkeudessa. Korkeimmat vuoret ovat lähes kolmen kilometrin korkuisia, korkeimpana niistä Coma Pedrosa, 2 946 metriä. Andorrassa on asukkaita vain hieman yli 80 000, ja valtion pääkaupunki on Andorra la Vella. Andorra on saanut kulttuurivaikutteita Ranskasta, Espanjasta ja varsinkin Kataloniasta. Maa tunnetaan paitsi upeista vuoristomaisemista, myös verovapaista tuotteistaan, jotka houkuttelevat maahan lukuisia matkailijoita

Alustava matkaohjelma. Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Matkapoikien sivuilla sivuilla >>

1. Päivä Helsinki - Barcelona - Andorra

Tapaamme iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Barcelonaan lähtee illansuussa. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Andorraa ja Ordinon kylää ja siellä sijaitsevaa hotelli Comaa. Noin 200 kilometrin matka kulkee läpi vehreiden katalonialaismaisemien ja kestää kolmisen tuntia. Perille saavuttaessa yöpalaa ja majoittuminen hotel Comaan.  

2. Päivä Patikointi ja Vellan keskusta

Aamiaisen jälkeen noin klo 11.00 lähdemme hotellilta paikallisen oppaan ohjaamana noin 3 tunnin kävelylle. Teemme ympyrävaelluksen, korkeusero on 250m. Vaelluksen arvioitu kesto on 2,5 tuntia. Matkan varrella näen koko Ordinon alueen.  Iltapäivällä voit mennä paikallisbussilla oppaiden kanssa lounaalle tai ostoksille Andorran pääkaupunkiin Vellaan.
Klo 19 Illallinen

3. Päivä Tristan järvi
Aamiaisen jälkeen lähdemme valloittamaan Tristainan järviä. Meitä vastapäätä on upeat maisemat kolmesta ainutlaatuisesta järvestä, värikkäistä alppikukista ja luonnonrauhasta. Matkan varrella on muutamia jokien risteyksiä, korkeuseroja ja jyrkkyyttä osassa matkaa. Tarvittaessa toinen opas voi kääntyä takaisin samaa reittiä. Lähtökorkeus on 2200 m ja valittavana on kaksi reittiä, joiden korkeus on 300 m ja 500 m.
Illallinen hotellissa ja yhteinen iltaohjelma. Klo 19 Illallinen

4. Päivä Sortenyn luonnonpuisto

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta Sortenyn luonnonpuistoon, joka on noin 15 km:n päässä. Tässä luonnonpuistossa on poikkeuksellisen monipuolinen kasvisto ja eläimistö. Reittimme sisältää historiallisen vuoristoreitin, joka päättyy Rialb-joen viereiseen laaksoon. Reitin varrella selkeällä säällä näemme mm. La Serreran ja L’Estanyón huiput, jotka kohoavat lähes 3000 metrin korkeuteen. Huomautus! Voit valita joko lyhyemmän tai pidemmän reitin. Osa jengistä voi aina yrittää kiivetä Serreran huipulle, joka on 2913 metrin korkeudessa (enne suosittele)). Korkeus 1100 m ja pituus 12 km. Meidän reitin pituus on 6 km, kesto 4h, nousu 450m ja korkein kohta 2300m. Klo 19 Illallinen

5. Päivä Coma Pedrosan luonnonpuisto Pla de l'Estanylle
Aamiaisen jälkeen lähdimme vaelluspäivälle Arinsaliin, Coma Pedrosan luonnonpuistoon. Vaellus on mukava ja suhteellisen helppo. Matkan varrella näemme myös pienen vesiputouksen ja pienen järven. Ylhäältä on upeat näkymät Arinsalin laaksoon. Lähtökorkeus on 1560m ja korkein suunta 2034m (Pla de l’Éstany.) Korkeusero on 530m ja kävelyetäisyys 8 km. Nousukorkeutta noin 692 metriä. Vaelluksen taso: keskivaikea.
klo 19.00 Illallinen hotellissa.

6. Päivä Blue Lake
Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän vaellukselle. Hotellista saamme mukaan eväät.  Menemme hotellilta bussilla ( 15 min) Sorteny-pysäköintialueelle ja patikoimme pohjoiseen menevään laaksoon. Seuraamme erittäin mukavaa reittiä vuoristojoen ja puiden läpi ylöspäin lammaspaimenien mökille, joka on laakson päässä.  Näitä kivisiä paimenien mökkejä näkyy myös myöhemmin vaelluksen aikana. Aloituskorkeus kaikille on 1800m ja nousemme yhdessä 3100m korkeuteen, josta mahdollisuus palata samaa reittiä takaisin. Sieltä matka jatkuu (osalle ryhmää) kiemurrellen Ranskan rajalle asti (Port de Siguer). Tämä paikka on 2395 metrin korkeudessa. Sieltä on 15 min matka Blu Lake järvelle. Paluu takaisin samaa reittiä   Helpompi reitti: Nousukorkeus 300m aina 2100 metriin asti. Matkan pituus 6 km.
Pitempi reitti: Nousukorkeus 640m aina 2395 metriin, jossa Blue Lake sijaitsee. Matkan pituus 8km
klo 19.00 Illallinen

7. Päivä Kotiinpaluu Andorra - Barcelona - Helsinki
Lähtö kohti Barcelonan lentokenttää heti varhaisen aamiaisen jälkeen. Finnairin aamulento Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. 
Huom! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden vuoksi.

Hotellimme
Pieni perheomisteinen vuoristohotelli Coma on rakennettu 1932, ja sitä on remontoitu useasti kuluneiden vuosien aikana. Uudistuksista huolimatta on onnistuttu säilyttämään tyypillinen Andorralainen arkkitehtuuri ja korkea taso. Hotellin sijainti 1304 metriä merenpinnan yläpuolella rauhallisessa Ordinon kylässä tarjoaa kesäaikaan loistavat mahdollisuuden useille harrastuksille kuten patikointi, maasto- ja maantiepyöräily. Hotelli sijaitsee vain 5 minuutin päässä Massana köysiradasta, joka mahdollistaa helpon pääsyn talvisin Vallnordin lasketturinteisiin. Vieraat voivat nauttia Ordinon urheilukeskuksesta (lisämaksusta), joka sijaitsee vain 150 metrin päässä hotellista. Urheilukeskuksen palveluihin kuuluu mm. 25 metrin uima-allas, kuntosali ja uimala, jossa on poreallas ja saunoja. Läheisessä Ordinon kylässä asiakkaat voivat käydä kaupoissa, baareissa ja museoissa.  
Hotellin ravintola on pieni mutta keittiö on laajalti tunnettu laadukkaasta, aidosta sesongin mukaan vaihtuvasta Välimerellisestä tarjonnastaan, sekä kattavasta viinilistastaan. Yleiset tilat on sisustettu luonnonmukaisin materiaalein ja asiakkaat voivat nauttia lukusalin, baarin tai biljardihuoneen tunnelmasta. Vieraat voivat nauttia myös hotellin puutarhasta, uima-altaasta (kesäisin), tenniskentistä, minigolfradasta sekä grillipaikasta. Comassa on 48 huonetta kolmessa kerroksessa, kaikki huoneet avautuvat etelään. Osassa huoneista on parveke.

Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Matkapoikien sivuilla sivuilla >>

KUVAGALLERIA:

VASTUULLINEN MATKAJÄRJESTÄJA MATKAPOJAT OY
Varaukset ja maksut:
Matkatoimisto Matkapojat Oy 
Myyntipalvelu: puh. 010 2323200 
E-Mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi

Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!

 

 
 

Yhteistyössä