Kitzbühel 9-15.6.2024

On juuri oikea aika päästä kokemaan Tirolin vuoret kaikilla aisteilla ja rentoutumaan raikkaassa alppi-ilmassa. Kun lehmänkellot soivat hiljaa kaukana, aurinko saa vuoristojärvet kimaltamaan ja vasta avautuneet kukkaset tuoksuvat - silloin on kesä saapunut St. Johann in Tirol -seudulle.  St. Johann in Tirol -alueen patikointialueella odottavat henkeäsalpaavat maisemat Kitzbühelin Alppien keskellä, Kitzbüheler Hornin ja Wilder Kaiserin välissä. Yksi reittimme lähtee kuuluisan syöksylaskun Kitzbühelin ylärinteestä, josta Kalle Palander on tuonut Suomelle kaksi MM-mitalia. ervetuloa mukaan matkalle kaikki liikunnallisesta matkasta vuorien keskelle kiinnostuneet. Nyt matkamme suuntautuu Itävaltaan, kuuluisan laskettelukeskuksen Kitzbühelin läheisyyteen. Kaikki neljä ohjattua atikointia ovat helpohkoja ja sopivat perusaktiivisille ihmisille. Käytössämme on joka ilta sauna ja uima-allas. Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville. Ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Alustava ohjelma alla. Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Matkapoikien sivuilla sivuilla >>

 


1. päivä  Helsinki - München - St Johan
Aamulento Helsingistä Müncheniin. Lentokentältä jatkamme yhdellä pysähdyksellä hotellille (ajoaika n. 2.5 h) Majoittuminen ja ympäristöön tutustumista. Illallinen ja tutustuminen seuraavan päivän ohjelmaan

2. päiivä Schwartsee vaellus
Aamiainen hotellilla.
Lähdemme vaellukselle hotellilta kävellen ”Bichlach” -suojelualueen kautta Kitzbühelin suuntaan. Junalla St. Johannista Oberdorfiin tai patikoimme ’’Kleine Rettenberg’’ kylän sivuitse Schwarzsee-järvelle. Seuraamme polkua Steuerbergiin ja sieltä Gieringer Weiherin kautta ja takaisin hotellille. Matkalla pysähdymme ravintolassa pienelle tauolle. Reitillä näemme vaihtelevia vuoristomaisemia. Kokonaisaika n. 4,5 tuntia, nousukorkeutta 300 m ja vaikeusaste helpohko. Matkan pituus on 14 km ja reittimme korkein kohta 835 m. Voimme myös lopettaa vaelluksen rautatieasemalle ja palata paikallisjunalla hotellille.
Illallinen hotellissa.

3. päivä Kitzbühelin sarvi 
Aamiainen hotellilla.
Hotellilta vaellus Bergseen hissiasemalle kolmen Gasthausin (Hirschberg, Bassgeigeralm & Mülneralm) kautta. Ylhäältä hulppeat näkymät niin Kitzbühlehornille sekä St. Johanin laaksoon ja Wilder Kaiserin vuoristoon. Paluu joko Pointenhoffin Gastahausin kautta patikoiden tai Bergseeltä hissillä alas (lisämaksu). Reitin pituus joko 6 tai 11 km. Nousumetrejä n. 400 m. 
Illallinen hotellissa.

4. päivä vaihtoehtoista ohjelmaa.... vapaa aikaa, Junalla Salsburgiin...
Aamiainen hotellilla.
Tämän päivän omistamme vapaa-ajalle. Aamiaisen jälkeen on hyvää aikaa tehdä tuliaisostokset Kitztbühelin keskustassa. Innokkaimmat voivat osallistua iltapäivällä ohjaajan suunnittelemalle vaellukselle hänen kanssaan. Vaellus Kaiserbachtal-laaksossa Fischbachtalalmin Gasthausille. Lähtö paikallisbussilla St. Johanin rautatieasemalta Griesenauhun. Reitti seuraa jokea ja on helpohkoa, opastettua, luontopolkua, 7 km edestakaisin. Optiona jatkaa kuuden kilometrin tai lyhyempi lisälenkki Ellmauerin portille (Ellmauer Tor). Luvassa terävä nousu aivan Wilder Kaiserin korkeimpien vuorten juurelle, niitä halkaisevan kanjonin suulle.
Illallinen hotellissa. 

5. päivä Niederkaiser vuori
Aamiainen hotellissa.
Aloitamme patikoinnin Niederkaiser Ridge vuoren juurella olevien niittyjen ja metsän läpi Einsiedelei-kappeliin. Patikoimme koko ajan ylös päin Gmail-kappeliin ja sieltä jyrkästi Niederkaiseria. Kun olemme saavuttanut harjanteen, meillä on upeat näkymät Kitzbüheler Horn vuorelle ja St. Johan kylään.
Eväät nautittuamme jatkamme matkaa Niederkaiseriin. Laskeudumme alas Grander niitylle ja sieltä matka jatku helppoa reittiä pitkin takaisin St. Johanniin. HUOM! Muutamissa kohdissa polku on varusteltu vaijeriköysillä. Matkan kesto on 5 tuntia ja reitin pituus 11 km. Päivän korkein kohta on 1733 m, nousukorkeutta 620 m ja vaikeusaste keskivaikea.
Illallinen hotellissa. 

6. päivä Kirchberg
Aamiainen hotellissa.
Lähdemme paikallisbussilla 10 min matka Kirchbergiin ja sieltä kylän läpi kävellen hissiasemalle. 
Kelien salliessa, matkaamme kabiinihissillä Kitzbühelhornin pohjoisasemalle Harschbihlille (lisämaksu). Huipulla upea Gasthaus ja mahtavat näkymät joka suuntaan. Täältä on mahdollisuus keskivaikealle vaellukselle Kitzbühelhornin huipulle, matkaa 3,5 km suuntaansa, nousumetrejä n. 400 m. Vaihtoehtoisesti 3 km lenkki Stanglamin tuvalta takaisin Harsbihlille. Harschbihl itsessään on jo upea paikka vierailla, ja Kitzbühelhornin huipulta näkymät ovat henkeä salpaavat 360 asteen laajuudella. 
Illallinen hotellissa. 

7. päivä München - Helsinki
Aamiainen hotellilla ja lähtö Munchenin lentokentälle.
Iltalento takaisin Helsinkiin.

HUOM! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden takia. Alueella on kymmeniä upeita patikkareittejä. Ohessa valitut reitit, joita jokaisia voidaan pidentää tai lyhentää porukan kunnon tai sääolosuhteiden mukaan.

Tarkka ohjelma ja ilmoittautuminen Matkapoikien sivuilla sivuilla >>

 

Sport Hotel Austria
SijaintiHotelimme rauhallinen mutta keskeinen sijainti St. Johann kylän keskustassa, tekee ilmapiiristä ainutlaatuisen. Hotellista on hyvät yhteydet eri puolille suuntautuville vaellusreiteille ja mikäli patikointi ei riitä käytössäsi on myös hotellin kuntosali. Kylässä on useita kauppoja, kahviloita ja baareja, joissa on helppo vierailla jalkaisin vaikka päivittäin. Palveluihin kuuluu mm takkabaari, lobby, wi-fi, tavallinen- ja höyrysauna sekä pieni uima-allas. 
Huoneissa on parveke, josta on näköala Dolomiiteille. Wellness-keskuksessa on sauna; biosauna, Turkkilainen sauna ja pieni uima-allas. Hotellin ravintola tarjoilee Tirolilaisia ruokia. Hotelli on kokonaan savuton.


sisältää:
Lentomatka Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
Matkatavarat lennoilla
Hotelliyöpymiset  
Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (4 kpl)
Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
Iltasauna hotellissa 
Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)

 

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ  
Matkatoimisto Matkapojat Oy

Varaukset ja maksut:
Matkatoimisto Matkapojat Oy
myyntipalvelu puh. 010 2323200
e-mail: mari.airaksinen@matkapojat.fi

Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali
puh. 0400 409 837
jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

 

 

Yhteistyössä