Euro Camp – nordisk idrottslägerskolcenter


Lägerskolcentret är specialiserat på ungdomar och idrott. Det erbjuder utmärkta förhållanden för frivillig och ledd idrottsutövning. Till vårt förfogande har vi bl.a.;

I närheten av lägerskolområdet finns också ett tenniscenter, innehall, fotbollsplan och på 15km:s avstånd en 9 håls golfplan.

Vi erbjuder mångsidiga och trygga idrottsresor för ungas gränträningar, föreningars träningsresor, lägerskolor samt vuxnas vandringsresor. Vi anser uppfostringen viktig, samt att ge upplevelser, internationaliteet och värdet av välmående. Vi gör ansvarsfulla uppfostringsjobb på ungas resor och styr dem mot nyttiga levnadsvanor. På vandringarna uppfyller vi kontrollen av sitt eget liv med hjälp av motion.

TRYGGHET, FÖRTROENDE OCH ÖVERVAKNING 24H

Vi planerar ungdomarnas idrottsläger och gruppresor så att tränaren, föräldrarne eller läraren inte behöver vara oroliga över ungdomarnas övervakning eller säkerhet. Reglerna som vi gör tillsammans gör grunden för förtroendet och då blir resan mera lyckad. Med vuxna är vi raka och ärliga eftersom vi vill vara värda förtroendet.

VÄRDEN

Ger upplevelser, internationalitet, uppfostringsjobb och människors välmående.

INNEHÅLL

Här nedan har vi beskrivit olika alternativ för veckoprogrammets uppbyggning. Ni kan välja de som ni gillar mest och sedan hitta på resten själva.

SAN MARINO

San Marino ligger bara 30km från Euro Camp och resan dit tar 50 minuter. 755m höga Monte Titano är San Marinos högsta ställe och det ät dit vi skall. Där gäller det att köpa speltröjor, skinn och en massa småa reseminnen.

VENEDIG

Venedigs dag börjar på morgonen med buss. Resan till Venedig räcker ca 3 timmar. Båten för oss till San Marcos skvär, varifrån det är lett att gå och titta på olika sevärdheter. Venedig är en av världens populäraste kulturplats och där finns mycket att se.

NÖJESFÄLTTET MIRABILANDIA

Mirabilandia dagen har varit en av dom populäraste dagarna. Det stora nöjesfältet erbjuder alla mycket att se och vara med om.

Mirabilandias hemsidor här!

VATTENPARKEN ATLANTIC

Atlantica ligger bara 500m från Euro Camp. Man kan gå dit även på höstens klassresor eftersom den är upp ända från juni till mitten av september.

Atlantics hemsidor här!

SKOLBESÖK

Vi ordnar skolbesök till skolan Enzo Farrari. Detta är möjligt på klassresor som görs på våren, eftersom skolan i Italien slutar i mitten av juni. Er grupp kan ha kontakt med skolan innan klassresan. Själva besöket sker på förmiddagen. Programmet kan innehålla t.ex. presentation om er skola och sverige, bekantning med skolan, fria gruppdiskussioner eller till och med utmaningsmatcher.

LEGERTÄVLINGAR

Under veckan arrangerar vi roliga och mångsidiga legertäävlingar. Detta förenar gruppen och lär olika verksamhetssätt i gruppen.

TURNERINGAR

Vi arrangerar turneringar i valbara grenar (beach volley, beach fotboll eller basketboll). Turneringen kan ordnas t.ex på kvällen med musik.

UTLÄRNING I VALBARA GRENAR

Ni kan välja 1-4 utlärnings gånger i valbar idrottsgren. Vi har ca 1 timmes träning i valbar gren t.ex. volley bolls grunder.

DET ITALIENSKA SPRÅKET

Före resan får ni material om det italienska språket. Ni kan öva italiens grundord och allmänna meningar, som behövs under resan. På lägerskolan har vi en 45 minuters italiensk lektion med lätta övningar. På detta sätt klarar man sedan lätt av att beställa pizza och glass, tacka och räkna på italienska.

FÖRELÄSNING OM FYSISK FOSTRAN

Motion är en viktig del i vårt liv och hälsa. Vi har en 45 minuters lektion i idrott för att förstärka ungas uppfattning och attityd om hälsosamma levnadsvanor.

FINLANDSSVENSK GRUPPLEDARE 24H

Som reseledare värkar en idrotts- och ungdomsbranschens yrkesman. Denne sköter om alla organiseringar, program och reseledningen samt natt och dag övervakningen.

EGEN STRAND MED SOLSTOLAR

Legercentralen har en egen strand och solstolarnas användning är gratis.

MÅNGSIDIGA MOTIONSMÖJLIGHETER

På Euro Camp kan du idrotta mångsidigt. Där finns 7st volley bolls plan, 2st beach fotbills plan, 3st basketbollsplan och 2st pingisbord.
Ungdomarna får fritt använda allt, även bollarna.

FRITID

Vi vet hur mycker ungdomarna ser upp till fritid. Ni kan fritt sola eller besöka Cesenaticos centrum. Fritid arrangeras med jämna mellanrum mellan de ordnade programmen och utfärderna. 


 

Yhteistyössä