Urheiluleirit mm. Porecissa

Jos etsit aktiviteetteja, rikasta kulttuuriperimää ja hienoja kokemuksia, on Porec kokeneena turistikaupunkina sekä kattavan tarjonnan omaavana kaupunkina paikka sinulle.  Varmista myös reissun aikana pääsysi useisiin bileisiin, joita järjestetään turistikeskuksissa sekä kaupungin keskustassa.

Turistikokemus Porecissa on muutakin kuin kiiltokuvamaisemat, aurinko ja meri.  Näiden ohella vierailijat pääsevät tutustumaan kaupunkiin, jonka kunnioitus historiallista perimäänsä kohtaan näkyy kaupungin keskustassa. Sieltä löydät museoita ja gallerioita, jotka sijaitsevat arvokkaissa kaupunginpalatseissa, jotka toimivat samaan tapaan ihmisten koteina kuin vuosisatoja sitten.  Useat vierailijat eivät tiedäkään, että he kävelevät kaduilla, mitkä on rakennettu Rooman valtakunnan aikaan. 

Useat yksilöurheilijat ja joukkueet valitsevat treenipaikakseen Porecin, koska se yltää vaativimpienkin urheilijoiden odotuksiin. Porec ympäristöineen toimii aktiivi- ja urheilulomapaikkana hyvin ja aktiviteetteja löytyy kaiken ikäisille vierailijoille.  Kaupungin ilmasto on suotuisa ulkona liikkumiseen lähes ympäri vuoden, minkä lisäksi hotellit tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia hyvinvointiin, kuten kuntosalit, uima-altaat sekä saunat. Ulkona harrastaville ilmasto on ideaalinen pyöräily tai kävely ja kiipeilyretkille kauniissa maisemissa. Loman aikana voit löytää urheilun innon kentillä, missä myös maankuulut urheilijatähdet ovat pelanneet.  Kaupunki tarjoaa useita urheilukenttiä erilaiseen harjoitteluun ja juuri sen vuoksi Porec on suosittu harjoittelukenttä niin monille urheilijoille ja joukkueille.

Esimerkki majoittuminen

ZELENA LAGUNA RESORT

Niemimaat laaksoineen täynnä välimerellisiä kasveja, ympäröitynä turkoosilla merellä tekevät tämän paikan uniikin maiseman. Zelena Lagunassa on ravintoloita, baareja, urheilukeskuksia, kauppa, disco, livemusiikilla höystettyjä terasseja ja paljon muita vaihtoehtoja hauskanpitoon. Täältä löydät kaiken mitä lomaltasi haluat. Kivi- ja hiekkarannat hyväilevät turkoosinsinistä vettä, mikä kutsuu uimaan. Zelena Laguna sijaitsee vain viiden kilometrin päässä Porecista ja mikäli haluat vierailla vanhassa kaupungissa, onnistuu se helposti pyörällä, turistijunalla, veneellä tai bussilla.

Sisäurheilu

Hyvä sisäurheilutreeni on mahdotonta järjestää ilman hyvin varusteltua urheiluhallia, joita Zelena Lagunan asiakkailla on käytössään kaksi. Hallit mahdollistavat useiden lajien harjoittamisen hyvällä varustelutasollaan. Molemmat hallit sijaitsevat Zelena lagunan keskuksessa ja niiden molempien läheisyydessä on hotelleja, missä urheilijat voivat majoittua. Toisen hallin mitat ovat 44x35m ja toisen 44x24m ja molmpien korkeus on 7,5m. Hallit ovat lämmitettyjä, niissä on parkettilattiat ja suuremmassa hallissa on katsomopaikat 800 katsojalle. Hallit on varusteltu ainakin seuraavia urheilulajeja varten: sisäjalkapallo, lentopallo, koripallo, käsipallo, sulkapallo, pöytätennis, voimistelu, rytmivoimistelu, painiurheilulajit, miekkailu sekä squash.

HOTEL PLAVI

Hotelli sijaitsee vain 50 metrin päästä rannasta ja tarjoaa lisäksi oman ulkouima-altaan sekä terassin jossa aurinkotuoleja. Hotelli on täysin ilmastoitu ja huoneissa on satelliitti TV sekä omat kylpyhuoneet, joissa on hiustenkuivaajat. Osassa huoneista on omat parvekkeet. Ravintola tarjoilee asiakkaille herkullista syötävää ja monipuolista ohjelmaa, kuten live musiikkia ja erilaisia esityksiä. Kaikki ateriat tarjoillaan buffet-tyyliin ja tarjolla on aina myös hyvää kasvisruokaa. Mikäli lähdette päivän reissulle, on teidän mahdollista tilata etukäteen myös lounaspakkaukset mukaan. Hotellin edessä olevalta bussipysäkilta kulkee linjat Poreciin viiden kilometrin päähän. Pulan lentokenttä sijaitsee 60 km:n päässä hotellilta.

Turistikauden aikaan tarjolla on paljon aktiviteetteja kaiken ikäisille, joista esimerkkeinä tennis, mini golf, rantalentopallo sekä erilaiset vesiurheilulajit.  Hotellin ranta on saanut valtakunnallisen sinilippu-merkin, mikä kertoo veden ja rannan puhtaudesta. Rannalla on lepotuoleja sekä useita erilaisia ravintoloita, joista asiakkaat voivat valita mieleisensä.

REISSUT JA NÄHTÄVYYDET

ISTRIAN NIEMIMAA

BRIJUNIN (BRIONIAN) SAARET

Brijunin saariston kansallispuisto sijaitsee vain muutamien kilometrien päässä Pulasta pohjoiseen.  Alue on tunnettu muun muassa siitä, että vuodesta 1947 Jugoslavian presidentti Titolla on asunto siellä, missä on vieraillut lukemattomia valtion miehiä sekä muita julkisuudenhenkilöitä. Kansallispuistossa on 14 saarta jotka ovat 36 neliökm:n alueella ja se on tunnettu kauneudestaan. Ainoastaan suurin saari, Veli Brijun on turismikäytössä. Muilla saarilla on kaupungin ja yksityisten omistamia rakennuksia. Kansallispuisto on perustettu 1983 ja koko alue on suojeltu. Saarelta on löytynyt jälkiä ihmisten historiasta 5000-vuotta taaksepäin.

Veli Brijunilla on Safaripuisto, jossa pidetään eläimiä ja niiden jälkeläisiä, joita Tito aikoinaan toi saarelle näytettäväksi vierailleen.  Puiston alueella on myös esitelty Istrian alueen tyypillinen maatalo perinteisine kotieläimineen, joita ovat Istrian lammas, aasit sekä vuohet. Saarella voi myös nähdä vapaana olevia peuroja ja mufloneita.

ROVINJ

Rovinj sijaitsee Adrianmeren rannalla Istrian alueella. Rovinj on suosittu turistikohde ja siellä on aktiivinen kalasatama. Osa alueella elävistä paikallisista puhuvat edelleen Rooman valtakunnan aikana puhuttua Istriotin kieltä. Tämä viehättävä kaupunki on täynnä pikkukatuja, jotka ihastuttavat sen vierailijoita. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Euphemian Katedraali, jonka torni on Istrian alueen korkein, 61-metriä. Rovinj on alun perin ollut saari, mutta 250-vuotta sitten kapea kanava on täytetty ja Rovinj yhdistetty mantereeseen.

PULA

Pula sijaitsee Istrian niemimaan eteläisessä kärjessä ja on alueen suurin kaupunki ja siellä on 62,000 asukasta. Niin kuin muukin alue, on se tunnettu miellyttävästä ilmastostaan, puhtaasta vedestään sekä luonnostaan. Kaupungilla on vanhat perinteet viini tuotannosta, kalastuksesta, laivojen rakentamisesta sekä turismista. Pula on ollut Istrian alueen hallinnollinen pääkaupunki jo Rooman ajoista asti. Sen suurin nähtävyys on hyvin säilynyt Rooman ajan aikainen amfiteatteri.

PIRAN

Piran on kaupunki lounais-Sloveniassa, adrianmeren rannikolla, piraninlahdella. Se o yksi kolmesta Slovenian Istrian alueen pääkaupungeista. Kaupungissa on paljon keskiaikaista arkkitehtuuria, joihin kuuluu kapeat kadut sekä hyvin kompaktit talot. Piran on alueen hallinnollinen pääkaupunki ja yksi Slovenian suurimmista turistikohteista. 90-luvun puoliväliin saakka alueen hallinnollinen kieli oli Italia, mutta väestön muuttojen seurauksena sen on korvannut Sloveeni. Piran toimii kansallisena historiallisena monumenttina, jonka asukkaat elävät pääosin turismin voimalla. Kaupungissa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden julkisilla paikoilla ja upeissa rakennuksissa, joita on nimetty Piranin kuuluisuuksien mukaan.

POSTONJAN TIPPUKIVILUOLAT

Sloveniassa sijaitsevat Postonjan luolat ovat 20 kilometrin pituinen luolaverkosto, jossa oppaat ovat kierrättäneet 188 vuoden aikana yli 35 miljoonaa turistia kammioista ja nähtävyyksistä toiseen. Se on Euroopan vierailluin luola, johon on asennettu junanraiteet 1872 ja sähköt 1884. Nykypäivänä vierailu aloitetaan junan kyydistä ja valaistuksen johdosta pääset ihastelemaan luolan yksityiskohtia. Vierailijat ovat vaikuttuneita luolan kunnosta ja muodostelmista joista voi nähdä eri vuosisatojen erot.  Luolan lämpötila vaihtelee kahdeksasta kymmeneen asteeseen.

PLITVICE LAKES

Plitvice lakes kansallispuisto on kaakkois Euroopan vanhin ja Kroatian suurin luonnonpuisto. Kansallispuisto on perustettu 1949 ja se sijaitsee Kroatian sisämaassa, Bosnia-Herzegovinan rajalla.  Puisto on lisätty UNESCO:n maailmanperintökohteeksi vuonna 1979. Siellä käy vuosittain yli 1,200,000 vierailijaa eripuolilta maailmaa ja sen kauneus perustuu sen kuudentoista järven rykelmään, joita yhdistää useat vesiputousten sarjat. Puiston alueella asustaa myös paljon eläimiä, kuten peuroja, karhuja, susia sekä harvinaisia lintulajeja. Puisto sijaitsee kokonaisuudessaan 300 neliökilometrin alueella ja sen korkeuserot ovat huomattavia. Alueen korkein kohta on a280 metrin korkeudessa ja matalin 380 metrin korkeudessa. Korkein putous Veliki  Slap on 70 metriä korkea. Plitvice lakes on ehdottomasti yksi Kroatian must see-nähtävyyksistä.

YHTEISTYÖSSÄ KANSSAMME

MLJET KANSALLISPUISTO

KRKA KANSALLISPUISTO

Yhteistyössä