Italia Cesenatico

Olemme järjestäneet jo vuodesta 1998 erilaisia leirikouluja sekä urheiluleirejä Italian Cesenaticossa. Leiripaikkana toimii Euro Campin nuorten liikunta- ja leirikeskus aivan Adrianmeren rannalla. Cesenatico on noin 15 000 asukkaan mukava ja rauhallinen rantakaupunki ilman suurempia turistimassoja. Se kuuluu Emilia-Romagnan maakuntaan ja on erittäin tunnettu ruokakulttuuristaan. Alueelta ovat kotoisin muun muassa parmankinkku, parmesaani, lasagne ja tortellinit.

Cesenaticon keskustan kävelykadulla on erilaisia kauppoja, jäätelökioskeja sekä pizzerioita. 

Cesenatico info >>

 

 

 

 

 

 

Euro Camp

Euro Camp on nuorten liikuntaleirikeskus. Se majoittaa sekä leirittää 10-16 vuotiaita leiriläisiä keväästä syksyyn. Euro Camp järjestää yhdessä alueen urheiluseurojen kanssa erilaisia turnauksia sekä harjoitusleirejä. Tämän vuoksi leirikoululaisillamme on hyvät mahdollisuudet eri liikunta-aktiviteetien harrastamiseen. Leirikeskuksessamme on erinomaiset mahdollisuudet beach-volleyn, koripallon ja beach tenniksen pelaamiseen. Lisäksi alueella on kaksi beachfutis kentää sekä kaksi pingispöytää. Käytössämme on myös oma ranta.

Majoitus tapahtuu 5-10 hengen huoneissa. Huoneissa on säilytyskaappeja, oma suihku sekä wc. Leirikeskuksessa on oma kahvila/kioski sekä ruokala.

Euro Camp >>

Leirikouluohjelma

Ohjaajamme järjestävät leirikoululaisille päivittäistä ohjattua toimintaa. Ohjelma sisältää leikkejä, pelejä, kisailuja, pienturnauksia, yhteistoimintaa muiden leirikouluryhmien kanssa ym. Ohjatun toiminnan ulkopuolella leirikoululaisilla on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa, auringonottoa, uimista, omatoimista pelaamista, pizzalla käyntiä ym.

San Marino

San Marino on itsenäinen kaupunkivaltio ja siellä käynti kuuluu vakio-ohjelmiimme. Se sijaitsee 35km päässä Cesenaticosta ja bussimatka sinne kestää noin tunnin. Kohteen pääkaupunki sijaitsee Monte Titano vuorella 739m merenpinnasta. Siellä sijaitsevat San Marinon kolme kuuluisaa tornia, jotka seisovat vuoren kullakin huipulla. Sen laelta avautuvat myös mahtavat maisemat koko San Marinon valtion ylle sekä Italian Adrianmeren rannikolle. Monte Titano pääsi Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2008 nimellä San Marinon historiallinen keskusta ja Monte Titano. Leirikoululaiset pääsevät kävelemään pienryhmissä San Marinon keskiaikaisia katuja sekä näkemään linnoituksia. Kaduilla on myös paljon erilaisia pieniä kauppoja sekä ruokapaikkoja.

Vaikka siellä riittää nähtävää kokemista, voimme suositella myös muutamaa maksullisia kohdetta. Heti "pääportin" oikealla puolella sijaitsee Museo della tortura eli keskiaikaisiin kidutusmenetelmiin erikoistunut museo. 

Museo della tortura >>

Romagna shopping valley

Hyvin usein San Marinon matkapäivänä, pysähdymme paikallisessa ostoskeskuksessa. Se sijaitsee paluumatkamme varrella. Romagna shopping valley on alueen suurinpia ostoskeskuksia ja on varmasti riittävän suuri leirikoululaisille. Tutustu tarkemmin kauppoihin ostoskeskuksen sivuilta.

Romagna shopping valley >>

 

 

 

 

 

 

 

Venetsia

Venetsia sijaitsee 160km päässä rannikkoa pitkin leirikeskuksestamme, mutta matka sujuu nopeammin moottoritien kautta (250km). Matka-aika suuntaansa on noin 3h. Venetsian päivä aloitetaan hieman aikaisemmin aamupalalla, jotta matkaan päästään hyvissä ajoin. Matkalla pidämme yhden pienen pysähdyksen. Venetsian päässä jätämme bussin bussiparkkiin pääsaarelle ja siitä matka jatkuu paikallisella vesibussilla noin 30min joka vie meidät lähelle San Marcon aukiota. Näemme matkalla Huokausten sillan. San Marcon aukiolla sijaitsevat Basillica di San Markon kirkko sekä kellotorni. Suunnaksi siitä kannataa ottaa Rialton silta. Suunnistaminen sujuu parhaiten pienryhmissä ja pysyttelemällä kaduilla, jossa on ihmisiä sekä lukemalla katujen kulmissä olevia kylttejä  <= Rialto, San Marco=> 

Vesibussi vie ryhmän takaisin bussille, josta matka jatkuu moottoritien kautta Cesenaticoon. Matkaan varataan koko päivä ja Euro Campille saavumme vasta myöhäiselle päivälliselle. Ryhmälle valmistetaan mukaan lounaseväspussi, mutta sen lisäksi kannattaa myös syödä Venetsiassa.

Mirabilandian huvipuisto

Vain 20km päässä Euro Campista sijaitsee yksi Italian suurimmista huvipuistoista. iSpeed 0-100km/h kiihdytys alle 3 sekunnissa, Katun 110km/h 360asteen silmukoilla, vapaapudotus 60m korkeudesta, Horror house (paha...) ja paljon muuta. Toki rauhallisimpiakin laitteita löytyy. Lisäksi huvipuistossa on erilaisia esityksiä, joista ainakin Hot Wheels on näkemisen arvoinen. Huvipuiston sisäänpääsy maksaa kaikilta saman verran ja maksulla pääsee kaikkiin laitteisiin (lukuunottamatta Horror House lisämaksu). Touko- ja syyskuun leikoulujen aikaan puistossa ei onneksi ole kesän aikaisia ruuhkia, joten jonottamiseen vievä aika on kohtuullinen.

Mirabilandia >>

Italia in miniatura

Italia pienoiskoossa. Puisto sijaitsee 16km päässä Euro Campista. Puistossa näet Italian kuuluisimmat kohteet pienoiskoossa. 270 pienoismallia Italian kohteista sekä 30 Eurooppalaista nähtävyyttä.

Italia in miniatura >>

Muuta

Euro Campille on myös mahdollista vuokrata suppilautoja ja nauttia auringosta ja näkymistä mereltä käsin.

Cesenaticon keskutassa kanavan varrella on vanhoja restauroituja kalastus- ja merenkulkualuksia.

Yhteistyössä