Blogi

SVEITSI SAMNAUN

23.03.2020, VAELLUS

YLEISINFOA SVEITSI SAMNAUN VAELLUSMATKASTA

Tässä yksi vaelluspaikkamme Sveitsin Samnaun kylään. joka sijaitsee 1800 metrin korkeudessa. Teemme matkoja sinne myös valmiille ryhmille. Kiinnostaisiko teidän järjestöä tehdä matka tähän upeaan kylään.

BUSSIMATKA HOTELLILLE
Bussimatka Zurichistä lentokentältä hotellille kestää n. 3, 5 tuntia yhden pysähdyksen taktiikalla

VAELLUKSET
Meitä on monen tasoisia vaeltajia mitä tulee esim. kuntoon. On muistettava, että olemme vähintään 1800 metrin korkeudessa koko ajan. Se osaltaan tarkoittaa sitä, että vaellusvauhti ja vaellusmatkat eivät voi olla kaikille samat. Siksi meillä on mukana useampi ohjaaja. Ilma voi olla aamuisin aika viileä ja sääolosuhteet voivat vaihdella paljonkin päivän aikaan. Olette olleet varmasti vaelluksilla Lapissa, mutta ette ehkä noissa korkeuksissa.  Aloitamme vaellukset aamuisin n. klo 09.00 ja ne kestävät 2-5 tuntiin

REITIT
Reitit katsotaan sitten paikan päällä, koska emme tiedä vielä sääolosuhteita. Jokaiselle löytyy varmasti vaeluksia oman kunnon mukaan

HOTELLIMME  
Kylämme on Samnaun Ravaisch
Hotellissa on kaksi saunaa, yksi miehille ja yksi naisille ja ne ovat lämpiminä joka päivä klo 15.00-18.00
Hotellissa, joka on perhehotelli, meitä palvelee Monika, Thomas ja Roswitha Jenal. Hotelli sijaitsee 1830 m korkeudessa.

KYLPYLÄ
Noin 3 km päässä on Spa kylpylä, jonne pääsee kätevästi paikallisbussilla, joka lähtee aivan hotellin vierestä. Siellä on kolme saunaa, poreallas, uima.allas jne.
Meillä on sinne vapaa pääsy ja se on avoinna klo 13.00-21.00.

NAUDERIN LINNAKE  
Meillä olisi mahdollisuus piipahtaa upealla retkellä. ( 45min bussimatka) Tutustumisen ohessa, teemme 2 h patikoinnin uskomattomissa maisemissa.
Retken hinta on 22€ ja siihen kuuluu bussimatka edestakaisin ja opastus perillä. 
Nauders kivirakennukset rakennettiin vuosien 1834 ja 1840 välillä. Se on valtava kokoinen rakennelma ja sisältää viisi kivestä tehtyä rakennusta. Niitä käytettiin alun perin tiesulkuina ja Inn laakson puolustuslinjana Lombardian tai Engadinin hyökkäyksiä vastaan. Linnoitus on ainoa täysin säilynyt puolustusalue tuolta ajanjaksolta, ja sitä käytetään nykyään sotamuseona. 

INFOA NETISTÄ
Samnaun video: 
Alueen sää
Aikaisempia matkakuvia

Lue lisää »

Etelä-Tiroli

03.01.2020, Etelä-Tiroli

 

ETELÄ-TIROLI VAELLUSKOHTEENA

Etelä-Tiroli on Italian pohjoisin maakunta. Se muodostaa Trentinon maakunnan kanssa Trentino-Etelä-Tirolin alueen. Etelä-Tirolilla on laaja itsehallinto ja sitä kutsutaan autonomiseksi maakunnaksi. Maakunnan asukasluku on noin 515 000 ja sen pääkaupunki on Bolzano. Meillä on kohteena mm. Val di Sole, Val di Fiemme ja Paganellan alue. Meillä on käytössä kesäaikaan kabiinit ja hiihtohissit, joilla päästään helposti vaelluspaikoille.  Juomat ovat erittäin halpoja, ilmapiiri rento ja jokaisen vaelluksen jälkeen meitä odottaa hotelilla sauna ja upea illallinen.

Lue lisää »

ELÄMÄ

30.10.2018, Ajatuksia elämästä

ELÄMÄN KATTAUS

 

Istun vuorella, hiljaa katsellen ympärilleni
Ymmärrän vihdoinkin, että jokainen nousee omaa polkua ylös ja menee oma polkuaan alas
Ymmärrän vihdoinkin, että tämä oma polkuni tähän asti on tarjonnut ison lautasen.
Lautasen, jossa on ollut iloa, surua, menestystä, menetystä, kokemusta, katkeruutta, kateutta….
Lautasen vieressä on aina ollut lasi, täynnä surun ja ilon kyyneleitä. 
Haarukallani olen survonut usein suruani, veitselläni vuolut haavojani ja lusikalla ammentanut itselleni ymmärrystä kaikkia kohtaan. 
Tähän on lisätty vielä jälkiruokia, jota ovat olleet välillä makeita ja välillä kitkeriä.  

Kaiken tämän kattauksen nimi on ELÄMÄ 

Jokainen meistä yrittää rakentaa oman lautasmallin, sellaisen mistä yleensä tykkää. Matkan varrella käy kuitenkin niin, että lasit ja lautaset särkyvät ja kattaus muuttuu.  
Säästämme itsemme turhilta murehtimisilta, jos ymmärrämme yhden asian. - Vaatimalla, että lautasella pitäisi aina olla kivaa ja makeaa syötävää, tulemme kärsimään koko elämämme.  Mutta jos hyväksymme sen, että kattaus muuttuu päivittäin, viikoittain,  kuukausittain ja vuosittain, ymmärrämme syvimmän tarkoituksen, eli itse ELÄMÄN paremmin.

Terveisin Jouni

Lue lisää »

LAITA MEILLE OMA KIRJOITUKSESI

01.02.2018, mikä paikka kiehtoo sinua?

 

 

Lue lisää »

Yhteistyössä