Blogi

Etelä-Tiroli

03.01.2020, Etelä-Tiroli

 

ETELÄ-TIROLI VAELLUSKOHTEENA

Etelä-Tiroli on Italian pohjoisin maakunta. Se muodostaa Trentinon maakunnan kanssa Trentino-Etelä-Tirolin alueen. Etelä-Tirolilla on laaja itsehallinto ja sitä kutsutaan autonomiseksi maakunnaksi. Maakunnan asukasluku on noin 515 000 ja sen pääkaupunki on Bolzano. Meillä on kohteena mm. Val di Sole, Val di Fiemme ja Paganellan alue. Meillä on käytössä kesäaikaan kabiinit ja hiihtohissit, joilla päästään helposti vaelluspaikoille.  Juomat ovat erittäin halpoja, ilmapiiri rento ja jokaisen vaelluksen jälkeen meitä odottaa hotelilla sauna ja upea illallinen.

Lue lisää »

ELÄMÄ

30.10.2018, Ajatuksia elämästä

ELÄMÄN KATTAUS

 

Istun vuorella, hiljaa katsellen ympärilleni
Ymmärrän vihdoinkin, että jokainen nousee omaa polkua ylös ja menee oma polkuaan alas
Ymmärrän vihdoinkin, että tämä oma polkuni tähän asti on tarjonnut ison lautasen.
Lautasen, jossa on ollut iloa, surua, menestystä, menetystä, kokemusta, katkeruutta, kateutta….
Lautasen vieressä on aina ollut lasi, täynnä surun ja ilon kyyneleitä. 
Haarukallani olen survonut usein suruani, veitselläni vuolut haavojani ja lusikalla ammentanut itselleni ymmärrystä kaikkia kohtaan. 
Tähän on lisätty vielä jälkiruokia, jota ovat olleet välillä makeita ja välillä kitkeriä.  

Kaiken tämän kattauksen nimi on ELÄMÄ 

Jokainen meistä yrittää rakentaa oman lautasmallin, sellaisen mistä yleensä tykkää. Matkan varrella käy kuitenkin niin, että lasit ja lautaset särkyvät ja kattaus muuttuu.  
Säästämme itsemme turhilta murehtimisilta, jos ymmärrämme yhden asian. - Vaatimalla, että lautasella pitäisi aina olla kivaa ja makeaa syötävää, tulemme kärsimään koko elämämme.  Mutta jos hyväksymme sen, että kattaus muuttuu päivittäin, viikoittain,  kuukausittain ja vuosittain, ymmärrämme syvimmän tarkoituksen, eli itse ELÄMÄN paremmin.

Terveisin Jouni

Lue lisää »

RUNO

07.02.2018, Vuoret

VUORTEN KUTSU

Rakkaani, tahtoisin viedä sinut sinne, missä olen ollut. Tahtoisin näyttää sinullekin sen, mitä olen itse katsellut.
Tuletko mukaani?Kiipeätkö kanssani vuorelle, vaikka polut sinne ne ovat mutkikkaat, kapeat ja kiviset? Ja vuoripurojen ylitse on vaikea päästä.
Ja rinteet livettävät. Tulethan kuitenkin, tulethan?

Näkisit maani ja maisemani, kuulisit lintujeni laulun ja voisit hurmioituneena hypellä pitkin kukkivia niittyjäni.
Olen rikas. Minun ovat valkeat poutapilvet. Minun on tuoksuva metsä, joka salaperäisenä humisee vihreitten vuoriniittyjeni takana.
Minun on kaikki maa. Minun on korkea taivas. Oletko sinäkin minun?

Rakkaani, kiinnostaako sinua kiivetä ylös ja jättää meluisa kaupunki? Etkö tahtoisi tuntea omassa olemuksessasi alppikukkien unelmoivan kukinnan?
Pienten lintujen pirteän liverryksen ja koskien pärskyttämät vesipisarat kasvoillasi? Voit katsoa syvimpään laaksoon ja tähyillä korkeimman vuoren lumihuippua. Ja antaa katseesi levätä maisemassa.

Luulen, ettet omista minua ennen kuin olet nähnyt kaiken sen. Etkä sinäkään ole minun, ennen kuin omilla vuorillani.
Palan halusta mennä syvimpään mustimpaan rotkoon. Miksi? En tiedä. Toivon, että sinä sanoisit sen minulle.
Jos näkisit tuulisen kukkulani laella taivaani suunnattoman sinen. Silloin myös ymmärtäisit, miksi juoksen innosta mielettömänä kukkien keskellä rinnettä ylös. Vuorillani olen vapaa, elän. Mutta olen niin yksin. Tuletko kanssani sinne, tulethan? Vai onko sinullakin oma maailmasi, josta en tiedä mitään? Kaipaatko sinä minua sinne, niin kuin minä ikävöitsen sinua omille vuorilleni.

Ilmari Penttinen

Lue lisää »

LAITA MEILLE OMA KIRJOITUKSESI

01.02.2018, mikä paikka kiehtoo sinua?

 

 

Lue lisää »

Yhteistyössä